ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ..

Η οικονομική ύφεση βαθαίνει, το φως στο τούνελ ακόμα δεν φαίνεται, ότι κι αν λέει η κυβέρνηση. Η ανεργία αυξάνει τα ποσοστά της καθημερινά. Οι αντιδράσεις των ανθρώπων ποικίλες. Κάποιοι δεν έχουν να κάνουν τίποτα, κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι.
Υπάρχουν, όμως, και οι άλλοι που τολμούν. Τολμούν, αγωνίζονται αξιοπρεπώς και προχωρούν μπροστά. Επιμένουν και ταυτόχρονα σχεδιάζουν το μέλλον, γιατί ακόμα κι αν τους εκπαίδευσαν να είναι «…καλοκουρδισμένα στρατιωτάκια…», δεν έχασαν πάνω απ` όλα την ανθρωπιά τους. Τα συμπεράσματα δικά σας.


- Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το αντικείμενο αυτό?
Ο κλάδος της εργασίας μου, μέχρι πριν από ένα χρόνο περίπου, ήταν οι πωλήσεις. Και συγκεκριμένα για 19 χρόνια Δ/ντης καταστημάτων στα Σούπερ Μάρκετ ΤΡΟΦΟ – Α\Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και από το 2004 μέχρι το 2013 Δ/ντης πωλήσεων σε εισαγωγική εταιρεία. Έτσι όταν τον Μάρτη του 2013 μου χτύπησε την πόρτα η ανεργία, διότι η εταιρεία που εργαζόμουν έκλεισε, έπρεπε να βρω τρόπο να σταθώ στα πόδια μου γρήγορα. Θύμωσα όταν μετά από 27 χρόνια συνεχούς δουλειάς, βρέθηκα στο Ταμείο Ανεργίας. Ψάχνοντας λοιπόν για το τι θα μπορούσα να κάνω, μόνος μου πια, ανακάλυψα τα ακάρεα εξαιτίας μια χρόνιας αλλεργίας που με ταλαιπωρούσε.
- Δηλαδή, τι ακριβώς ανακαλύψατε?
Η συμβουλή που μου έδωσε ο αλλεργιολόγος που είχα επισκεφθεί πριν από 2-3 χρόνια ήταν η εξής, πριν να μου χορηγήσει την οποιαδήποτε αγωγή, αφού αποδείχθηκε ότι ήμουν αλλεργικός στην οικιακή σκόνη, να καθαρίσω τα στρώματα του σπιτιού μου κατ` αρχάς, το σαλόνι μου και τα χαλιά μου, διότι είναι εστίες συσσώρευσης και πολλαπλασιασμού των ακάρεων..
- Δηλαδή, εξαιτίας του προβλήματος σας σκεφτήκατε και την μελλοντική σας απασχόληση, απ` ότι κατάλαβα..
Έχετε δίκιο, γιατί ακούγοντας τον αλλεργιολόγο να μιλά για καθαρισμό από τα ακάρεα, έψαξα να βρω τον τρόπο καθαρισμού. Όταν άκουσα τις τιμές που μου είπαν, δίστασα και αρκέστηκα στον απλό καθαρισμό  με την ηλεκτρική οικιακή σκούπα. Η αλλεργία όμως δεν σταμάτησε, οι κοκκινίλες στο δέρμα μου εξακολουθούσαν να εμφανίζονται και ο ξερόβηχας να επιμένει.
Ενημέρωσα τον γιατρό μου ότι, παρ` όλο τον καθαρισμό που έκανα, δεν υπήρχε βελτίωση, εκείνος με ρώτησε για τον τρόπο καθαρισμού που εφάρμοσα. Του περιέγραψα, λοιπόν, τον τρόπο καθαρισμού, τον οποίο τον χαρακτήρισε ανεπαρκή διότι, η επιφανειακή σκόνη καθαριζόταν, αλλά εσωτερικά του στρώματος τα ακάρεα εξακολουθούσαν να υπάρχουν και να πολλαπλασιάζονται.
- Και τι κάνατε τελικά?
Αποφάσισα να καλέσω μια εταιρεία να μου καθαρίσει τα στρώματα του σπιτιού, το σαλόνι και τα χαλιά. Έτσι κι έγινε. Το ποσό που μου ζητήθηκε, ακόμα και για τον τότε μισθό μου ήταν αρκετά υψηλό. Ήταν περίπου τα 250€..
- Δε θέλω να μου πείτε ποια εταιρεία ήταν, αλλά αν τελικά έγινε σωστός ο καθαρισμός.
Ο καθαρισμός έγινε, η αλλεργία μου, τολμώ να πω, ως δια μαγείας σταμάτησε. Γεγονός που με εντυπωσίασε αρκετά, ειδικά όταν είδα τι βγήκε από τα στρώματα και τα υπόλοιπα. Και να φανταστείτε ότι τα στρώματα μας ήταν σχεδόν καινούργια.
- Απ` ότι καταλαβαίνω, εντυπωσιαστήκατε πολύ για να διαλέξετε, ως άνεργος πια, να ασχοληθείτε με το αντικείμενο αυτό. Πείτε μας λοιπόν, τι ακριβώς κάνετε..
Επένδυσα σ` ένα αξιόπιστο επαγγελματικό μηχάνημα, το οποίο έχει πάρει πιστοποίηση από το Αμερικάνικο Ίδρυμα Αλλεργίας και Άσθματος και όχι μόνο. Το ίδιο αυτό μηχάνημα αξιολογήθηκε ως κατάλληλο και αγοράστηκε το 2003 από το Ερευνητικό Κέντρο του Δημόκριτου για την απορρύπανση του χώρου του Αντιδραστήρα. Αυτό για μένα ήταν μεγάλη εγγύηση για την απόδοση και την αξιοπιστία του μηχανήματος αυτού..
- Στην περίπτωση την δική σας τι ακριβώς κάνει το μηχάνημα αυτό..
Μη φανταστείτε ότι είναι τεράστιο μηχάνημα, είναι λίγο μεγαλύτερο από την  συνηθισμένη ηλ. Σκούπα, αλλά με δυνατότητα «τινάγματος» και ισχυρότατη αναρρόφηση από το εσωτερικό του στρώματος, έτσι ώστε να αφαιρεί τα ακάρεα της σκόνης, ψύλλους, κοριούς  και ότι άλλο παράσιτο μπορεί να υπάρχει. Και φυσικά η σκόνη που απορροφάται «φυλακίζεται» στον κάδο νερού που διαθέτει, έτσι ώστε να μη ξεφεύγει απολύτως τίποτα στην ατμόσφαιρα του σπιτιού.
- Απ` ότι καταλαβαίνω η μέθοδος καθαρισμού είναι πολύ απλή, είναι όμως και εξίσου οικονομική, οι καιροί δύσκολοι..
Η μέθοδος όντως είναι απλή. Με χρόνο λιγότερο από μια ώρα ανά στρώμα και με τιμή εξαιρετικά χαμηλή και προσαρμοσμένη στα επίπεδα της κρίσης, ο καθένας πλέον έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ σ` ένα πεντακάθαρο και υγιεινό στρώμα, απαλλαγμένο από όλα τα μικροβιακά φορτία. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο αυτό που πίστευα και πιστεύω, κάνοντας δική μου δουλειά πλέον. Για μένα ο άνθρωπος είναι πάνω απ` όλα, δεν θέλω πελάτες, θέλω φίλους που θα με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους  και θα με σπρώχνουν να γίνω καλύτερος.
- κ. Πολυγένη, αν θέλετε μας λέτε και τις τιμές σας και πως μπορεί κάποιος να έρθει σε επαφή μαζί σας?
(α) Στρώμα ημίδιπλο – διπλό – υπέρδιπλο ΜΟΝΟ 10 €
(β) Στρώμα μπεμπέ  και μονό ΜΟΝΟ 8 €
(γ) Σαλόνι (στεγνό καθάρισμα) ανάλογα την κατάσταση του και το μέγεθός του, σίγουρα όμως η τιμή δεν θα είναι απαγορευτική για κανέναν.
Τώρα σε ότι αφορά την επαφή μαζί μου, είναι υπόθεση ενός τηλεφώνου και μόνο στο κιν. 6979 80 79 84 ή στο 210-5440 615.
- κ. Πολυγένη, αν ένα στρώμα ή ένας καναπές έχει λεκέδες, το καθαρίζετε? Και αν ναι, τι απορρυπαντικά  χρησιμοποιείτε?
Είπα πιο πριν ότι, ο άνθρωπος για μένα είναι πάνω απ` όλα, ειδικότερα η ΥΓΕΙΑ του. Γι` αυτό το λόγο επέλεξα να μη χρησιμοποιώ σαπούνια, αφρούς ή χημικά απορρυπαντικά, αλλά  νέας γενιάς προϊόντα νανοτεχνολογίας ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ και ΒΙΟΔΙΑΣΠΟΜΕΝΑ, ακόμα κι αν μου κοστίζουν λίγο παραπάνω. Αλλά έτσι εξασφαλίζεται η αντιαλλεργική προστασία.
- κ. Πολυγένη απ` ότι μας είπατε στην αρχή, επί 27 χρόνια ήσασταν διευθυντικό στέλεχος. Σήμερα προσφέρετε εσείς υπηρεσίες στον συνάνθρωπο σας μ` αυτόν τον άμεσο τρόπο. Κάποιος άλλος ίσως να το θεωρούσε υποτιμητικό, για σας τι είναι αυτή η δουλειά?
Επί 27 χρόνια ήμουν ένα καλοκουρδισμένο στρατιωτάκι στα χέρια των εργοδοτών μου. Με μάθαιναν να βλέπω τον άνθρωπο μόνο σαν πελάτη και να τον κοιτώ στην τσέπη. Αλλά μάλλον αυτό δεν το έμαθα καλά, απ` ότι φαίνεται. Ξεκίνησα πριν λίγους μήνες να κάνω την δική μου υπέρβαση, δεν τα βρήκα έτοιμα, καθημερινά δίνω τον δικό  μου τίμιο, έτσι πιστεύω, αγώνα. Τώρα πλέον δεν κοιτώ κανένα στην τσέπη του, τους κοιτώ όλους στα μάτια. Το είπα και πιο πάνω  δεν θέλω πελάτες, θέλω φίλους που θα με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους  και θα με σπρώχνουν να γίνω καλύτερος. Και σ` αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όπως είπατε και σεις, ΤΟΛΜΩ, να σηκώσω ανάστημα μα ΠΑΝΤΑ με αξιοπρέπεια.