laikes-agores

 

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤH ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Ως κατεπείγον συζητήθηκε το θέμα της τροποποίησης στη λειτουργία των λαϊκών αγορών στο Αιγάλεω, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ν. Νικητάκη να θέτει υπόψη του συμβουλίου το αίτημα – πρόταση του Σωματείου Επαγγελματιών Πωλητών Β' λαϊκής αγοράς Πειραιά, για την τροποποίηση του τόπου και χρόνου λειτουργίας των λαϊκών αγορών του Δήμου μας, καθώς και τη θετική γνωμοδότηση της Δ/νσης Τροχαίας Αττικής Τ.Τ. Αιγάλεω ως προς την κυκλοφοριακή επίπτωση της λειτουργίας των συγκεκριμένων λαϊκών αγορών που προτείνονται.

Οι τροποποιήσεις αφορούν στον τόπο και χρόνο λειτουργίας των λαϊκών αγορών της πόλης μας, ως εξής:

Λαϊκή Αγορά Άνω Λιούμη Αιγάλεω:

-       6 μήνες από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Μαΐου (κάθε Δευτέρα) κάθε έτους, σε τμήμα της οδού Εδέσσης στο ρεύμα ανόδου από την οδό Ηρακλείτου έως την οδό Γράμμου.

-       6 μήνες από 1 Ιουνίου μέχρι 30 Νοεμβρίου (κάθε Δευτέρα) κάθε έτους, στην οδό Καζαντζάκη καθώς και είκοσι (20) περίπου μέτρα στην οδό Μητρ. Ηλ. Αντωνίου από την οδό Καζαντζάκη προς την οδό Πολυδεύκους.

Λαϊκή Αγορά Λιούμη Αιγάλεω:

-       6 μήνες από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Μαΐου (κάθε Παρασκευή) κάθε έτους, στην οδό Δελφών.

-       6 μήνες από 1 Ιουνίου μέχρι 30 Νοεμβρίου (κάθε Παρασκευή) κάθε έτους, στην οδό Κυπαρισσίας.

Λαϊκή Αγορά Αιγάλεω A ́:

-       6 μήνες από 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Ιουνίου (κάθε Παρασκευή) κάθε έτους, σε τμήμα της οδού Δημαρχείου από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα μέχρι το πολιτιστικό κέντρο «Γιάννης Ρίτσος».

-       6 μήνες από 1 Ιουλίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου (κάθε Παρασκευή) κάθε έτους, σε τμήμα της οδού Κουντουριώτου από την οδό Νικ. Πλαστήρα μέχρι την οδό Μεσολογγίου.

Κατόπιν της εν λόγω εισηγήσεως, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία και γνωμοδοτεί προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής τα παραπάνω.

Να σημειωθεί, ό,τι στην συγκεκριμένη απόφαση μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων: «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ» (Γ. Γκίκας, Χρ. Ζαχαροπούλου-Γιαννουλάτου, Π. Μανδραφλής, Λ. Παπαγεωργίου) και «ΑΙΓΑΛΕΩ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» (Λ. Σκλαβούνος, Γ. Δημομελέτης, Γ. Περράκης), για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς Άνω Λιούμη Αιγάλεω επί της οδού Εδέσσης για 6 μήνες και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» (Β. Δάγκα, Β. Βούλγαρης, Π. Σαντζαρίδης) για το σύνολο των τροποποιήσεων της παρούσας απόφασης.