arxiki

 

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ

Επιτέλους ήρθε η ώρα της, αναφωνούν θαμώνες της όμορφης αυτής πλατείας, που έχει γίνει σημείο αναφοράς και τόπος χαλάρωσης από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, ανθρώπων που ζουν παράλληλα με την ιστορία της πλατείας, αλλά και της νέας γενιάς. Σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Λ. Παπαγεωργίου προς την δημοτική αρχή με αντικείμενο την ανάπλαση της πλατείας Ειρήνης (κατά κόσμον πλατεία Τσάπου), μάθαμε ό,τι θα γίνει στα πλαίσια της γενικότερης ανάπλασης των εργατικών πολυκατοικιών και των πέριξ δρόμων στην περιοχή του Αγ. Ελευθερίου.

Όπως έγινε γνωστό, θα διατηρηθούν οι πράσινοι όγκοι της πλατείας, ενώ αναμένεται να δημιουργηθεί εκεί μια νέα και σύγχρονη παιδική χαρά για τα μικρά παιδιά.

Η μεταμόρφωση της πλατείας Ειρήνης θα προσδώσει έναν αέρα ανανέωσης στην περιοχή και ίσως ανοίξει το πεδίο για την ανάπτυξη αναγκαίας επιχειρηματικής δραστηριότητας γύρω από αυτήν.

 

eirinis2

 

…ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι παλαιοί Αιγαλεώτες, την αποκαλούν μέχρι και σήμερα πλατεία Τσάπου και θυμούνται ό,τι λεγόταν έτσι ήδη από την δεκαετία του ‘50. Μάλιστα, όπως μας εξιστορούν θαμώνες της παλαιάς αυτής πλατείας, το όνομά της προέκυψε από την εκεί ύπαρξη του παραδοσιακού καφενείου «Τσάπου», που ουσιαστικά είναι το επίθετο 5 αδελφών και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του ΑΟ Αιγάλεω. Λίγο αργότερα, η πλατεία μετονομάστηκε σε πλατεία Κοτζιά ενώ γύρω στο 1978 μέχρι σήμερα, είναι γνωστή ως πλατεία Ειρήνης.

 

eirinis1

 

eirinis3

 

eirinis4

 

eirinis5

 

eirinis6