ΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΤΗ ΛΕΤΟΝΙΑ

 

 6odhm arx


Στο διάστημα 27 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου δύο εκπαιδευτικοί του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, η κα Μάγδα Ζερβού και η κα Παναγιώτα Πύργου, επισκέφτηκαν το Daugavpils της Λετονίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “ESTHER Educating Emotions in Europe”. Πρόκειται για την τρίτη εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποιεί το σχολείο μας από την περσινή σχολική χρονιά που ξεκίνησε το ESTHER.
Το λετονικό σχολείο που υποδέχτηκε όλους τους εταίρους ήταν ένα πλήρως ανακαινισμένο ίδρυμα προσχολικής εκπαίδευσης, για παιδιά από 1,5 ως 6 ετών. Ξεναγηθήκαμε στο σχολείο, παρακολουθήσαμε την εκδήλωση υποδοχής από τους μαθητές με παραδοσιακά τραγούδια και παραμύθια, και όλοι οι εταίροι παρουσιάσαμε τις χώρες και τα σχολεία μας. Στις συνεδριάσεις της ομάδας έργου παρουσιάστηκαν οι ολοκληρωμένες δραστηριότητες, συζητήθηκαν προβλήματα και διαχειριστικά θέματα, και οργανώθηκαν οι επόμενες δραστηριότητες του προγράμματος.
Όλοι οι εταίροι μαζί με εκπαιδευτικούς του σχολείου υποδοχής επισκεφτήκαμε το τοπικό συμβούλιο και την υπεύθυνη εκπαίδευσης της περιοχής, και τους παραδώσαμε το αίτημα της σύμπραξης σχετικά με την προώθηση της συναισθηματικής αγωγής στο επίσημο αναλυτικό πρόγραμμα του δημόσιου σχολείου. Επίσης, συμμετείχαμε σε ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο με εμψυχώτρια ψυχολόγο, η οποία μας μίλησε για τη συναισθηματική νοημοσύνη και διοργάνωσε παιχνίδια συναισθημάτων που μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα στην τάξη. Τέλος, επισκεφτήκαμε το τοπικά ιστορικά και λαογραφικά μουσεία, ναούς, κέντρα τέχνης, αλλά και την πλούσια φύση της Λετονίας. Επόμενος σταθμός του ESTHER η Γαλλία τον Ιανουάριο 2016.

 

6odhm 01

 

 

6odhm 02

 

6odhm 03

 

6odhm 04

 

6odhm 05

 

6odhm 07

 

6odhm 08