ΤΑ ΓΕΡΑ «ΘΕΜΕΛΙΑ» ΕΠΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

arxkalg

 

Παρά την πανδημία, ο Δήμος Αιγάλεω… αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά, προχωράει σε τεχνικά έργα, απαραίτητα, τα οποία έχουν προφανώς στόχο, το κοινό όφελος των κατοίκων και πολιτών της συνοικίας μας.

Με χαρά, ειδικά όλοι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό, είδαν τους τελευταίους μήνες, την Δημοτική διοίκηση υπό τον κ. Γιάννη Γκίκα, να ασχολείται έμπρακτα με την ανακατασκευή της μεγαλύτερης αθλητικής εγκατάστασης της πόλης μας, το Δημοτικό Στάδιο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ», έδρα της ΠΑΕ Αιγάλεω.

Κατά την περίοδο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2020, τοποθετήθηκε ο νέος φυσικός χλοοτάπητας, ενώ στα τέλη του Φεβρουαρίου 2021, πέρα των άλλων εργασιών, τοποθετήθηκε και νέος υποσταθμός της ΔΕΗ, προκειμένου, πλέον, το γήπεδο να είναι ενεργειακά αυτόνομο.

Πάρα πολλά χρόνια, είχαμε να δούμε, έργα ουσίας στο δημοτικό στάδιο της πόλης μας, και πιο συγκεκριμένα, η προηγούμενη ολική ανακατασκευή του, χρονολογείται από την περίοδο 2003-2006, όταν επί θητείας στον Δημαρχιακό θώκο του κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, το γήπεδο του… Σίτι είχε αλλάξει, κυριολεκτικά από τα θεμέλια του.

Ο σεισμός του 1999 είχε βγάλει… νοκ-άουτ το στάδιο της πόλης μας, και χρειάστηκε ο τότε Δήμαρχος Αιγάλεω, κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος (κεντρική φώτο), στην πρώτη του θητεία, από το 2003 έως το 2006, έχοντας ως Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών τον κ. Γιάννη Γκίκα, να βάλουν μπροστά το μεγάλο έργο και να το ολοκληρώσουν.

Για ένα έργο, που εκκρεμούσε επί ετών, ο τότε Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, κινήθηκε άμεσα, έξυπνα, και βρήκε τους απαραίτητους πόρους, ανακατασκευάζοντας ένα γήπεδο από τα… μπετά, δημιουργώντας ένα σύγχρονο για την εποχή του στάδιο, όπου η ΠΑΕ Αιγάλεω ξεχώρισε όχι μόνο με την παρουσία της στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και φιλοξενώντας ευρωπαϊκούς αγώνες.

Η κερκίδα της Οδού Θηβών, αλλά και αυτής της οδού Μάκρης ανακατασκευάστηκαν, δύο νέες κερκίδες, στις οδούς, Κοραή, Θεσσαλονίκης, κατασκευάστηκαν, ενώ στις δύο από τις τέσσερις τοποθετήθηκαν στέγαστρα, το στάδιο απόκτησε φωτισμό με την τοποθέτηση 4 μεγάλων πυλώνων, μπήκε νέος χλοοτάπητας, ενώ διαμορφώθηκαν πολλές νέες αίθουσες και χώροι σε όλη την αθλητική εγκατάσταση.

Πάνω λοιπόν στο έργο Καλογερόπουλου, ο νυν Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας, έρχεται να ανανεώσει και να αναμορφώσει, έναν χώρο, που σίγουρα αποτελεί, ως αθλητική εγκατάσταση, το «καμάρι» της πόλης!

Από το πλούσιο αρχειακό υλικό, σας παραθέτουμε φωτογραφίες, από την περίοδο 2003-2006, όταν το Δημοτικό Στάδιο Αιγάλεω, άλλαξε ριζικά εικόνα και έγινε σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση.

 

MOUSKX

 

 

kg9

 

kg3

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Αριστερά, ο νυν Δήμαρχος της πόλης μας κ. Γιάννης Γκίκας, τότε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, επιτηρεί τις εργασίες.

 

 

kg4

 

 

 

kg5

 

 

kg6

 

 

kg7

 

 

DOMOKYR

 

 

kg8

 

 

kg10

 

 

kg11

 

 

kg16

 

 

kg19

 

 

kg24

 

 

DESSESOT1

 

 

kg27

 

 

kg28

 

 

kga

 

 

kgb

 

 

ERGONMAKET

 

 

kgc

 

 

kg12

 

 

kg17

 

 

kg20

 

 

kg23

 

 

kg25

 

 

MAMOK

 

 

kg26

 

 

kg29

 

 

 

kg30

 

 

kg21

 

 

kg22

 

 

 

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

 

ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΚΑ

 

 

GIP1

 

GIP2

 

 

GIP3

 

 

GIP5

 

 

gipnew

 

 

sariann

 

 

 

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ

  

(ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020)

 

Από το αρχείο του Αντιδημάρχου Αιγάλεω Τάκη Μανδραφλή

 

 

mandr7

 

 

mandr8

 

 

mandr9

 

 

mandr10

 

 

mandr11

 

 

SPILNEW

 

 

mandr1

 

 

mandr2

 

 

mandr3

 

 

mandr4

 

 

mandr5

 

 

mandr6

 

 

MOUSKX