ΜΕ ΟΚ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗ ΑΠΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

 

 

 

ΣΕ ΑΙΓΑΛΕΩ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΤΟ 1984!

 

LALARXOKDN

 

 

 

Όμορφες αναμνήσεις από το πρόσφατο σχετικά ποδοσφαιρικό παρελθόν του ποδοσφαιρικού Σίτι, έφερε πριν από λίγες μέρες, η βράβευση του βετεράνου τερματοφύλακα του Αιγάλεω, Κώστα Λαλιώτη, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ.

Ο Κώστας Λαλιώτης (κεντρική φώτο 1), ένας εξαιρετικός πορτιέρο, σε αυτά τα 7 χρόνια που αγωνίστηκε με την φανέλα του Αιγάλεω, ξεχώρισε τόσο για τις ικανότητες του, όσο για το ήθος και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του. Ένας τζέντλεμαν που πέρασε από τον σύλλογο. Άφησε μόνο φίλους, αλλά και ο ίδιος, όπως μας είπε, σε μια σύντομη συνομιλία - επ’ ευκαιρία της βράβευσης - το Αιγάλεω είναι πάντα στην καρδιά του.

Σε αυτή την γρήγορη επαφή μας, μας θύμισε λοιπόν, ο Αρκάδας την καταγωγή (Πιάνα Τριπόλεως – επαρχία Μαντινείας) βετεράνος τερματοφύλακας, ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Επίδαυρο, όπου αγωνίστηκε με τον ιστορικό Ασκληπιό Επιδαύρου στο τοπικό πρωτάθλημα Αργολίδας, αλλά και σε αυτό της Δ΄ Εθνικής. Πολλές ήταν οι πελοποννησιακές ομάδες (Κόρινθος, Παναρκαδικός, Παναργειακός, κτλ.), που ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Στην ομάδα της Αργολίδας προπονητής είχε περάσει για ένα φεγγάρι ο βετεράνος παίκτης του Σίτι, Δημήτρης Τσανάκας, ο οποίος κατάλαβε την αγωνιστική αξία του Λαλιώτη. Ο Λαλιώτης, εκείνα τα χρόνια, είχε περάσει και ως σπουδαστής σε σχολή της Αθήνας, οπότε ο αείμνηστος Τσανάκας, το 1984 πήρε την πρωτοβουλία και πρότεινε τον 21χρονο, τότε, Λαλιώτη, στον προπονητή του Αιγάλεω (αγωνιζόταν στην Α΄ Εθνική η ομάδα της πόλης μας), Γιάννη Μαντζουράκη (κεντρική φώτο 2). Ο τελευταίος έδωσε το οκ, ο Λαλιώτης ήρθε για δοκιμαστικές προπονήσεις και αγώνες, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και ο Μαντζουράκης ενέκρινε την απόκτηση του. Έτσι ο Κώστας Λαλιώτης, έκανε όπως λέει ο ίδιος το πιο όμορφο ποδοσφαιρικό του ταξίδι, όλα αυτά τα 7 χρόνια με την φανέλα του Σίτι. Δέθηκε με το Αιγάλεω και το αγάπησε. Επίσης, για την ιστορία, μέσα σε αυτή την συζήτηση, ο Κώστας Λαλιώτης, μας ανέφερε, ότι το καλύτερο παιχνίδι του με το Αιγάλεω το έκανε στην εκτός έδρας ήττα!!! (3-0) του Σίτι από την Λάρισα στο Αλκαζάρ την σεζόν 1986-1987 για τον Β΄ γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ το… όχι και καλύτερο του, ήταν σε μία εντός έδρας ήττα (0-1) του Αιγάλεω με τον Μακεδονικό για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

Ευγενέστατος, όπως πάντα, ο Κώστας Λαλιώτης, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνομιλία μας, μας ζήτησε μέσω της εφημερίδας μας, να ευχαριστήσει εκ βάθους καρδίας τους κ.κ. Γιάννη Παλτόγλου, Αντώνη Τιρτιράκη, για την μεγάλη τιμή που του έκαναν με την βράβευση του στην εκδήλωση, και παράλληλα να απευθύνει ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλη την μεγάλη αθλητική οικογένεια του Αιγάλεω, που περιλαμβάνει παλιούς συμπαίκτες, προπονητές, παράγοντες, φιλάθλους και να τους διατρανώσει ότι στο Σίτι πέρασε τα καλύτερα ποδοσφαιρικά χρόνια του. «Μια ζωή Αιγάλεω», ήταν ο επίλογος του Κώστα Λαλιώτη στην συζήτηση μας.

Στην κεντρική φώτο 3 ο Κώστας Λαλιώτης, που είναι και μέλος του ΣΥΒΕΠΑΠ (Βετεράνοι ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ) βραβεύεται από τον χρηματοδότη της ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ κ. Γιάννη Παλτόγλου στην κοπή πίτας του ΑΟ Αιγάλεω, πριν δύο εβδομάδες. Πηγή φώτο 3 / Γιώργος Γαλάνης EGALEO FOR EVER

Ο Κώστας Λαλιώτης (γεν. 1963, ύψος 1,83 μ.) ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του σε ηλικία 15 ετών από τον ερασιτεχνικό σύλλογο του Ασκληπιού Επιδαύρου και σύντομα κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα των Νέων, όπως επίσης και στην Προολυμπιακή ομάδα του 1980. Το καλοκαίρι του 1984 αποκτήθηκε από το Αιγάλεω σαν αντικαταστάτης του Νίκου Βαλλιάνου, και παρέμεινε στην ομάδα της Δυτικής Αθήνας για 7 συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους, συμπληρώνοντας 80 συμμετοχές σε επίσημους αγώνες πρωταθλήματος της Α΄, της Β΄ και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Το Δεκέμβριο του 1990 μεταπήδησε στο γειτονικό Ατρόμητο Περιστερίου, όπου συνέχισε την επιτυχημένη του καριέρα και ακολούθως έπαιξε σε Άρη Νικαίας, Ασπρόπυργο, Μαύρο Αετό, Ηλυσιακό, Ηλιούπολη και ΑΟ Χαϊδαρίου.

Αποτελεί βασικό στέλεχος του συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών του Αιγάλεω.

 

 

NECTΟΚ

 

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ (FB) ΚΩΣΤΑ ΛΑΛΙΩΤΗ

 

 

ASKLP

 

 

 

LAL2

 

 

 

LALOK1

 

 

LALOK2

 

 

LALOK3

 

 

LALOK4

 

 

LALOK5

 

 

LALOK6D

 

 

LALOK7

 

 

 

LAL4

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Πηγή Γιώργος Γαλάνης / EGALEO FOR EVER

 

 

NECTΟΚ