Και μόνο η ιδέα ότι μετά από 53 χρόνια το Αιγάλεω θα επιστρέψει στα τοπικά πρωταθλήματα της Α΄ Αθήνας τρομάζει. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η εντός έδρας ήττα του Σαββάτου από την Τριγλία Ραφήνας με 0-2, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την ομάδα της πόλης μας, η οποία βρίσκεται κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού, πλέον, στην βαθμολογία του 6ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής και οι επόμενοι αγώνες ως το τέλος της περιόδου λογίζονται όλοι ως τελικοί.

Ομάδα χωρίς λεφτά, παίκτες απλήρωτοι, προπονητές που αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, διοίκηση που δεν ξέρουμε αν υπάρχει και για ποιο λόγο υπάρχει, αγνοί φίλαθλοι (ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί) που κάνουν έρανο για πληρώσουν τους παίκτες, αποδεικνύουν το σημείο παρακμής της ιστορικής ομάδας του Αιγάλεω.

Το Σίτι έχει γράψει την δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι μέσα στις 20 με 25 ελληνικές ομάδες, που ήταν κάτι σαν «τοτέμ» στα πρωταθλήματα Α΄, Β΄, Γ΄ Εθνικής. Ακόμα και το σύνθημα που ακούγαμε παλιότερα - ως προβοκατόρικο - σε όλη την Ελλάδα (Εκεί – εκεί στην Β΄ Εθνική, μαζί με το Αιγάλεω και την Προοδευτική…), έκανε λόγο για την Β΄ Εθνική… Κανενός το νου δεν μπορεί να φανταστεί ότι αυτή η φανέλα ίσως του χρόνου θα μετέχει στο πρωτάθλημα της Α΄ Αθήνας. Θα τρίζουν… τα κόκαλα αυτών που μέσα στο Μπαρουτάδικο, εκείνα τα δύσκολα χρόνια μετά την κατοχή, οραματίστηκαν και ίδρυσαν αυτή την ομάδα – σύμβολο της πόλης. Όποιος έχει την ευθύνη για αυτό το κατάντημα, ας φροντίσει να σώσει την ομάδα και να παραμείνει στην κατηγορία. Αλλιώς η ιστορία θα τον γράψει στα μαύρα κατάστιχα της και θα συνδέσει το όνομα του με την χειρότερη σελίδα του σωματείου. Ο νοών νοείτο…!!!

Υ.Γ.:

1. Οι αυτοκρατορίες ακμάζουν και παρακμάζουν. Φτάνεις στο πάτο για να ανέβεις ξανά. Μπορεί να είναι και γιατρικό δεν ξέρουμε. Η ποδοσφαιρική ιστορία αποδεικνύει ότι εάν έχεις βαριά φανέλα έχεις πολλές πιθανότητες για να επανέλθεις.

2. Πως τα φέρνει η μοίρα…!!! Υποθέτουμε (!) ότι το Αιγάλεω υποβιβάζεται στα τοπικά πρωταθλήματα. Εκεί λοιπόν θα παίζει του χρόνου και η «αιώνια εχθρός» Προοδευτική, η οποία 99,99% αποχαιρετά την Γ΄ Εθνική και έπειτα από 55 χρόνια επιστρέφει και αυτή στα τοπικά πρωταθλήματα. Πως τα φέρνει η ζωή…