ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ

 

 

ΜΕ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

XKAB

 

Εκπλήσσει ευχάριστα την φετινή αγωνιστική περίοδο το μπάσκετ του Αιγάλεω, όχι μόνο με την ανδρική του ομάδα που πάει… τραίνο από την Α΄ ΕΣΚΑ για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, αλλά από εκεί που ξεκινάει ο αθλητισμός ως βασική ανάγκη του ατόμου. Από τις μικρές ηλικίες. Από εκεί που «χτίζεται» η κοινωνία, από εκεί που βάζει τις βάσεις για κάτι καλύτερο. Και εκεί λοιπόν, στα τμήματα των μπασκετικών ακαδημιών του ΑΟ Αιγάλεω, εκεί που ο πιο μικρός συμπολίτης μας - αθλούμενος γαλουχείται με τα ιδεώδη μιας πόλης και μιας ομάδας, ο Πρόεδρος του μπάσκετ του Αιγάλεω κ. Μάριος Χατζηπαναγιώτης, ρίχνει όλο το βάρος, με μια, όμως, πιο σφαιρική αντίληψη σχετικά με τον τρόπο δόμησης, οργάνωσης και λειτουργίας των τμημάτων υποδομής. Έπειτα λοιπόν από σχετική συμφωνία που έγινε γνωστή πριν λίγες μέρες, νέος Παιδαγωγικός Σύμβουλος σε όλα τα μπασκετικά τμήματα του Σίτι ανέλαβε ο γνωστός συμπολίτης μας κ. Νίκος Καββαδίας, με την τεράστια πορεία, τόσο στον χώρο της εκπαίδευσης (ειδικά στις μικρές ηλικίες), όσο και στον χώρο του αθλητισμού. Οι μικρές ηλικίες αποτελούν την βάση, τον πυρήνα, την… πρώτη ύλη, όχι μόνο για να γίνει μια ομάδα δυνατή αγωνιστικά, αλλά για να «χτίσει» σχέσεις αλληλεγγύης και αγάπης με την κοινωνία που την περιβάλλει και μέσα στην οποία κινείται. Και το Αιγάλεω, ανέκαθεν ήταν το σημείο αναφοράς, το καμάρι, αυτής της πόλης. Και τι πιο καλύτερο, όταν μέσα σε αυτό το πλαίσιο, βάζεις τον παράγοντα παιδαγωγικής συμβουλευτικής με σκοπό να βοηθήσεις τόσο τον νεαρό αθλούμενο, όσο και τον γονέα. Και όχι μόνο για να τον κάνει καλό αθλητή, αλλά κάτι παραπάνω. Να τον κάνεις σωστό αθλητή, πολίτη που θα αγαπήσει αληθινά τον αθλητισμό, σωστό φίλαθλο, μα πάνω από όλα, σωστό μέλος αυτής της κοινωνίας. Στοιχεία που στην προκειμένη χρονικά στιγμή το Αιγάλεω έχει ανάγκη να το πράξει, προκειμένου η νέα γενιά της πόλης να γίνει κοινωνός, τόσο της ιδέας που λέγεται Αιγάλεω, όσο και της ενεργής συμμετοχής της στα δρώμενα της πόλης μας, είτε αυτά είναι αθλητικά, είτε κάποιας άλλης μορφής.
«Νομίζω ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα της εποχής και της κοινωνίας και το μπάσκετ του Αιγάλεω πρέπει να υπερβεί παλιές σκέψεις και αντιλήψεις, προκειμένου να είναι οδηγός και πρωτοπόρος ακόμη και στον αθλητικό τομέα. Ξεπερνάμε αυτά τα παλαιά, αν θέλετε, δεδομένα και προχωράμε παρακάτω. Δεν θέλουμε ένα απλό αθλητή, ο οποίος θα παίζει το μπάσκετ του και αυτό είναι μόνο. Δεν μένει μόνο εκεί η σχέση μας. Το Αιγάλεω είναι οικογένεια και θέλει να βρίσκεται δίπλα σε κάθε μέλος του, σε κάθε μικρό αθλητή της ομάδας, όχι μόνο στο αθλητικό του κομμάτι, το επαναλαμβάνω – και γι’ αυτό είναι αρμόδιοι οι προπονητές των τμημάτων – αλλά και σε ότι αφορά το «χτίσιμο» του χαρακτήρα του και της προσαρμογής του, ο καθένας με την διαφορετικότητα του, μέσα στην κοινωνία. Μέσα λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο πιστεύω ότι κάναμε ότι καλύτερο και πιο πρωτοπόρο γίνεται, ερχόμενοι σε συμφωνία με τον εκλεκτό φίλο και συμπολίτη μας, κ. Νίκο Καββαδία, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του Παιδαγωγικού Συμβούλου των ακαδημιών μας. Ένας άνθρωπος, ο οποίος μέσω της πολύχρονης και ξεχωριστής παρουσίας του στον χώρο της εκπαίδευσης, έρχεται για να δώσει νέα ώθηση, ειδικά στα τμήματα υποδομών του μπάσκετ. Τον καλωσορίζω στην μεγάλη οικογένεια του Αιγάλεω και πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κάνουμε όχι μόνο το Αιγάλεω καλύτερο, αλλά και την πόλη μας», μας τόνισε ο κ. Μάριος Χατζηπαναγιώτης.
Ο Νίκος Καββαδίας, έχει τεράστια εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης, ενώ αυτήν την χρονική περίοδο είναι Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/βθμιας Εκπαίδευσης Αιγάλεω. Ο Νίκος Καββαδίας είναι γνωστός και αγαπητός στην πόλη μας, καθώς έχει μεγαλώσει γενιές μαθητών. Υπήρξε Διευθυντής επί 27 χρόνια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, διετέλεσε Προϊστάμενος Α/βθμιας Εκπαίδευσης, ενώ και ο αθλητισμός αποτελούσε ένα άλλο ξεχωριστό κομμάτι της ζωής του. Ο Κεφαλλονίτης, την καταγωγή (συγγενής του ποιητή Νίκου Καββαδία), Εκπαιδευτικός, έχει αγωνιστεί ως τερματοφύλακας στον Παναρκαδικό, την Αγία Ελεούσα, στην Νίκαια (Γ΄ Εθνική), ενώ ολοκλήρωσε την καριέρα του στον Ηλειακό Λεχαινών (Δ΄ Εθνική). Άνθρωπος με πολλά ταλέντα ο Νίκος Καββαδίας, είναι από τους πιο ξεχωριστούς εν ενεργεία φωτογράφους και πολλά θέματα του μπορείτε να απολαύσετε στο ΓΕΩΦΥΛΑΚΤΟ.GR.
Όσο αφορά το πεδίο δράσης του στις ακαδημίες μπάσκετ του ΑΟ Αιγάλεω, ο Νίκος Καββαδίας θα έρχεται σε άμεση επαφή με όλους τους μικρούς αθλητές, τους κηδεμόνες και τους προπονητές της ομάδας, όπου οι παιδαγωγικές παρεμβάσεις θα σχετίζονται με τις συμπεριφορές, την νοοτροπία, τον ανταγωνισμό και τις σχέσεις που δημιουργούνται από όλα αυτά τα μέρη εντός ομάδας και κοινωνίας.