ΣΤΟΝ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

Ο ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΒΕΡΡΑΣ

 

THEMDD

 

 

Ο Γιαννούλης Βέρρας από το βράδυ της Κυριακής 22 Αυγούστου 2021 είναι ο νέος προπονητής του ιστορικού Θεμιστοκλή Αιγάλεω, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, όπου θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΠΣΑ.

Ο βετεράνος Αιγαλιώτης σπουδαίος ποδοσφαιριστής, πιο πριν έχει περάσει από τον πάγκο των, ΑΕ Αιγάλεω, Χολαργού, Κρόνου Αιγάλεω, Ιεράπολης, Άρη Χολαργού, Κολωνού, κτλ.

 

Ο ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΒΕΡΡΑΣ

Ο Γιαννούλης Βέρρας, που γεννήθηκε το 1961, μεγάλωσε, γαλουχήθηκε και ζει στο Αιγάλεω. Σε ηλικία 15 ετών ξεκινάει από τον Διαγόρα Αιγάλεω μπαίνοντας απευθείας στο ανδρικό τμήμα, λόγω του εξαιρετικού ταλέντου του, με πρώτο προπονητή τον Μανώλη Σταματάκη, ενώ αυτός που τον καθιερώνει είναι ο τεχνικός Κώστας Κιούρκος, ο οποίος τον αλλάζει θέση και από αριστερό μπακ, τον χρήζει επιτελικό μέσο (τότε τα λέγαμε δεκάρια).

Ο Βέρρας, είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος από τα 16 του με τον Διαγόρα Αιγάλεω στην Α΄ ΕΠΣΑ, ενώ μάλιστα την σεζόν 1978-1979 πανηγυρίζει την άνοδο από την Α΄ Αθήνας στο Εθνικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα για την περίοδο 1979-1980 (Τότε Γ΄ Εθνική των 4 ομίλων).

Ο Βέρρας έμεινε στον Διαγόρα μέχρι το 1983 και τότε παίρνει μεταγραφή για τον ιστορικό Βύζαντα Μεγάρων με τον οποίο αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική, για τρεις (3) σεζόν, μέχρι το 1986. Στον Βύζαντα είχε προπονητές μεταξύ άλλων, τους Κώστα Ελευθεράκη, Τότη Φυλακούρη, Γιώργο Κεφαλίδη.

Μετά από 3 περιόδους στον Βύζαντα, έρχεται η μεταγραφή του στην ιστορική Προοδευτική, με την οποία αγωνίζεται ένα (1) χρόνο στην Β΄ Εθνική και δύο (2) στην Γ΄ Εθνική, έχοντας προπονητές, μεταξύ άλλων, τους Γιάννη Βαραμέντη, Πέτρο Καραβίτη, Αντώνη Τζανετουλάκο, Γιάννη Κυράστα.

Το καλοκαίρι του 1989 επιστρέφει μετά από 6 χρόνια στον Διαγόρα Αιγάλεω και στην Α΄ Αθήνας, όπου μένει μέχρι το 1994, καθώς, στο πλαίσιο της μετεγγραφής, σχετικός όρος και μια… εγγυητική μεγάλου ποσού, μεταξύ Προοδευτικής και Διαγόρα Αιγάλεω, καθιστά δύσκολη την αποδέσμευση του από το αιγαλιώτικο σωματείο, όλο αυτό το διάστημα.

Μετά από 5 χρόνια, ακολουθεί η δεύτερη έξοδος του από τον Διαγόρα και την σεζόν 1994-1995 κερδίζει το πρωτάθλημα στην Β΄ ΕΠΣΑ και την άνοδο στην Α΄ Αθήνας, με την Ένωση Βικτώρια Κ. Πετραλώνων.

Συνεχίζει για δύο (2) ακόμη χρόνια στον ΑΟ Περιστερίου, ακολούθως επιστρέφει στον Διαγόρα Αιγάλεω και το 1997 ολοκληρώνει την σπουδαία ποδοσφαιρική του διαδρομή, με ιδιαίτερη και σημαντική παρουσία στα πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών.

Εδώ και αρκετά χρόνια ο Γιαννούλης Βέρρας, με καταγωγή από την αγαπημένη του Κύθνο, συνεχίζει την παρουσία του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα ως προπονητής.

 

 

MAGNEWWW21