ΠΑΝ – ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ!

 

TOPARX

 

 

Ο Θεμιστοκλής Αιγάλεω, η μπασκετική ομάδα της πόλης μας, που κάνει τα τελευταία χρόνια σπουδαία και σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑ, μπαίνει πολύ δυναμικά ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2017-2018. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι η ομάδα είχε ξεκινήσει πάλι με φιλοδοξίες, πήγε πολύ δυνατά μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του Σκούταρη παραμονές των Χριστουγέννων του 2016, αποτέλεσε τροχοπέδη στο επόμενο του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα ο σύλλογος να μην μπει στα μπαράζ ανόδου (αρχικός στόχος)! Στο β΄ μισό του πρωταθλήματος είχε επικρατήσει προβληματισμός σχετικά με το μέλλον της ομάδας, καθώς ο Πρόεδρος τους σωματείου κ. Γιάννης Δαμόπουλος (φώτο 1), με μοναδικούς συμπαραστάτες του – οικονομικά – τους Τάκη και Αντώνη Μουσκάτ, είχε αρχίσει να διαβλέπει ένα… τέλος εποχής.
Αυτές οι σκέψεις ήταν περισσότερο εν… βρασμώ και μάλλον ήταν συνέπεια από την πορεία της ομάδας που βγήκε εκτός στόχων. Στην πορεία επήλθε η ηρεμία και ο Δαμόπουλος σε συνεργασία με τον προπονητή Τάκη Σφυρή (φώτο 5) το καλοκαίρι που πέρασε, ανανέωσαν την συμφωνία τους και έστησαν από την αρχή ένα νέο πάνοπλο αγωνιστικό σύνολο, που έρχεται να μπει με… άγριες αγωνιστικές διαθέσεις στη νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑ.
Ο Δαμόπουλος κινήθηκε μεθοδικά κατόπιν συνεργασίας όπως είπαμε με τον προπονητή Τάκη Σφυρή και έκαναν μεταγραφές… που τάραξαν τα… λιμνάζοντα νερά και παν – ισχυροποίησαν τον Θεμιστοκλή Αιγάλεω. Πάμε λοιπόν…
Πρώτο φετινό απόκτημα - ΒΟΜΒΑ ο συμπολίτης μας και πολύπειρος σούτινγκ γκαρντ, Βαγγέλης Ρώης (φώτο 2), με την τεράστια πορεία σε εθνικά πρωταθλήματα. Ο Ρώης που αποχώρησε από την γειτονική Δάφνη Δαφνίου, έφτασε μαζί της μέχρι την άνοδο στην Β΄ Εθνική πριν τρεις μήνες. Ο Αιγαλιώτης Βαγγέλης Ρώης, που είναι κάτοικος Χαϊδαρίου, γεννήθηκε το 1985 και έχει ύψος 1.86. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με το μπάσκετ από τις ακαδημίες της Δάφνης Δαφνίου, με την οποία μέχρι τα 19 του χρόνια, αγωνίστηκε σε Β΄ και Α΄ ΕΣΚΑ. Έκανε το άλμα πηγαίνοντας στο ιστορικό Παγκράτι με το οποίο αγωνίστηκε στην Β΄ Εθνική και ακολούθως συνέχισε για πέντε (5) χρόνια στην Αγία Παρασκευή μετέχοντας στα πρωταθλήματα της Γ΄ και Β΄ Εθνικής. Επόμενος σταθμός του το Αιγάλεω στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και εν συνεχεία η Νέας Πέραμος στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΝΑ. Τα τελευταία τρία χρόνια αγωνιζόταν στην Δάφνη Δαφνίου, με την οποία πανηγύρισε διαδοχικά τρεις ανόδους, από την Β΄ ΕΣΚΑ μέχρι την πιο πρόσφατη στην Β΄ Εθνική, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι πέρα από ηγέτης στο γήπεδο, ήταν και ο αρχηγός του χαϊδαριώτικου σωματείου.
Ακολούθησε μία ακόμη μεγάλη μεταγραφική προσθήκη, καθώς μέλος του Θεμιστοκλή έγινε ο Δημήτρης Τσατάνης (φώτο 3), ο οποίος αποχώρησε από το Αιγάλεω, ενώ παλιότερα έχει περάσει και από την Δάφνη Δαφνίου. Άριστος χειριστής της μπάλας και με τεράστια εμπειρία ο 33χρονος Δημήτρης Τσατάνης, που παίζει στην θέση 1. Μετά τους Ρώη, Τσατσάνη, σειρά είχε ο επίσης πολύπειρος Χρήστος Τασούλας (φώτο 4), ο οποίος ήρθε στον Θεμιστοκλή από τον Άρη Πετρούπολης και το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Ο 34χρονος Τασούλας, που είναι σέντερ (ύψος 2.02) και αναμένεται να κυριαρχήσει κάτω από το καλάθι, έχει περάσει και από την Δάφνη Δαφνίου. Παίκτης του Θεμιστοκλή είναι και ο Λεωνίδας Καρτσούνης (φώτο 6), ένας παίκτης εργαλείο, που ήρθε στο αιγαλιώτικο σωματείο από τον γειτονικό Νικηφόρο Αγίας Βαρβάρας (Β΄ ΕΣΚΑ). Ο 26χρονος παίκτης είναι 4άρι και πιο πριν έχει περάσει από την Παλατιανή.
Η επόμενη προσθήκη έχει να κάνει με τις θέσεις 4 και 5, όπου θα δώσει πολλές λύσεις και ακούει στο όνομα Δημήτρης Σωτηρίου (φώτο 7). Ο 26χρονος παίκτης ήρθε από το Πέραμα και την Α΄ ΕΣΚΑΝΑ, ενώ έχει περάσει από Αιγάλεω και Παπάγου. Σειρά πήρε ο 25χρονος Παναγιώτης Βοϊδήλος (φώτο 8) από τον Δία Χαϊδαρίου, που παίζει με άνεση στις θέσεις 2 και 3, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμη σε Δάφνη Δαφνίου και Αγίους Αναργύρους.

Πέρα από τις έμπειρες λύσεις ο Θεμιστοκλής Αιγάλεω κινήθηκε και σε πιο νεαρές ηλικίες, καθώς η ομάδα έκανε δικό της τον 20χρονο πρώην σέντερ (2.00) της Δάφνης Δαφνίου, Δημήτρη Γαλάνη, που έχει ξεκινήσει από το Περιστέρι, ενώ η ομάδα ισχυροποιήθηκε πολύ μέσα στην ρακέτα, έπειτα και από την μεταγραφή με υποσχετική του 24χρονου σέντερ (2.00) Αλέξανδρου Κουρή, ο οποίος ανήκει στον συμπολίτη ΑΟ Αιγάλεω.
Από εκεί και πέρα, ανανέωσαν οι Νίκος Σπυρλιδάκης, Κώστας Γεωργακίου, Γιώργος Λαρεντζάκης, Χρήστος Ντόκας, Κώστας Γεωργαντζάκος, Δημήτρης Παπαπαναγιώτου, Λάμπρος Κόκαλης. Αντίθετα αποχώρησαν οι Ζαλώνης (Νήαρ Ηστ), Ζαφειρόπουλος (Παλατιανή), ενώ ο Δημήτρης Διαμάντης ολοκλήρωσε την καριέρα του. Τέλος ο Αντώνης Πλουμής δόθηκε για ακόμη μία σεζόν δανεικός στον Πρωτέα Βούλας, που παίζει στην Β΄ Εθνική.