ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ

ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 

 


Τη δυνατότητα να αναδείξει το έντονα κοινωνικό της πρόσωπο, με το να βοηθάει συνανθρώπους μας κάθε τάξης και ιδιαίτερα όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης έχει η «Κοινωνική κουζίνα» που ονομάζεται  «ο άλλος άνθρωπος».

Πρόκειται για ένα οργανισμό, που έχει ήδη κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της Αττικής (Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Πειραιά Γαλάτσι, Θησείο, Μοναστηράκι και σε πολλές άλλες ευρύτερες περιοχές).

O Εθελοντής στην περιοχή της πόλης μας Δημήτρης Χριστοφιλόπουλος μας τόνισε ότι : «Ξεκάθαρος στόχος του εγχειρήματός μας είναι να νιώσουμε ξανά και να γίνουμε πραγματικοί άνθρωποι που θα νοιαζόμαστε για τον διπλανό μας και θα μοιραζόμαστε κοινά ενδιαφέροντα. Δεν αναφερόμαστε μόνο σε ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη για φροντίδα και σίτηση, αλλά για άτομα από οποιαδήποτε κοινωνική τάξη. Με ιδιαίτερη ικανοποίησή μας διαπιστώνουμε ότι από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες το εγχείρημά μας βρίσκει ανταπόκριση»

Η ιδέα της Κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος" ξεκίνησε όταν είδαμε στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούν πια να αγοράσουν. Η πρώτη σχεδόν αυτονόητη δράση ήταν να μαγειρέψουμε από το σπίτι μας φαγητά, από αυτά που τρώμε και να τα μοιράσουμε στις λαϊκές. Ζητήσαμε από τους παραγωγούς να μας δώσουν ένα προϊόν από τον πάγκο τους για να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα.

Αποφασίσαμε να μαγειρεύουμε ζωντανά το φαγητό στον κόσμο, τρώγοντας όλοι μαζί, για να έρθουμε όλοι πιο κοντά και για να σπάσουμε την ντροπή που πιθανότατα ένιωθε κάποιος όταν του μοιράζαμε μαγειρεμένο φαγητό.

Επίσης στόχος της κοινωνικής κουζίνας είναι να καταφέρει μέσα από την δράση της, να δίνει σε άνεργους που ασχολούνται καθημερινά με την δράση της κουζίνας, ό,τι  χρήματα περισσεύουν από το ταμείο,(30-40 ευρώ τον μήνα)καθώς και από τα διάφορα δρώμενα που θα γίνονται για την ενίσχυση της κουζίνας να βγαίνει κάτι και για τους εθελοντές!