ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΜΠΕΤΑΣ Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΕΥΧΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΕΙ»

 

 

zampetas anipsios arx

 

 

Ένα όνομα με πολύ βαριά κληρονομιά (προσωπική μου γνώμη, από τις βαρύτερες στο Ελληνικό τραγούδι)!

Εγγονός ενός ανθρώπου που έχει γράψει από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια. Ενός θρύλου που μόλις ακούσεις δύο νότες σε ένα ραδιόφωνο αμέσως λες: «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΖΑΜΠΕΤΑΣ».

Σήμερα λοιπόν θα πούμε δύο κουβέντες με τον εγγονό του ΔΑΣΚΑΛΟΥ, τον Γιώργο Ζαμπέτα τον νεώτερο.

 

- Γιώργο θέλω ένα σύντομο βιογραφικό σου

Είμαι  γεννημένος στο Μαρούσι και μεγάλωσα Γλυφάδα. Γονείς μου είναι ο Μιχάλης Ζαμπέτας (τραγουδοποιός) και η Έλενα Νταράλα (γνωστή τραγουδίστρια). Ξεκίνησα το 2009. Γράφω στίχους – μουσική και τραγούδια. Έχω γράψει ανέκδοτα τραγούδια με στίχους δικούς μου σε μουσική του παππού μου.

 

- Είμαι σίγουρος αλλά πρέπει να σε ρωτήσω. Έπαιξε ρόλο ο παππούς και οι γονείς σου στο να αγαπήσεις τη μουσική και να γίνεις τραγουδοποιός;

Έπαιξε ρόλο στα ακούσματα και στα ερεθίσματα.

Περισσότερο ήθελα να βιώσω και να τιμήσω τον παππού Ζαμπέτα.

 

- Πως θέλεις να πορευθείς στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού;

Ο στόχος μου είναι υπάρχει μια καρέκλα και για μένα εκεί πάνω.

 

- Θέλω τη γνώμη σου για όσα συμβαίνουν στο χώρο του τραγουδιού

Χώρος;

Δεν υπάρχει χώρος.

Με εξαίρεση μερικούς, σήμερα δεν ακούγεται ελληνική λαϊκή μουσική.

Όταν η γνώση απειλείται συγκεντρώνετε… Τώρα που χάνετε το ελληνικό τραγούδι ο κόσμος αναζητά και επιζητά τα παραδοσιακά ακούσματα, σε μικρότερους χώρους και με σκοπό.

 

- Τι άποψη έχεις για τους νέους τραγουδοποιούς;

Η Ελλάδα έβγαζε, βγάζει και θα βγάζει σπουδαίους τραγουδοποιούς. Οι απέναντι, όμως, δεν προωθούν την  λεπτότητα αυτών. Διαλέγουν καλλιτεχνίσματα της μιας χρήσης, διότι με την μέθοδο αυτή βρίσκουν τρόπους για μεγαλύτερα οικονομικά κέρδη, παράλληλα, όμως, μειώνουν τα πολιτιστικά ωφέλη και σβήνουν την παράδοση.

 

- Τελειώνοντας θέλω να δώσεις μια ευχή για το Ελληνικό τραγούδι.

«ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΕΙ»

 

 

Τελειώνοντας αυτή την κουβεντούλα Γιώργο και αφού σε ευχαριστήσω για την παρέα, θα ήθελα να ενημερώσω τους αναγνώστες μας, ότι ξεκινάς στις 3 Νοεμβρίου στον γνωστό πολυχώρο «ΠΑΤΙΝΑΖ»  (ΜΥΚΗΝΩΝ & ΕΔΕΣΣΗΣ, ΑΛΣΟΣ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ, ΤΗΛ. ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 2105319923 WIND:6958462145) στο Αιγάλεω. Μαζί σου ο Μάρκος Γιάκαλος (τραγούδι), η Σοφία Αλαμπάνου (τραγούδι), (μπουζούκι) Κώστας Λεονταρόπουλος, (μουσική επιμέλεια) Αργύρης Δημητριάδης. Είμαι σίγουρος ότι στο «ΠΑΤΙΝΑΖ» θα ακούσουμε όλα τα είδη του καλού Ελληνικού τραγουδιού. «Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» και εγώ προσωπικά σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

 

Υ.Γ.: Από την μικρή κουβεντούλα που είχα με τον Γιώργο έχω να πω πως οι ιδέες, ο τρόπος σκέψης και οι απόψεις του χρειάζονται στο Ελληνικό τραγούδι. Του εύχομαι πάντα επιτυχίες.

 

kouloglou-2011

Γιώργος Ιωάννου

 

 

zampetas anipsios 01

 

zampetas anipsios