ΣΕ ΛΥΚΕΙΑ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Η ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

PAIDARXX

 

 

Επιστροφή στα θρανία, μετά από 5 μήνες, για τους μαθητές των Λυκείων της χώρας μας, σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου 2021.

Σχολικές μονάδες των δυτικών προαστίων της Αθήνας επέλεξε να επισκεφθεί γι’ αυτή τη νέα αρχή, η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

 

 

SPILNEW

 

 

ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 

LYK1

 

Στο Αιγάλεω, η Υπουργός βρέθηκε με τους συνεργάτες της στο 5ο Λύκειο, όπου την υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Νίκος Ασημακόπουλος και ο Σύμβουλος Παιδείας του Δήμου κ. Νίκος Καββαδίας.

Μετά από πολλούς μήνες απουσίας από το φυσικό τους περιβάλλον οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των λυκείων επιστρέφουν στη δια ζώσης διδασκαλία στις σχολικές αίθουσες.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γκίκας ενημέρωσε την κ. Κεραμέως για τι απαραίτητες ενέργειες στις οποίες προέβη ο Δήμος, ώστε οι σχολικές μονάδες να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς με όρους απόλυτης ασφάλειας και υγιεινής.

«Η σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων αποτελεί προτεραιότητα και οφείλουμε να είναι όλα όπως πρέπει, ειδικά για τους μαθητές που καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια και παραμένουν προσηλωμένοι στον στόχο τους, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γκίκας.

Σε πολύ θετικό κλίμα, η Υπουργός, στην επαφή της με την σχολική κοινότητα, ρώτησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για το πρώτο self-test που διενήργησαν στο σπίτι τους, προκειμένου να προσέλθουν στα σχολείο, και την ενημέρωσαν ότι επρόκειτο για μία εύκολη και απλή διαδικασία.

Συζήτησαν, επίσης, για την πορεία της τηλεκπαίδευσης, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της μετέφεραν τις αρχικές προκλήσεις που συνάντησαν κατά την εφαρμογή της, αλλά και την προσαρμογή τους σε αυτήν και τη χρησιμότητά της για όσο διάστημα τα σχολεία μας παραμένουν κλειστά.

Έμφαση κατά το διάλογο δόθηκε στην επόμενη, μετά την πανδημία, ημέρα, και ιδιαίτερα στην αξιοποίηση των ψηφιακών δεξιοτήτων που αποκόμισαν από την εμπειρία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Πιο πριν ο κ. Γκίκας με τους κ.κ. Ασημακόπουλο, Καββαδία, είχαν επισκεφθεί το 3ο Λύκειο

Αιγάλεω, όπου συζήτησαν με εκπαιδευτικούς και μαθητές, για αυτό το ξεκίνημα, ενώ ο Δήμαρχος ευχήθηκε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να πετύχουν τους στόχους τους οποίους έχουν θέσει.

 

LYK2

 

 

LYK3

 

 

LYK4

 

 

LYK5

 

 

LYK6

 

 

 

ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ

 

 

 

LYKX1D

 

Μαζί με τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου κ. Βαγγέλη Ντηνιακό, η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, επισκεφθήκαν σήμερα, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των Λυκείων, το 2ο Λύκειο Χαϊδαρίου.

Η Υπουργός ανέφερε ότι τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο με αυξημένα μέτρα προστασίας και αναφέρθηκε ειδικά στα self test, που είναι ένα σημαντικό εργαλείο το οποίο ξεκινάει τώρα. Όπως είπε ακόμη, το Υπουργείο θα παρακολουθεί από κοντά την πορεία της επαναλειτουργίας των Λυκείων και θα παρεμβαίνει για να αντιμετωπίζει όποια προβλήματα προκύπτουν.

Ένα ακόμη ζήτημα που απασχόλησε τις συνομιλίες αφορούσε τον εμβολιασμό. Η Υπουργός διαβεβαίωσε την σχολική κοινότητα, ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι εμβολιασμοί, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται πλέον και εκπαιδευτικοί.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Ντηνιακός, επεσήμανε την καλή συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο, στο Υπουργείο, στους εκπαιδευτικούς και σε όλη την σχολική κοινότητα, χάρη στην οποία λαμβάνονται και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Ελπίδα όλων μας είναι η γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα, η οποία ενισχύεται όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί. Προσδοκούμε σε μια ακόμη πιο παραγωγική συνεργασία με το Υπουργείο για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, μόλις ξεπεραστεί ο κίνδυνος της πανδημίας».

 

 

SPILNEW