ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ERASMUS + ΣΤΗ ΣΕΒΙΛΛΗ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ & 2Ο Ε.Κ. Αιγάλεω

 

 

EPAL ARXIKH

 


Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία δύο ενημερωτικές παρουσιάσεις του προγράμματος ΚΑ1 Erasmus+ #Op:TEACH4EU (#Operation: Teachers Advancing and Enhancing their Competencies & Horizons for European Union). Το πρόγραμμα αυτό αφορά τη χρηματοδότηση της κινητικότητας 36 συνολικά εκπαιδευτικών της κοινοπραξίας 3 σχολείων της Γ’ Αθήνας (1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αιγάλεω,  2ο Ε.Κ. Αιγάλεω και 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Περιστερίου) για τη μετάβαση, διαμονή και κατάρτισή τους στην Ισπανία για 9 ημέρες. Συντονιστής του Ευρωπαϊκού σχεδίου #Op:TEACH4EU είναι το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αιγάλεω.
Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα 20:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αιγάλεω & την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 και ώρα 12.30 στην Αίθουσα Υπολογιστών του 2ου Ε.Κ. Αιγάλεω παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από την πρώτη ροή 12 εκπαιδευτικών της κοινοπραξίας των 3 σχολείων της Γ’ Αθήνας με σκοπό την επιμόρφωσή τους στην πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Moodle για 9 ημέρες   στη Σεβίλλη της Ισπανίας τον Ιανουάριο  του 2016.
 Στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αιγάλεω η παρουσίαση του προγράμματος  έγινε από τον Διευθυντή του Λυκείου κ. Ευάγγελο Τόλια, τον Υποδιευθυντή και συμμετέχοντα στην κινητικότητα κ. Ιωάννη Κολούτσο και τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς του σχολείου  κκ Ισαάκ Νικηφορίδη και Μαρία Δεσύλλα.
Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Διευθυντής κ. Τόλιας αναφερόμενος στις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρει το πρόγραμμα ERASMUS+ για τους εκπαιδευτικούς μέσα από την απορρόφηση αυτών των Ευρωπαϊκών κονδυλίων και προσκαλώντας τους εκπαιδευτικούς του σχολείου να δηλώσουν συμμετοχή για τις 2 επόμενες ροές που προγραμματίζονται τον Οκτώβριο 2016 & Μάρτιο 2017 για 24 ακόμα εκπαιδευτικούς.

Στη συνέχεια ο Υποδιευθυντής του Λυκείου και συμμετέχων εκπαιδευτικός κ. Κολούτσος, περιέγραψε αναλυτικά τα στάδια υλοποίησης της κινητικότητας που διήρκησαν τρείς μήνες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα αποτελέσματα και τα οφέλη της κινητικότητας στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς σε προσωπικό, επαγγελματικό και διαπολιτισμικό επίπεδο με απώτερο στόχο τη βέλτιστη ωφελιμότητα των συμμετεχόντων. Η Παρουσίαση έκλεισε με την απονομή Europass Mobility Certificates σε όλους τους συμμετέχοντες.

Τη σκυτάλη πήρε το 2ο Ε.Κ. Αιγάλεω όπου στην παρουσίαση τους οι ίδιοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί του σχολείου κκ Άννα Ανδρακάκη, Δέσποινα Ανδρεάδου και Δημήτρης Οικονόμου  περιέγραψαν την επίδραση που είχε η συμμετοχή τους στην κινητικότητα σε επίπεδο επαγγελματικής εμπειρίας και δεξιοτήτων, προσωπικής ανέλιξης και διαπολιτισμικής εξέλιξης. Και αυτή η Παρουσίαση έκλεισε με την απονομή Europass Mobility Certificates σε όλους τους συμμετέχοντες.

Και στα δύο σχολεία παρουσιάστηκε η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Moodle όπου τα δύο σχολεία προσφέρουν τα μαθήματα που ετοίμασαν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της κινητικότητας μέσω των ιστοσελίδων τους προσκαλώντας εκπαιδευτικούς και σπουδαστές τους να τις επισκεφθούν. Η ενσωμάτωση της Μικτής Μάθησης (Blended Learning) που αποτελεί την πιο σύγχρονη εκπαιδευτική μεθοδολογία στα 3 σχολεία της κοινοπραξίας ήταν ένα από τα σημαντικά αποτελέσματα και βασικός στόχος της κινητικότητας των εκπαιδευτικών για την αναβάθμιση της ελκυστικότητας της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Στιγμιότυπα των δύο Παρουσιάσεων καθώς και βίντεο από την κινητικότητα αυτή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ιστολόγιο του προγράμματος στη διεύθυνση http://opteach4eu.weebly.com.

 

epal 01

 

 

epal 02

 

epal 03

 

epal 04

 

epal 06

 

epal 12

 

epal 13

 

epal 14

 

epal 15

 

epal 16

 

epal 17

 

epal 18

 

epal 19

 

epal 20

 

epal 22

 

epal 23