dimotiki astynomia

 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ...

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ "ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ"!!!

Την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας ανακοινώνει η διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω και όλοι εύχονται αυτό το come back, να είναι όντως προς όφελος της αισθητικής της πόλης μας και της καθημερινότητας των πολιτών.

Η επιστροφή της Δημοτικής Αστυνομίας είναι αναμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη και αναγκαία για την πόλη μας... ενώ εάν βασιστούμε στα λεγόμενα και την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής για τις προτεραιότητες που έχει θέσει και τί θέλει να επιτύχει, νομίζουμε πως όλοι θα περιμένουμε (πώς και πώς) τα πρώτα αποτελέσματα, γιατί η κατάσταση στο Αιγάλεω... έχει ξεφύγει!!!

Αρκεί να σημειώσουμε, ότι αρκετοί Δήμοι δεν έχουν καταφέρει να επανεκκινήσουν το θεσμό αυτό, καθότι δεν υπήρχε επαρκής αριθμός αιτήσεων από πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς (βλ. Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα κ.α.)

 

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω, έχει ως εξής...:

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της πόλης μας ότι η Δημοτική Αρχή με βάση το νόμο 4325/2015, αποφάσισε την επανασύσταση στο Δήμο μας της Υπηρεσίας της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία και ξεκινά το έργο της.

Πεποίθησή μας είναι ότι, ο θεσμός αυτός μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάργησή της επέτεινε τα προβλήματα ποιότητας της καθημερινής διαβίωσης των κατοίκων της.

Η Δημοτική Αρχή λαμβάνοντας υπόψη την ολότητα των προβλημάτων που εμφανίζονται στην πόλη μας αλλά και το ολιγάριθμο, δυστυχώς, δυναμικό που διαθέτει σήμερα η Υπηρεσία αυτή, θέτει ως προτεραιότητες στο έργο της:

  • Τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος από αυθαίρετες συμπεριφορές (ιδιαίτερα στο άλσος Μπαρουτάδικο)

  • Το σεβασμό του δημόσιου χώρου (ελεύθερη προσπέλαση σε κοινόχρηστους χώρους)

  • Την παράνομη στάση και στάθμευση που παρεμποδίζει την απρόσκοπτη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων

  • Την αναβάθμιση της αισθητικής της πόλης μας (κυρίως παράνομες διαφημίσεις και επιγραφές)

Καλούμε όλους, πολίτες και επαγγελματίες της πόλης μας, να διευκολύνουμε το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας και να συμβάλλουμε με τη συνεργασία μας στη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης μας.