gala

 

 

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ... ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ

Αγωγή έκαναν εργαζόμενες του Δήμου Αιγάλεω, αξιώνοντας την παροχή γάλακτος από το Δήμο όπως λαμβάνουν κι άλλοι εργαζόμενοι. Το θέμα παρέπεμψε η Οικονομική Επιτροπή στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ και με έγγραφό του και Δ/ντ Διοικητικών Υπηρεσιών, έκανε τη διαπίστωση ότι οι εν λόγω εργαζόμενες όντως από παραδρομή δεν συμπεριελήφθησαν στους δικαιούχους γάλακτος, ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο να λάβει σχετική απόφαση ως προς τον εξώδικο συμβιβασμό και κατάργηση δίκης λόγω άσκησης από εργαζόμενους του Δήμου της αγωγής. Ο εν λόγω συμβιβασμός θα αφορά μόνο την καταβολή σε χρήμα της αξίας του φρέσκου γάλακτος, συνολικού ποσού 1.220 ευρώ, για τις 4 εργαζόμενες που είχαν κάνει την αγωγή.

Κατόπιν όλων αυτών, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και ενέκρινε τον εξώδικο συμβιβασμό και κατάργηση δίκης και έτσι στην κάθε μία θα καταβληθεί το ποσό των 305 ευρώ.

Αρκεί να αναφέρουμε ό,τι η χορήγηση γάλακτος σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων στους Δήμους, κατοχυρώνεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση (βλ. ΚΥΑ 53361/2006 [φεκ 1503 Β].
Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή, στους δικαιούχους εργαζομένους του Δήμου, «προσφέρεται 1 λίτρο φρέσκο γάλα σε ημερήσια βάση. Η διανομή του πραγματοποιείται στους χώρους εργασίας».