Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ "ΔΙΑΒΑΣΕ" ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η μαζική και άμεση κινητοποίηση απλών πολιτών και αρχών, έλυσαν το γρίφο για το που βρισκόταν η ανήλικη Χριστίνα-Μαρία, η οποία είχε εξαφανιστεί από το πρωϊ της περασμένης Πέμπτης (26/03), όταν οι οικείοι της διαπίστωσαν ό,τι δεν είχε εμφανιστεί στο σχολείο εκείνο το πρωϊνό, όπως θα ανέμεναν. 

Το κορίτσι, εντοπίστηκε τελικά το βράδυ της Παρασκευής εντός των ορίων του Αιγάλεω, επέστρεψε στο σπίτι της και είναι καλά στην υγεία της.

Να σημειωθεί, ό,τι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά την ενημέρωση που είχε από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για το γεγονός της εξαφάνισης της ανήλικης, λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης και ιδιαίτερα του στοιχείου της ανηλικότητας, έδρασε άμεσα.

Στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν ενδελεχή ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων που χρησιμοποιούσε η ανήλικη για την πρόσβασή της στο διαδίκτυο, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό της. Από την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και την αστυνομική έρευνα, προέκυψαν και ταυτοποιήθηκαν τα σημεία διασύνδεσης σε «προφίλ» που χρησιμοποιούσε η ανήλικη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί γεωγραφικά η περιοχή όπου κινούνταν.

Σε άμεση συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος του Αιγάλεω, η υπόθεση είχε αίσια κατάληξη και η ανήλικη επέστρεψε στην οικία της.

 Tώρα, τo «Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην Χριστίνα-Μαρία και την οικογένειά της, για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.