kapi arxiki

 

ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΟΛΗ… ΤΟ 6ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΟ 1ο ΚΑΠΗ

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος You-topia («Ιδανική Πόλη»), τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, το 1ο ΚΑΠΗ Αιγάλεω, δέχθηκε μια ευχάριστη και τρυφερή επίσκεψη από τους μαθητές του 6ου Λυκείου Αιγάλεω, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους κ. Καπετανίδου Θεοδοσία, την κα Παπασπυροπούλου Αγγελική και τον κ. Παντελή Χρήστο.
Το πρόγραμμα αυτό, αφορά στην εύρεση τρόπων, διαδικασιών, ενεργειών, με στόχο την δημιουργία μιας ιδανικής πόλης, με κοινωνικά ενεργούς πολίτες. Μιας πόλης απαλλαγμένης από διακρίσεις, ώστε να μπορούν να κατοικούν, να δημιουργούν και να εξελίσσονται μέσα από την κοινωνικά ενεργή συμμετοχή στα κοινά.
Ουτοπία (You-topia -«Ιδανική Πόλη»)… Στην οποία θα συνυπάρχουν, συναποφασίζουν, συνδημιουργούν πολίτες με διαφορετικό κοινωνικό, οικονομικό, πολιτισμικό, πνευματικό και εθνικό υπόβαθρο,  με ισότιμο τρόπο.
Στόχος, να δημιουργήσει άτομα με ευρύ πνεύμα και κατανόηση, ευέλικτα σε συνεργασία με τους συμπολίτες μας, ώστε να έχουμε «Κοινωνικά Ενεργούς Πολίτες». Στο πρόγραμμα αυτό, συμμετέχουν 8 χώρες… Γαλλία, Τσεχία, Ιταλία, Ελλάδα, Πολωνία, Τουρκία, Ρουμανία και Λετονία. Στόχος τους, είναι η ανάδειξη των προβλημάτων και των ενεργειών, που στρέφονται ενάντια στο σεβασμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Στόχος, είναι η εξεύρεση εκείνων των μέσων και διαδικασιών, που βελτιώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις και οδηγούν στην ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη των λαών.
Τόσο οι μαθητές, όσο και οι καθηγητές, δέχονται σημαντική επίδραση από την μελέτη (έρευνα) και την ανταλλαγή απόψεων με τους εταίρους μας. Δημιουργείται πνεύμα συνεργασία, και αναπτύσσεται ενδιαφέρον για τα κοινά προβλήματα σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές και στους καθηγητές, που συμμετέχουν και συνεργάζονται σε ένα τόσο ενδιαφέρον πρόγραμμα με κοινωνικές ευαισθησίες. Τα παιδιά ήταν υπέροχα!! Δεν ξέρω όταν ξεκίνησαν, από το σχολείο τους για να επισκεφθούν το ΚΑΠΗ, μας, τι φαντάζονταν ό,τι θα βρουν!!
Η κ. Βάρκα Μαρία, καλωσόρισε τους καλεσμένους μας και στη συνέχεια μας μίλησε η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Καπετανίδου και μια αντιπροσωπευτική ομάδα μαθητών, όπου  και μας ενημέρωσαν για το πρόγραμμα You-topia («Ιδανική Πόλη») και την επιθυμία τους, να δούνε και να ζήσουν για λίγο, τι εστί… ΚΑΠΗ!!
Στη συνέχεια μια ολιγομελής ομάδα 10 μελών του χορευτικού του 1ου ΚΑΠΗ (από τα 25 μέλη), χόρεψε για τους καλεσμένους μας. Μαζί μας, όπως πάντα η δασκάλα του χορευτικού κ. Χαρά Παρασκευιώτη, η οποία είπε δύο λόγια για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει και ο χορός, στα άτομα της Γ΄ηλικίας και πόσο καλοί μαθητές και μαθήτριες είμαστε!!!
Στη συνέχεια, χορέψαμε όλοι μαζί με μαθητές και καθηγητές, σαν μια παρέα. Τα παιδιά με τους καθηγητές τους, δεν ήρθαν έτσι απλά για να μας δούνε. Ήταν πανέτοιμα και οργανωμένα. Η καθηγήτριά τους, κ. Παπασπυροπούλου, έπαιξε αρμόνιο, ένας μαθητής έπαιξε κιθάρα και τα υπόλοιπα παιδιά τραγούδησαν με τις γλυκές φωνές τους. Έτσι, ενσωματώθηκε όλο το ΚΑΠΗ μαζί τους και τραγουδούσαμε όλοι μαζί.

 

Όταν έφθασε η ώρα να φύγουν, άφησαν πίσω τους τη χαρά της ψυχαγωγίας, η χαρά ήταν στα πρόσωπα όλων μας. Ελπίζω να ένιωσαν τελικά όπως  νιώθαμε κι εμείς, γιατί αμέσως ήρθαμε τόσο κοντά και νιώσαμε και οι δύο πλευρές άνετα και χαρούμενα. Δυστυχώς, ο χρόνος κύλισε πολύ γρήγορα, με ένα μικρό διάλειμμα για κέρασμα.
Τέλος, βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες στον κήπο του ΚΑΠΗ μας, μαζί με την «μασκότ» του ΚΑΠΗ, μια όμορφη χελώνα, «μέλος» του ΚΑΠΗ κι αυτή, λόγω ηλικίας!!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές, που συνόδεψαν τους μαθητές του 6ου Λυκείου,  κ. Καπετανίδου, κ. Παπασπυροπούλου και κ. Παντελή και σε όλα τα εγγόνια μας για το ωραίο πρωϊνό που μας προσέφεραν με την παρουσία τους και τα τραγούδια τους.
Όταν ζούμε από κοντά τα παιδιά, σε διάφορες εκδηλώσεις, εργασίες (όπως και το 4ο Γυμνάσιο), που κάνουν μαζί με τους καθηγητές τους, παίρνουμε κουράγιο και ελπίδα για το αύριο για τη νεολαία μας.
Βλέπουμε ότι το υλικό που έχουμε για το μέλλον, είναι ποιοτικό και μέσα από αυτά τα προγράμματα δουλεύοντας συλλογικά (ομαδικά), ανταλλάσοντας γνώμες και πληροφορίες, ολοκληρώνονται σαν άτομα πολύ γρήγορα!
Εύχομαι να είναι πάντα καλά και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας!
Με αγάπη

 

kapi a

 

kapi b

 

 

kapi c

 

kapi d

 

kapi e

kapi f

 

kapi g

 

Λίνα Κοσμοπούλου
Μέλος του 1ου ΚΑΠΗ Αιγάλεω