ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Η Διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω (ΣΥΡΙΖΑ) συνεχίζει

 

στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση

 

 

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε η συμμετοχή του Δήμου μας στο επιχειρησιακό πρόγραμμα με το όνομα «Επισιτιστική και Βασική υλική συνδρομή προς Απόρους» διάρκειας 2015-2020 και χρηματοδότηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής βοήθειας , όπως αυτό έχει εξαγγελθεί από την προηγούμενη Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημοτικοί Σύμβουλοι θέσαμε διάφορες πλευρές του προγράμματος:
 Ότι ως κριτήριο για τις ωφελούμενες οικογένειες ορίζεται το λεγόμενο Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, όριο που επιβεβαιώνει ότι ένα ακόμη Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, έρχεται να συνδράμει στην συντήρηση της ανέχειας για το λαϊκό νοικοκυριό και δεν δίνει λύση και διέξοδο στις οξυμμένες λαϊκές ανάγκες.  Ότι είναι πρόκληση στον 21ο αιώνα οι κυβερνήσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο να δείχνουν ως διέξοδο τη συντήρηση της ένδειας και την διεύρυνση των σισσιτίων.
 Ότι για την υλοποίηση του προγράμματος συμπεριλαμβάνονται κάτω από την ίδια ομπρέλα Περιφέρειες, Δήμοι, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Κοινωφελείς τους επιχειρήσεις, Εκκλησία, ιδιώτες και καταναλωτικές οργανώσεις, ΜΚΟ και άτυπα κοινωνικά δίκτυα!
Αναδείξαμε το γεγονός ότι στο όνομα της καταπολέμησης της φτώχιας και της ανέχειας που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά στην χώρα μας, σειρά από οξυμένες λαικές ανάγκες παραδίνονται σε κάθε λογής ιδιωτικά δίκτυα και συμφέροντα, που με την μορφή των Μ.Κ.Ο και των λεγομένων «κοινωνικών συνεταιρισμών», λυμαίνονται δημόσια και ευρωπαϊκά κονδύλια, καταγράφουν και διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα συμπολιτών μας , ποδηγετούν και χειραγωγούν συνειδήσεις και λαβωμένα νοικοκυριά.

 

Και αντί εστω και σήμερα τα όργανα της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης να απαιτήσουν από την νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ένα νέο προσανατολισμό των κονδυλίων του ΕΣΠΑ , ώστε να στηριχτούν και να διευρυνθούν οι δημόσιες κοινωνικές δομές και ο χαρακτήρας τους, επιλέγουν να ανοίξουν έναν αποπροσανατολιστικό καυγά!
Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες που στηρίζουν το μονόδρομο της ΕΕ γίνονται συνένοχοι στην διοχέτευση εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματικά συμφέροντα, την ώρα που δημόσιες κοινωνικές δομές και ιδρύματα ασφυκτιούν κάτω από χρόνια υποχρηματοδότηση και σπρώχνονται στην ανταπόδοση και την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία. Κι όμως γνωρίζουν από πρώτο χέρι, Κυβέρνηση και αιρετοί, ότι αυτά τα προγράμματα ουτε μπορούν ούτε επιδιώκουν να απαντήσουν στις ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών, των ανέργων.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση, παρά τις επιφυλάξεις που διατυπώσαμε, δηλώσαμε ότι θα υπερψηφίσουμε τη συμμετοχή του Δήμου Αιγάλεω στο πρόγραμμα, με 2 προϋποθέσεις:

 

Α. Την υλοποίηση του Προγράμματος με αποκλειστική ευθύνη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μας
Β. Τη δέσμευση από πλευράς της Διοίκησης του Δήμου (ΣΥΡΙΖΑ) ότι θα αποκλειστεί κάθε συμμετοχή ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, αλλά και κάθε ιδιώτη.
Η απάντηση της Διοίκησης του Δήμου ήταν αποκαλυπτική, δηλώνοντας ότι: «… Δεν διαφωνούμε με τις ΚΟΙΝΣΕΠ» και «… δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κάποιους ιδιώτες αν θέλουν να συμμετάσχουν». !!!
Καταγγέλουμε την εξόθφαλμη προσπάθεια της Διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω, που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, να επιχειρήσει να βάλει από την «πίσω πόρτα» τις λεγόμενες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις στις υπηρεσίες του Δήμου, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο αυτό, λέγοντας ότι «δεν διαφωνούμε με όλες τις ΚΟΙΝΣΕΠ».
Η εμπειρία δείχνει ότι οι ΚΟΙΝΣΕΠ λειτουργούν ως δούρειος ίππος για την παράδοση υπηρεσιών και δομών σε ιδιώτες, την επιβολή αντίτιμου, που τελικά επιβαρύνει το λαό.
Παράλληλα η δήλωση της Διοίκησης ότι «δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε κάποιους ιδιώτες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα» (και σε κάθε πρόγραμμα σημειώνουμε εμείς) είναι καθαρή ομολογία των διαθέσεών τους.
Οι κινήσεις αυτές είναι ευθύ χτύπημα στην περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων, αφού με τον τρόπο αυτό «κλείνουν το μάτι» στη γενίκευση της μερικής απασχόλησης και της διεύρυνης της λεγόμενης «κοινωφελούς εργασίας», δηλαδή επινοικίασης των εργαζομένων, από τους οποίους κάθε ΜΚΟ εισπράττει 5% για κάθε έναν.
Καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση

 

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι στο Αιγάλεω να ακυρώσουμε στην πράξη τις προσπάθειες αυτές της Διοίκησης του Δήμου.

Να απαιτήσουμε μόνιμη και σταθερή για δουλειά για ΟΛΟΥΣ με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΡΑ!