Η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΛΗΣ

 

ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΖΙΩΓΑ

 

 

 

Είχαμε γράψει πριν λίγο χρονικό διάστημα για την έλευση του γνωστού προπονητή κ. Βαγγέλη Ζιώγα (φώτο) στο τεχνικό τιμ της Ιεράπολης, όπου ο συμπολίτης μας, ανέλαβε καθήκοντα Τεχνικού Διευθυντή και Υπευθύνου Ανάπτυξης των ακαδημιών της ομάδας. Προπονητής με διαφορετική κουλτούρα, αλλά και ήθος, τόσο σε ποδοσφαιρικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο ο Βαγγέλης Ζιώγας, άρχισε από το… μηδέν την αναδιοργάνωση των υποδομών του σωματείου.
Ο εν λόγω τεχνικός, που εδώ και μια δεκαετία ασχολείται ενεργά με τμήματα ακαδημιών, αρέσκεται στο να δουλεύει με μικρά παιδιά και να δημιουργεί νέους παίκτες, που μπορούν να σταθούν επάξια σε ανδρικά τμήματα. Έτσι ο Βαγγέλης Ζιώγας έβαλε μπροστά σε συνεργασία με τους παράγοντες της Ιεράπολης το πλάνο που έχει κωδικό «ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ – ΑΠΟ ΙΕΡΑΠΟΛΗ ΑΙΓΑΛΕΩ» και παρά το δύσκολο εγχείρημα δηλώνει αισιόδοξος γι’ αυτό το βήμα.
«Με τη δημιουργία της Σχολής Ποδοσφαίρου της Ιεράπολης στοχεύουμε στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, στην ανάπτυξη του αισθήματος της αλληλεγγύης, στην καλλιέργεια του ήθους και της αθλητικής συμπεριφοράς, που οδηγούν στο “ευ αγωνίζεσαι”. Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον και με την καθοδήγηση εξειδικευμένων και συνεχώς επιμορφούμενων παιδαγωγών / προπονητών προσδοκούμε τα παιδιά να γνωρίσουν το ποδόσφαιρο, να αναπτύξουν έναν σύστημα αξιών και αρχών, να αποκτήσουν αυτοπειθαρχία και να οδηγηθούν στην αθλητική / ποδοσφαιρική ολοκλήρωση» μας είπε ο κ. Ζιώγας και πρόσθεσε «Στην έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου οι αθλητές μας υποβάλλονται σε ιατρικό έλεγχο. Διενεργούνται εργομετρικά τεστ για τη διαπίστωση της φυσικής κατάστασης τους, που θα οδηγήσει στην ατομική βελτίωση και την επίτευξη των ατομικών στόχων. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις σωστές διατροφικές συνήθειες των παιδιών, καθώς αποτελεί κρίσιμο παράγοντα ανάπτυξης και διατήρησης καλής υγείας, ώστε να οδηγηθούν σε υψηλή αθλητική απόδοση.
Έτσι με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό, στηριζόμενοι στις γνώσεις, την παιδαγωγική / ποδοσφαιρική εμπειρία και τη διαρκή ανάγκη για αυτοβελτίωση, ξεκινάμε μία νέα προσπάθεια αναβάθμισης και διαφορετικής λειτουργίας των υποδομών της ομάδας. Δημιουργήσαμε Σχολή Ποδοσφαίρου, όπου με σύγχρονες προπονητικές μεθόδους και με όρους παιδαγωγικής προσέγγισης οι νέοι αθλητές / ποδοσφαιριστές μας θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στο πιο αγαπημένο άθλημα στον κόσμο, το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Τα προγράμματα προπόνησης διαμορφώνονται σύμφωνα με τη φιλοσοφία και τις οδηγίες ΟΥΕΦΑ / ΕΠΟ για την ανάπτυξη του παιδικού ποδοσφαίρου, προσαρμοσμένα πάντα στην ελληνική πραγματικότητα. Τέλος να σημειώσω ότι στην Ιεράπολη, δεν βιαζόμαστε, είμαστε στην αρχή μιας νέας, δημιουργικής προσπάθειας και σιγά – σιγά, αλλά εμπεριστατωμένα θα χτίσουμε τις ακαδημίες του μέλλοντος».
Ο Γιαννιώτης την καταγωγή, Βαγγέλης Ζιώγας, είναι πολύ γνώριμος, ποδοσφαιρικά, στο Αιγάλεω. Ο Βαγγέλης Ζιώγας ανέλαβε τις ακαδημίες του Ορφέα Αιγάλεω το 2008, ενώ ως τον Νοέμβριο του 2015, όπου συμπλήρωνε συνολικά 7 χρόνια στο ιστορικό σωματείο, είχε ήδη καταγράψει και 4,5 χρόνια στον πάγκο του ανδρικού τμήματος, τμήμα στο οποίο είχε προωθήσει και πολλά από τα παιδιά που είχε μαζί του στις ακαδημίες από το 2008. Από τον συμπολίτη Ορφέα, ο Ζιώγας αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2015 και τον Δεκέμβριο του 2015, ένα μήνα αργότερα, ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε τον Θεμιστοκλή Αιγάλεω στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΠΣΑ, πόστο στο οποίο έμεινε μέχρι τις αρχές Αυγούστου του 2016.
Η Σχολή Ποδοσφαίρου ΑΠΟ ΙΕΡΑΠΟΛΗ ΑΙΓΑΛΕΩ έχει δημιουργήσει τμήματα Αστεράκια (γεννηθέντες 2011-2012), Προτζούνιορ (2009-2010), Τζούνιορ (2007-2008), Παμπαιδικό (2005-2006), Παιδικό (2003-2004). Η μηναία συνδρομή είναι 20 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο: 6972 612385.