TO 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΗ TANINGES

 

dhmo arxiki 

 

 


Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω συμμετείχε στην 4η εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη γαλλική πόλη Taninges, 15-21/1/2016, στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “ESTHER Educating Emotions in Europe”. Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από την κα Μάγδα Ζερβού, συντονίστρια του προγράμματος, και την κα Κωνσταντίνα Ζαμπούλη, εκπαιδευτικό αγγλικών του σχολείου.
Το γαλλικό σχολείο που υποδέχτηκε όλους τους εταίρους είναι ένα ίδρυμα προσχολικής εκπαίδευσης για παιδιά από 2,5 ως 6 ετών. Μετά την ξενάγηση στο νηπιαγωγείο καθώς και στο όμορφο δημοτικό, παρακολουθήσαμε την εκδήλωση υποδοχής από τους μικρούς μαθητές, αλλά και τις δράσεις που έχουν υλοποιήσει τα νήπια για το πρόγραμμα. Στην Γ΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε την Ελλάδα και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, και δίδαξε στους Γάλλους μαθητές το ελληνικό αλφάβητο και απλές λέξεις της γλώσσας μας. Στις συνεδριάσεις της ομάδας έργου παρουσιάστηκαν οι ολοκληρωμένες ως τώρα δραστηριότητες, συζητήθηκαν προβλήματα και διαχειριστικά θέματα, οργανώθηκαν οι τελευταίες δραστηριότητες του προγράμματος και το τελικό προϊόν του έργου.
Όλοι οι εκπρόσωποι των εταιρικών σχολείων μαζί με τον διευθυντή και εκπαιδευτικούς του σχολείου υποδοχής επισκεφτήκαμε τον Δήμαρχο της πόλης και τη Σχολική Σύμβουλο, και τους παραδώσαμε το αίτημα της σύμπραξης σχετικά με την προώθηση της συναισθηματικής αγωγής στο αναλυτικό πρόγραμμα του δημόσιου σχολείου. Επίσης, συμμετείχαμε σε ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο για την επίλυση συγκρούσεων και την εκπαίδευση μαθητών ως διαμεσολαβητών σε

συγκρούσεις. Τέλος, επισκεφτήκαμε τοπικά ιστορικά και λαογραφικά μουσεία, ναούς, την κοντινή πόλη Annecy αλλά και τα χιονισμένα βουνά των γαλλικών Άλπεων. Επόμενος, και τελευταίος, σταθμός του ESTHER η Πορτογαλία τον Μάιο 2016.

 

 

dhmo 01

 

 

 

dhmo 02

 

 

 

dhmo 03

 

 

 

 

 

 

 

dhmo 04

 

 

dhmo 05

 

 

dhmo 06

 

 

dhmo 07

 

 

dhlo 09

 

 

dhmo arxiki