Στην τελική ευθεία εν όψει των επισήμων ανακοινώσεων της σχετικά με τον συνδυασμό της στις επικείμενες εκλογές του Μαϊου, βρίσκεται η νυν δημοτική σύμβουλος και υποψήφια Δήμαρχος Αιγάλεω, κ. Παναγιώτα Μερκουράκη, η οποία μέσω της εφημερίδα μας είχε δημοσιοποιήσει στις 19 Φεβρουαρίου την πρόθεση της να κατέλθει στην «μάχη» για τον δημαρχιακό θώκο.

Ήδη ο μηχανισμός της κ. Μερκουράκη εργάζεται «πυρετωδώς» κυριολεκτικά όλο το 24ωρο και μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει ανακοινώσει το όνομα του συνδυασμού της, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος από τα ονόματα, που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της. Το μόνο, που διέρρευσε τις τελευταίες μέρες από πηγές προσκείμενες στην κ. Μερκουράκη, είναι ότι σίγουρα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον σχηματισμό της θα είναι ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Καραχάλιος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήδη έχει ενοικιαστεί ο χώρος, που θα στεγαστούν τα γραφεία του συνδυασμού, ήδη έχουν συμφωνηθεί τα περισσότερα ονόματα που θα μετέχουν στο ψηφοδέλτιο, ενώ έχουν «βολιδοσκοπηθεί» και ορισμένα άλλα ονόματα. Πρόκειται για υποψήφιους, που προέρχονται από τον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο γενικότερα, χωρίς να αποκλείονται και κάποιες εκπλήξεις, ενώ όπως έχει τονίσει και σε ανύποπτο χρόνο η κ. Μερκουράκη, θα μετέχουν πολύ σοβαρές προσωπικότητες από όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση, οι οποίοι έχουν μοναδικό στόχο να προσφέρουν στον δημότη του Αιγάλεω και όχι να κρδίσουν απλώς τις εντυπώσεις.

Επίσης, οι ίδιοι κύκλοι γύρω από το περιβάλλον της κ. Μερκουράκη, τονίζουν σχετικά με τελευταίες εξελίξεις, ότι πριν από λίγες μέρες ο πρώην Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος κάλεσε ορισμένα στελέχη του συνδυασμού «ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΑΙΓΑΛΕΩ», χωρίς να κληθεί η κ. Μερκουράκη, γεγονός που μάλλον δυσαρέστησε την εν λόγω υποψήφια, καθώς όπως τονίζεται η νυν δημοτική σύμβουλος στήριξε επί μια 8ετία τον κ. Καλογερόπουλο και πρόσφερε από όποιο πόστο της ανετέθη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Καλογερόπουλος ανέφερε ότι δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές, καθώς αποχωρεί από τα δημοτικά δρώμενα στην εν λόγω φάση και ζήτησε να στηριχθεί η υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου κ. Γιάννη Γκίκα.

Τέλος, στις συναντήσεις της που έχει καθημερινά η κ. Μερκουράκη, τόσο με υποψηφίους όσο και με ψηφοφόρους, δέχεται την απίστευτη στήριξη για να συνεχίσει τον αγώνα της, ενώ η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αυτοσκοπός δεν είναι η ανάδειξη της στην Δημαρχία, αλλά να μπορέσει να προσφέρει στον απλό δημότη του Αιγάλεω, μιας και η πόλη έχει πέσει σε τέλμα.

«Πρέπει να βοηθηθούν οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Υπάρχει ανισότητα στο Αιγάλεω. Όποιος εκλεγεί Δήμαρχος θα πρέπει να φτιάξει τον Δήμο από το μηδέν. Δεν υπάρχει καθαριότητα, δεν υπάρχουν κοινωνικές δομές, ο Δήμος Αιγάλεω έχει καταρρεύσει. Προσέφερα και θα συνεχίσω να προσφέρω από όπου μπορώ για την πόλη μου», μας δήλωσε λακωνικά η κ. Μερκουράκη.