ΔΕΝ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ

 

Ο ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΕΙ.. 

 

 Ο αποχωρών Δήμαρχος της πόλης μας Χρήστος Καρδαράς αποφάσισε να μην γίνει …«κλητήρας», δηλαδή δημοτικός σύμβουλος, κατά την επόμενη δημοτική περίοδο (2014-2019).
Με επιστολή του, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Παράταξης στο ΑΙΓΑΛΕΩ (όπως λέει ο ίδιος), δηλώνει πως θα συνεχίσει πλέον να προσφέρει μόνο από το δικό του μετερίζι, που είχε αφήσει εδώ και τέσσερα χρόνια (δηλ. ως γιατρός).
Παράλληλα καλεί  «νέους ανθρώπους με όρεξη και μεράκι να αναδειχθούν μέσα από Δημοκρατικές διαδικασίες και να πάνε μπροστά την παράταξή». Ανοίγει δηλαδή την διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας της «Νέας Εποχής».
Στην θέση του Χρ. Καρδαρά θα ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος ο πρώτος επιλαχών δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Περράκης (δείτε την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών).

 

 


Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του μέχρι 31/08/2014 Δημάρχου Χρήστου Καρδαρά:


Αγαπητοί Φίλοι-Αγαπητοί Συνεργάτες


 Όταν πριν οκτώ χρόνια μου προτάθηκε να τεθώ επικεφαλής της Δημοκρατικής Παράταξης στο ΑΙΓΑΛΕΩ, αποδέχτηκα γιατί ο αλτρουισμός και η εθελοντική προσφορά είναι ενσωματωμένη στο χαρακτήρα μου, για αυτό εξάλλου επέλεξα να γίνω και γιατρός.
Κτίσαμε μαζί με τους συνεργάτες μου ξανά την παράταξη και με την ονομασία «ΑΙΓΑΛΕΩ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» διεκδικήσαμε το 2007 τη Δημοτική Αρχή. Όπως γνωρίζετε, για λίγους ψήφους διαφορά, δεν αναδείχτηκε πρώτος ο Συνδυασμός μας. Ασκήσαμε μια εποικοδομητική αντιπολίτευση που δυστυχώς έγινε αποδεκτή προς μια καλύτερη Διοίκηση του Δήμου μας.
Στις Δημοτικές εκλογές του 2010, προβάλλοντας το πρόγραμμά μας χωρίς έπαρση και με πειστικό πολιτικό λόγο δώσαμε στον Αιγαλιώτικο λαό την υπόσχεση για μια νέα διοίκηση στο Δήμο, που θα αναβαθμίζει τις σχέσεις με τους δημότες. Έτσι, οι Αιγαλιώτες μας ανέδειξαν πρώτη δύναμη και μετά από 16 χρόνια η Δημοκρατική Παράταξη ανελάμβανε τη διοίκηση στο Δήμο. Μέσα σε αντίξοες συνθήκες, με ένα Δήμο με τεράστια οικονομικά προβλήματα, με μείωση περίπου στο μισό των εργαζομένων, με εφαρμογή του Καλλικράτη που ενώ μας έδινε αρμοδιότητες δεν μας έδινε αντίστοιχους πόρους και τέλος σε ένα φορτισμένο αρνητικά πολιτικό κλίμα, δίναμε καθημερινά τον αγώνα μας. Έναν άνισο αγώνα, αφού τα σκληρά οικονομικά μέτρα ισοπέδωναν και τα οικονομικά του δήμου με τον περιορισμό ακόμα και των Νόμιμων Χορηγήσεων. Δώσαμε με τους συνεργάτες μου πολλές μάχες για να κρατήσουμε το δήμο μας ανοικτό και όλες τις υπηρεσίες στη διάθεση των πολιτών.
Παρόλα αυτά δεν υποκύψαμε. Ενώσαμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους του Δήμου και στηρίξαμε τα δίκαια αιτήματά τους. Συμμαζέψαμε τα οικονομικά του δήμου και περιορίσαμε στα μέγιστα το χρέος. Δώσαμε ανάσα στην πόλη με ουσιαστικές παρεμβάσεις και εντείναμε το έργο των κοινωνικών υπηρεσιών προς όφελος των δημοτών. Αναπτύξαμε τις πολιτιστικές δραστηριότητες χωρίς να επιβαρύνουμε τα οικονομικά του δήμου.  Συμπαρασταθήκαμε στις εμπορικές επιχειρήσεις και στους εμποροβιοτέχνες του δήμου μας αναγνωρίζοντας το δυσάρεστο κλίμα που είχε διαμορφωθεί από τα οικονομικά μέτρα.
Καθημερινά δίναμε τη ψυχή μας για να αποκρούουμε τις αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία του δήμου μας και παρά την αρνητική εικόνα που με πικρόχολα σχόλια και κακόβουλες κριτικές από εχθρούς και «φίλους» επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί, εμείς κρατήσαμε το ηθικό μας υψηλό και προχωρήσαμε.  Συνεχίσαμε με αυτούς που άντεξαν γιατί δυστυχώς είχαμε  και απώλειες σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή μας και για αυτό εμείς έχουμε το θάρρος να κοιτάμε όλους εσάς στα μάτια.
Στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές ο Αιγαλιώτικος Λαός μας κατέταξε με τη ψήφο του στην τέταρτη θέση. Το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα αντανακλά τις δυσχέρειες μέσα στις οποίες λειτουργήσαμε, αντανακλά προφανώς δικά μας λάθη και αδυναμίες αλλά επίσης αντανακλά και εκφράζει τη δυσφορία και την ψήφο διαμαρτυρίας των συμπολιτών μας για θέματα κεντρικής πολιτικής σκηνής και για τις μεγάλες ταλαιπωρίες που ο καθένας υφίσταται από την πολιτική των Μνημονίων. Πολιτική απέναντι στην οποία και εμείς πολλές φορές εκφράσαμε την αντίθεση και τη διαμαρτυρία μας.
Πιστεύω ότι σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες έδωσα εγώ και όλοι εσείς τον καλύτερο εαυτό μας και βάλαμε ένα μικρό πετραδάκι στο οικοδόμημα του δήμου μας. Πήρα μεγάλη χαρά που μου δόθηκε όλα αυτά τα χρόνια η ευκαιρία  να προσφέρω υπηρετώντας και από αυτή τη θέση τους δημότες μας.
Θέλω, όμως, να κρατήσω ζωντανές όλες αυτές τις αναμνήσεις για αυτό, τρέφοντας τα καλύτερα συναισθήματα για το Αιγαλιώτικο λαό και χωρίς καμία πικρία, σας δηλώνω ότι θα συνεχίσω πλέον να προσφέρω μόνο από το δικό μου μετερίζι, που είχα αφήσει εδώ και τέσσερα χρόνια. Ταυτόχρονα, θα δοθεί η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους με όρεξη και μεράκι να αναδειχθούν μέσα από Δημοκρατικές διαδικασίες και να πάνε μπροστά την παράταξή μας με μόνο στόχο το καλό της πόλης μας και την ευημερία των πολιτών.
Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία, σας σφίγγω το χέρι θερμά και θέλω να ξέρετε ότι θα είμαι πάντα κοντά σας, οποτεδήποτε με χρειαστείτε και ως γιατρός, αλλά κυρίως ως άνθρωπος.
Εκφράζω τις ειλικρινείς ευχές μου προς τον Δημήτρη Μπίρμπα και τους συνεργάτες του για μια επιτυχημένη δημαρχιακή θητεία, προς όφελος του Αιγάλεω που όλοι αγαπάμε.

 

Σας ευχαριστώ  

Χρήστος Καρδαράς