ΚΡΙΣΙΜΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΚ

 

ARXPALKOUK

 

 

Γενική Συνέλευση Μετόχων της ΠΑΕ Αιγάλεω 1931 έχει οριστεί για το απόγευμα (στις 8) της Πέμπτης 1ης Ιουλίου 2021, και η κατάσταση ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, όπου ο σύλλογος έχει δικαίωμα συμμετοχής στην SUPER LEAGUE 2, θεωρείται κρίσιμη όσο αφορά την συγκεκριμένη μετοχική διαδικασία.

Κρίσιμη, γιατί αφορά δύο τεράστια οικονομικά ζητήματα, που είναι η… «εύρεση» εγγυητικής επιστολής ύψους 150.000 ευρώ και η αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στις 350.000 ευρώ.

Αυτά είναι δύο θέματα, που πρέπει να λυθούν άμεσα, προκειμένου ο σύλλογος (η ΠΑΕ δηλαδή) να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην SUPER LEAGUE 2 της σεζόν 2021-2022.

Για να παίξει το Σίτι στην SUPER LEAGUE 2 (παλαιά Β΄ Εθνική), θα πρέπει οι μέτοχοι (η ΠΑΕ) μέχρι τις 15 Ιουλίου 2021 να έχουν καταθέσει την εγγυητική επιστολή των 150.000 ευρώ, ενώ μέχρι τις 23 Ιουλίου 2021 να έχει ολοκληρωθεί και η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου – από τις 100.000 που έχει τώρα η ΠΑΕ – στις 350.000 ευρώ.

Αυτά είναι και τα κορυφαία κριτήρια και προϋποθέσεις, που έθεσε πριν λίγες μέρες – και με την… βούλα στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο – ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, και εντάχθηκαν στο αναθεωρημένο σχέδιο νόμου «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λειτουργική ενίσχυση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας».

Στις διατάξεις, που ισχύουν για τις ΠΑΕ, αναφέρεται ότι θα έχουν Μετοχικό Κεφάλαιο τουλάχιστον 350.000€ (αντί 100.000€ που ίσχυε έως τώρα για την SL2 και 30.000€ για FL), με συνακόλουθη αύξηση στις 700.000€ για την Super League 1 (από 500.000€), ενώ επίσης θα καταθέτουν Εγγυητική Επιστολή στην ΕΕΑ τουλάχιστον 150.000€ (αντί 15.000€).

Και, ερχόμαστε από τα γενικά στα ειδικά, όπου όσο αφορά τους Μετόχους της ΠΑΕ Αιγάλεω 1931, ομιλούμε πρωτίστως (και μόνο), για τον κ. Άρη Παλτόγλου, που κατέχει το 51% (ενώ δεύτερος σε συμμετοχή είναι ο Αντιδήμαρχος Μυκόνου και φίλος του Άρη Παλτόγλου, κ. Αλέξανδρος Κουκάς, που έχει ποσοστό της τάξεως του 11%).

Και εδώ τίθεται το ερώτημα… Τι θα κάνει αύριο Πέμπτη ο Άρης Παλτόγλου;

Καλά, δεν περιμένει να βρέξει και από κάπου αλλού (επενδυτές κ.α.) λεφτά… Για λεφτά μιλάμε, και όχι για… φασόλια!

Η κατάσταση είναι ζόρικη και το δίλλημα μεγάλο για τον Άρη Παλτόγλου, ο οποίος ξέρει ότι είναι μόνος. Όπως είναι από την ημέρα που μπήκε στο Αιγάλεω, πλην ελαχίστων περιπτώσεων (αναφέρθηκε σε ονόματα το περασμένο Σάββατο μετά και την λήξη του αγώνα με την Καλλιθέα, σε δηλώσεις του στο soccerlive.gr). Όπως είπε και πολλά άλλα για την κατάσταση που επικρατεί, όσο αφορά το γενικό ενδιαφέρον για την ομάδα… «Δεν υπάρχει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Άρης Παλτόγλου. …Βέβαια ως μεγαλόψυχος, αφιέρωσε την άνοδο στον κόσμο!

Παρά τα όποια έσοδα, που προβλέπει στη νέα SUPER LEAGUE 2 ο νόμος Αυγενάκη, το μπάτζετ της ΠΑΕ Αιγάλεω για τη νέα κατηγορία αναμένεται να φτάσει στον…θεό!

Και έτσι ο Άρης Παλτόγλου, αύριο καλείται, αν μπορεί, μόνος, να σηκώσει αυτό το τεράστιο φορτίο, με την εγγυητική των 150.000 ευρώ, την αύξηση του ΜΚ από τα 100.000 στα 350.000 ευρώ και τον τεράστιο μπάτζετ για το ποδοσφαιρικό τμήμα, που θα «χτιστεί» από την αρχή.

Όσο αφορά άλλα έσοδα, τα έχει πει και παλιά ο κ. Παλτόγλου, σε ανοιχτές Γενικές Συνελεύσεις Φίλων της ομάδας, «πως ήταν μετρημένοι αυτοί που αγόραζαν εισιτήριο διαρκείας, κτλ.).

Το επανέλαβε και το περασμένο Σάββατο, «δεν υπάρχει τίποτα σε αυτή την πόλη», ενώ αντίθετα, παρέθεσε ως παράδειγμα την ομάδα της ΠΑΕ Καλαμάτα, που έχει οικονομική στήριξη από τον κόσμο της σχετικά με την αγορά εισιτηρίων, αλλά και τους επιχειρηματίες της πελοποννησιακής πόλης και του νομού, που την ενισχύουν χορηγικά.

Μακάρι, πάντως, όλα να πάνε καλά.

Υ.Γ.: Το οικονομικό είναι σίγουρα πολύ κρίσιμο σημείο για την επόμενη μέρα, όπως αναφέραμε παραπάνω. Άλλα, άντε,… βρέχει από κάπου λεφτά…

Φέτος ο Άρης, όπως λέει και στον φιλικό – ποδοσφαιρικό κύκλο του – έκανε ότι καλύτερο μπορούσε και η ομάδα εν τέλει, πέτυχε τον στόχο της, με τον έναν ή, άλλο τρόπο.

Κουράστηκε, όμως, και στεναχωρήθηκε, ψυχολογικά, από συμπεριφορές που ξέφυγαν. Και αυτό είναι το σημείο, που συλλογίζεται πάρα πολύ, ακόμη και ενόψει της αυριανής κρίσιμης ΓΣ για την αύξηση του ΜΚ.

* Στην κεντρική φώτο, αριστερά ο κ. Άρης Παλτόγλου και δεξιά ο Αντιδήμαρχος Μυκόνου κ. Αλέξανδρος Κουκάς.

 

 

NEWRAKAMAN