…«ΜΠΕΤΟΝ – ΑΡΜΕ»

40 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

aygenepo

 

Αναμένοντας τις εκλογές της ΕΠΟ (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, όσο αφορά, όπως αρμόζει και όπως πρέπει, για τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

…Ιερό και Δημοκρατικό του Αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Ενδεικτική είναι η εξέλιξη, σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, όπου η μεγάλη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, 40 Ποδοσφαιρικές Ενώσεις από όλη την Ελλάδα, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, όπου καταγγέλλουν τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Μπετόν – Αρμέ (όπως λέμε και στην ποδοσφαιρική διάλεκτο), λοιπόν, αυτές οι 40 Ποδοσφαιρικές Ενώσεις.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Παρακολουθούμε με αγωνία τις τελευταίες ημέρες τις μεθοδεύσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη (με πιο πρόσφατη την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης με τη συμμετοχή FIFA-UEFA με τον Υφυπουργό και την ΕΠΟ), με προφανή στόχο την άλωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στην οποία –κατά τρόπο απαράδεκτο– εξακολουθεί να αγνοεί ότι κυρίαρχο όργανο είναι η Γενική Συνέλευση των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Πρόεδροι της ΕΠΟ… διορίζονται μέσω διαρροών στον Τύπο, μέλη της εκτελεστικής επιτροπής… προτείνονται μέσα από δημοσιεύματα και νέες διοικήσεις… τοποθετούνται με διατάγματα και με τρόπο τέτοιο που όχι μόνο πλήττει το αυτοδιοίκητο της ομοσπονδίας, όχι μόνο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ορίζουν οι υπεύθυνες συνομοσπονδίες FIFA και UEFA, αλλά και που είναι σε πλήρη αντίθεση με τις διατάξεις του αθλητικού νόμου της χώρας μας.

Είναι προφανές ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, στην πρωτοφανή του εκστρατεία να αλώσει τις εθνικές ομοσπονδίες, δεν διστάζει να παραπληροφορεί και τα ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης, παρασύροντάς τους έτσι σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, το οποίο θα εξελιχθεί σε βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν αποτελούν, κύριοι, παιχνιδάκι ούτε στα χέρια ενός Υφυπουργού, ούτε στις διαθέσεις του περίφημου Big-4, εκτός και αν ο κ. Αυγενάκης, αγνοώντας νόμους, διατάξεις και τα ποδοσφαιρικά σωματεία όλης της επικράτειας, έχει ετσιθελικά νομοθετήσει ένα νέο όργανο διοίκησης καταργώντας κάθε έννοια δικαίου.

Ποιος είναι ο κίνδυνος τελικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Οι εκλεγμένες Ποδοσφαιρικές Ενώσεις σε κάθε νομό της χώρας ή τα συμφέροντα και οι συγκρούσεις του περίφημου Big-4 και των μεγάλων συλλόγων, τους οποίους ο κ. Αυγενάκης μετατρέπει σε αφεντικά της ΕΠΟ; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της περίφημης συνάντησης – φιέστας, που διοργάνωσε ο κ. Αυγενάκης πέρυσι τέτοιες μέρες στη Μεγάλη Βρετάνια με τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου; Έλυσε τα προβλήματα; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της συμφωνίας του Big-4 στο πρόσωπο του νέου επικεφαλής της ΚΕΔ, κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ; Έλυσε τα προβλήματα; Γιατί εμείς διαβάζουμε για καταγγελίες των μεγάλων και για άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Αρχιδιαιτητή…

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, με ποια ακριβώς αρμοδιότητα, προωθεί το ίδιο… επιτυχημένο μοντέλο και για πρόεδρο κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ μοιράζοντας θέσεις και αξιώματα δεξιά και αριστερά, ως άτυπος επικεφαλής του ελληνικού ποδοσφαίρου και παραβιάζοντας συστηματικά κάθε έννοια αυτοδιοίκητου;

Ποιος δίνει το δικαίωμα στον κύριο Υφυπουργό της μετατροπής του αθλητικού μητρώου σε όργανο χειραγώγησης των εκλογικών διαδικασιών με τον αποκλεισμό των μη επιθυμητών σωματείων, μοντέλο που παραπέμπει σε μακρινές εποχές;

Ποιος του δίνει το δικαίωμα να περάσει στο νέο αθλητικό νόμο προτάσεις από την ολιστική μελέτη της UEFA, οι οποίες τελούν υπό έγκριση μόνο από τη Γενική Συνέλευση, το ανώτατο όργανο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας;

Ποιος δίνει το δικαίωμα στον κύριο Υφυπουργό να μπλοκάρει τη διεξαγωγή των εκλογών στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία; Ποιος είναι αυτός που τον έχει συμβουλεύσει κάτι τέτοιο; Και τι ακριβώς εξυπηρετεί; Μήπως να ελέγξει τους συσχετισμούς δυνάμεων κατά το δοκούν υπέρ των όποιων συμφερόντων ενδεχομένως εξυπηρετεί;

Η προφανής λύση είναι μία και υπαγορεύεται από το καταστατικό της ομοσπονδίας και από τις κείμενες διατάξεις. Ορισμός ημερομηνίας εκλογών, τις οποίες ο ίδιος ο Υφυπουργός έχει πολλές φορές μέχρι σήμερα μπλοκάρει, και ανάδειξη του νέου προέδρου από το εκλεκτορικό σώμα των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων.

Ευπρόσδεκτος κάθε υποψήφιος που επιθυμεί να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ! Ευπρόσδεκτος όποιος θα τύχει της εμπιστοσύνης των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων, οι οποίες είναι και οι μόνες που μπορούν να αποφασίσουν με την ψήφο τους αν κάποιος υποψήφιος είναι κοινής αποδοχής ή όχι!

Με απόλυτα, όμως, σεβαστή τη δημοκρατικά θεσμοθετημένη διαδικασία εκλογής του όποιου υποψήφιου για την προεδρία αλλά και για την εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας από τις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις όλης της χώρας με απόλυτο σεβασμό στις κείμενες διατάξεις και το καταστατικό της ΕΠΟ και σύμφωνα με όσα έχουν καταστήσει ξεκάθαρα FIFA και UEFA!

Οτιδήποτε εντάσσεται εκτός αυτών των πλαισίων θα θέσει σε αποκλεισμό το ποδόσφαιρο της χώρας, όπως άλλωστε έχει γίνει και σε άλλα κράτη όταν η κυβέρνηση παρενέβη ωμά στον πυρήνα του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου».

Υπογράφεται από τις εξής Ενώσεις:

ΕΠΣ Αθηνών / ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας / ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής / ΕΠΣ Αρκαδίας / ΕΠΣ Αχαΐας / ΕΠΣ Βοιωτίας / ΕΠΣ Γρεβενών / ΕΠΣ Δράμας / ΕΠΣ Δυτικής Αττικής / ΕΠΣ Δωδεκανήσου / ΕΠΣ Έβρου / ΕΠΣ Ευβοίας / ΕΠΣ Ζακύνθου / ΕΠΣ Ημαθίας / ΕΠΣ Ηπείρου / ΕΠΣ Θεσπρωτίας / ΕΠΣ Θεσσαλίας / ΕΠΣ Θράκης / ΕΠΣ Καβάλας / ΕΠΣ Καρδίτσας / ΕΠΣ Καστοριάς / ΕΠΣ Κιλκίς / ΕΠΣ Κοζάνης / ΕΠΣ Κορινθίας / ΕΠΣ Κυκλάδων / ΕΠΣ Λάρισας / ΕΠΣ Λέσβου / ΕΠΣ Μακεδονίας / ΕΠΣ Μεσσηνίας / ΕΠΣ Πέλλας / ΕΠΣ Πιερίας / ΕΠΣ Σάμου / ΕΠΣ Σερρών / ΕΠΣ Τρικάλων / ΕΠΣ Φθιώτιδας / ΕΠΣ Φλώρινας / ΕΠΣ Φωκίδας / ΕΠΣ Χαλκιδικής / ΕΠΣ Χίου / ΕΠΣ Σάλας.

Να αναφέρουμε, ότι στην… απέναντι πλευρά (που δεν μετέχουν σε αυτή την κίνηση με την επιστολή – ανακοίνωση) είναι 14 ΕΠΣ: Πειραιά, Ξάνθης, Ευρυτανίας, Άρτας, Πρέβεζας – Λευκάδας, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς – Ιθάκης, Αργολίδας, Ηλείας, Λακωνίας, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου.

 

XRYSMAKOK