ΣΤΑ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΤΗΣ ΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

Ο ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (ΠΑΠΙ)

 

 

 

Μπορεί να τηρούν χαμηλούς τόνους στην ΑΕ Αιγάλεω για την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2017-2018) στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΠΣΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τόσο ο Πρόεδρος κ. Βαγγέλης Κουρεντζής, όσο και οι στενοί συνεργάτες του, δεν ασχολούνται με τον προγραμματισμό της νέας σεζόν. Οι παράγοντες της ομάδας ήδη καταστρώνουν τα πλάνα τους και ένα από τα ονόματα που έχουν… πέσει στο τραπέζι σχετικά με την θέση του προπονητή, είναι και αυτό του βετεράνου παίκτη του ΑΟ Αιγάλεω, Δημήτρη Παπαϊωάννου (Παπί).
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου του Αθανασίου γεννήθηκε το 1967 στο Αιγάλεω, υπήρξε διεθνής με την Εθνική ομάδα των Νέων, ενώ αγωνιζόταν ως αριστερός μεσοεπιθετικός. Στέφθηκε πρωταθλητής Β΄ Εθνικής με την ομάδα της Κέρκυρας, δευτεραθλητής Γ΄ Εθνικής στο Νότιο Όμιλο το 1991 με το Αιγάλεω και ο αρχιπιστός της αθηναϊκής ομάδας για αγώνες της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, όπως και ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της ιστορίας της.
Ξεκίνησε από την ερασιτεχνική ομάδα της Ιεράπολης σε ηλικία 15 ετών και το 1984 μεταπήδησε στον ΑΟ Αιγάλεω, όπου παρέμεινε για μια ολόκληρη δεκαετία. Ακολούθως, αγωνίσθηκε κατά σειρά στον Πανελευσινιακό (1 χρόνο), την Κέρκυρα (5 χρόνια) με την οποία ανέβηκε στην Α΄ Εθνική, στον Ηρόδοτο Ηρακλείου, στον Ναυπακτιακό και τη Μάχη Μαραθώνα. Το 1982 κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα των Νέων από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Στέφανο Πετρίτση, όπου έπαιξε για δυο σεζόν.
Είχε το προσωνύμιο «παπί», που είχε να κάνει με την ευελιξία του στον αγωνιστικό χώρο. Ο παλαίμαχος άσος του Σίτι, πριν από ενάμισι χρόνο, είχε βρεθεί στον πάγκο του τμήματος Νέων του ΑΟ Αιγάλεω.