Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, στο πλαίσιο  προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιεί το ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων), διέθεσε προϊόντα σε 287 οικογένειες της πόλης μας.
Οι συμπολίτες μας αυτοί επιλέχτηκαν ύστερα από μία αυστηρή διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα ,με βασικά κριτήρια το εισόδημα και τον αριθμό των μελών των οικογενειών. Πρόκειται δηλαδή για ανθρώπους που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια.

 

Προϊόντα όπως τυρί, ρύζι και ζυμαρικά διατέθηκαν σε 287 οικογένειες της Αγίας Βαρβάρας, που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια

 

Ο Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης επίβλεψε προσωπικά τη διαδικασία 

 

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας για την αντιμετώπιση της ανέχειας στην πόλη μας

 

 

Θέλουμε να τονίσουμε ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας που κάνει ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας για την αντιμετώπιση του προβλήματος ανέχειας στην πόλη μας.
Στις  287 οικογένειες  πρέπει να προστεθούν πολλές άλλες εκατοντάδες οικογενειών που ο Δήμος στηρίζει μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών που διαθέτει (υπηρεσίες  ψυχοκοινωνικής στήριξης, σίτισης,  υγείας, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο κ.α), στο μέτρο των δυνατοτήτων του, αλλά με μεγάλη διάθεση προσφοράς.

[από Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Βαρβάρας]