Ιδιόκτητο, τριώροφο, σύγχρονο και με επαρκέστατες υποδομές, άνοιξε τις πόρτες του και υπόσχεται να κάνει καλύτερη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας που το χρησιμοποιούν

 

Το νέο ιδιόκτητο, τριώροφο, σύγχρονο κτίριο του Γ’ ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβάρας

 Άποψη του κτιρίου

 Το νέο κτίριο του Γ’ ΚΑΠΗ διαθέτει και προαύλιο χώρο

Στις παροχές του νέου ΚΑΠΗ περιλαμβάνεται και φυσικοθεραπευτήριο

Οι άνθρωποι του Δήμου είναι πάντα έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τα μέλη του Γ’ ΚΑΠΗ

Οι πιο ηλικιωμένοι συμπολίτες μας αγκάλιασαν αμέσως το νέο (τους) χώρο!

 

Στη διάθεση των συμπολιτών μας τέθηκε από τις 22 Ιανουαρίου 2014, το νέο κτίριο του Γ’ ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβάρας, το οποίο λειτουργεί πλέον σε ιδιόκτητο, τριώροφο, σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο, επί των οδών Ματσούκα & Αθανασίου Διάκου.
Το καινούριο αυτό κτίριο έρχεται να προστεθεί στο ήδη ευρύ δίκτυο κοινωνικών δομών και δράσεων του Δήμου μας. Πρόκειται για ένα ζωντανό, φωτεινό και εύχρηστο χώρο με επαρκέστατες υποδομές. Διαθέτει προαύλιο χώρο, «πράσινα» μπαλκόνια, κλιματιζόμενες αίθουσες εκδηλώσεων και δημιουργικής απασχόλησης, κυλικείο, καθώς επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες, ιατρείο, φυσικοθεραπευτήριο και εργοθεραπευτήριο.
Κεντρική ιδέα στη δημιουργία αυτού του χώρου υπήρξε η πεποίθηση ότι οι ηλικιωμένοι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απόμαχοι της ζωής, αλλά ως ενεργά και δραστήρια μέλη του κοινωνικού συνόλου. Ως άτομα με ενδιαφέροντα, δραστηριότητες και δημιουργική διάθεση, που να μπορούν να βρουν τη φροντίδα που έχουν ανάγκη και την αγάπη που τους αξίζει.
Είναι πολύ σημαντικό ότι η μεταφορά πραγματοποιήθηκε άμεσα, χωρίς δηλαδή να διακοπούν ούτε για μία ημέρα οι υπηρεσίες στο κτίριο που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε το Γ’ ΚΑΠΗ της πόλης μας.
Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Γ’ ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβάρας θα γίνουν στο εγγύς μέλλον, σε ημερομηνία που θα οριστεί.

[από Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Βαρβάρας]