Τον κατηγόρησαν ότι έκλεψε, τον εξανάγκασαν σε παραίτηση και απαγχονίστηκε!

 

 Τραγικό τέλος επιφύλασσε η μοίρα για τον 49χρονο Στέφανο Β. κάτοικος Κορυδαλλού, ο οποίος τα τελευταία 12 χρόνια εργαζόταν ως υπάλληλος στο γνωστό κατάστημα Praktiker στο Αιγάλεω.

   Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 1/02 όταν υπάλληλος σεκιούριτι του καταστήματος με πολιτικά, διαπίστωσε ότι στον τομέα ευθύνης του άτυχου υπαλλήλου, ήταν ανοικτή μια εργαλειοθήκη. Με την κατηγορία ότι είχε κλέψει, ή ότι είχε πρόθεση να κλέψει εργαλεία, οδήγησε τον 49χρονο στο γραφείο διεύθυνσης. Εκεί, σύμφωνα με τις καταγγελίες συναδέλφων του, ο Στέφανος Β. βγήκε από το γραφείο έχοντας προηγουμένως υπογράψει την παραίτησή του… «Δεν παραιτήθηκε. Τον παραίτησαν, σπρώχνοντάς τον στον θάνατο», έλεγαν συνάδελφοί του όταν δύο ημέρες αργότερα (3/02), βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στον Κορυδαλλό, ενώ η εταιρεία από την πλευρά της μιλάει για «οικειοθελή απόλυση και ανυπόστατες φήμες». Το μόνο σίγουρο είναι, ότι κλοπή θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί, μόνο εάν ο υπάλληλος είχε προσπαθήσει να φύγει από το κατάστημα χωρίς προηγουμένως να περάσει από τα ταμεία και όχι μόνο με υποψία κλοπής.

   Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι άτυχος υπάλληλος, είχε ήδη υπογράψει τις προηγούμενες ημέρες μείωση στο μισθό του, που άγγιζε το 7% και παρ’ όλα αυτά συνέχιζε κανονικά να προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς να σκέφτεται το ενδεχόμενος της απόλυσης. Άλλωστε, όπως λένε όσοι τον γνώριζαν, είχε μεγάλη ανάγκη τα χρήματα και δεν θα παραιτούνταν, μιας και αποτελούσε την μόνη οικονομική στήριξη της καρκινοπαθούς αδελφής του και του παραπληγικού συγγενή του, που συντηρούσε ο ίδιος. Όλοι μιλάνε για έναν ευσυνείδητο και ευαίσθητο άνθρωπο, που στην 12χρονη απασχόλησή του στην εταιρεία δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα.

  Μιας και προερχόταν από φτωχική οικογένεια, ο Σύλλογος Εργαζομένων πρότεινε στην εταιρεία να καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας του 49χρονου, αλλά όπως έγινε γνωστό η εταιρεία δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα, με συνέπεια να γίνει έρανος από τους συναδέλφους του για να καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας του.

  Τέλος, να σημειωθεί ότι για το θέμα της αυτοκτονίας του 49χρονου έρευνες διεξάγει το Α.Τ. Κορυδαλλού.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

 

για τον απαγχονισμό του άτυχου υπαλλήλου έξω από το κατάστημα Praktiker στο Αιγάλεω (20/2/2014)