ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ: ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕ «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΡΟΥΛΙΑΣ»

 

Αρνούμαι να μην ονειρεύομαι. Αρνούμαι να με διοικούν άνθρωποι που δεν είμαι σίγουρη ότι εκτιμώ.

Αρνούμαι να μου υπαγορεύουν τι θα ψηφίσω. Αρνούμαι να μπω στο δίχως φως τούνελ της οικογενειοκρατίας και των βολεμένων.

Αρνούμαι να επιλέξω για άρχοντες του τόπου μου τους ήδη δοκιμασμένους και ίσως; ή λίγο; επιτυχημένους. Αρνούμαι να ακολουθήσω όσους έχουν ασκήσει εξουσία και τη χρησιμοποιούν προς άγραν ψήφων. Αρνούμαι να βλέπω όσους «νοιάζονται» για τον τόπο μου να περνούν από τη γειτονιά μου τρεις μήνες πριν τις εκλογές.

Αρνούμαι να γίνω βορρά στα χέρια μη ικανών. Αρνούμαι να ακούω γενικολογίες και θα ..

Αρνούμαι να βιώσω ξανά ένα Χαϊδάρι των ημέτερων, δίχως πολιτισμό, δίχως ψυχή, δίχως ικανούς ανθρώπους, δίχως τις γνώριμες χαμογελαστές καλημέρες στους δρόμους του.

Και, ναι, ονειρεύομαι!

Ονειρεύομαι μια πόλη πράσινη, φιλική στους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Ονειρεύομαι μια πόλη που η αρχή θα σέβεται τους πολίτες της και θα έχει συναίσθηση του τι σημαίνει να είναι κανείς υπηρέτης και όχι άρχοντας των κατοίκων της.

Ονειρεύομαι μια πόλη όπου θα επικρατεί η καθαρότητα σε όλες τις διαδικασίες και οι πολίτες της θα έχουν τη σιγουριά ότι αυτοί που τίμησαν με την ψήφο τους εργάζονται σκληρά για κείνους.

Ονειρεύομαι μια πόλη όπου οι κάτοικοι θα είναι ενεργοί, θα δίνουν ιδέες, θα νιώθουν ελεύθεροι να ελέγχουν και να νουθετούν γνωρίζοντας ότι εισακούγονται.

Ονειρεύομαι μια πόληόπου ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί θα έχουν σημασία.

Ονειρεύομαι μια πόλη που θα φροντίζει όσους βρίσκονται σε χρεία με σταθερότητα, προσήλωση και αγάπη στο συνάνθρωπο.

Ονειρεύομαι μια πόλη, κέντρο πολιτισμού και διανόησης που, συνδυάζοντας τη φυσική ομορφιά με το πνεύμα, θα αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις.

Ονειρεύομαι μια πόλη για την οποία θα είμαστε περήφανοι.

Για μια τέτοια πόλη επιθυμώ να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις στο πλευρό του Ηρακλή Δρούλια, ενός ανθρώπου που ακόμα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι αναγνωρίζουν το ήθος, τις ικανότητες και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

Για μια τέτοια πόλη χρειαζόμαστε ικανούς και νοικοκύρηδες ανθρώπους. Που προχωρούν με όραμα αλλά και ευθύνη, μετρώντας κάθε λεπτομέρεια, κάθε μικρό ή μεγάλο κόστος και θέτουν το μυαλό, την επιστήμη και την ψυχή τους στην υπηρεσία του τόπου τους.

Η ομάδα του Ηρακλή Δρούλια μετρά πολλούς τέτοιους ανθρώπους, με ήθος, πάθος και γνώση, αποφασισμένους να εργαστούν φιλότιμα για να κάνουν το όραμα δημιουργίας της πόλης που μας αξίζει, πράξη.

 

Καλλιόπη Κακλαμάνη

 

Βιογραφικό σημείωμα

Η Καλλιόπη Κακλαμάνη Φυτιλάκου γεννήθηκε το 1966 στη Λευκάδα και ζει μόνιμα στο Χαϊδάρι από το 1984. Είναι παντρεμένη με το Μιχάλη Φυτιλάκο και μητέρα δύο κοριτσιών 16 και 11 ετών.

Εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών. Έχει διατελέσει Διευθύντρια Σπουδών στον οργανισμό TrigasInternationalHouse, στο παράρτημα του Πειραιά, καθώς και Ακαδημαϊκή Διευθύντρια ολόκληρου του οργανισμού. Υπήρξε Υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων του οργανισμού έως το 1998 που παραιτήθηκε λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

Επιπλέον, είναι πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ στο πρόγραμμα: «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό».

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) στη «Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων».

Είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εκπονεί τη διατριβή της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου που βρίσκεται στη Ρόδο.