Σταύρος Κασιμάτης:

 

Ο Κορυδαλλός χρειάζεται αξιόπιστη διοίκηση με εμπειρία, γνώση, όραμα

 

 

 

1. κε Κασιμάτη, υποψήφιος Δήμαρχος και στις επόμενες εκλογές μετά από δυο πετυχημένες θητείες; Γιατί να σας ξαναψηφίσουν οι Κορυδαλλιώτες;


 - Η απάντηση είναι μία, μοναδική, αδιαμφισβήτητη: γιατί ποτέ στην πόλη μας δεν έγιναν τόσα πολλά σε τόσο μικρό διάστημα!Είναι γεγονός που δεν αμφισβητούν ούτε οι αντίπαλοι μας. Αυτό σημαίνει αξιοπιστία, ικανότητα, σοβαρότητα, όραμα, που φέρνουν αποτέλεσμα. Σε μόλις εφτά χρόνια, από τα οποία τα μισά είναι τα χρόνια της βαθιάς κρίσης που βιώνει η χώρα, δημιουργήσαμε όσα έλειπαν από την πόλη επί δεκαετίες. Μεγάλα έργα υποδομής που έλειπαν από τον Κορυδαλλό και σήμερα τα απολαμβάνουν οι πολίτες. Ταυτόχρονα, στηρίξαμε τους συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση, αυτούς που βρέθηκαν ανασφάλιστοι, όσους είδαν το εισόδημα τους να συρρικνώνεται και έβρισκαν πάντα ανοιχτή την πόρτα του Δήμου για την αντιμετώπιση μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων. Κρατήσαμε όρθιο τον Δήμο και όλες του τις δομές και τις δράσεις, σε μια εποχή που άλλοι Δήμοι δεν άντεξαν. Για όλους αυτούς τους λόγους που αποδεικνύουν ότι η δική μας δημοτική αρχή έχει συνέπεια, κοινωνική ευαισθησία, αγωνιστικότητα και μπορεί να εγγυηθεί την προοπτική της πόλης μας την επόμενη πενταετία.


2. Ποια έργα θεωρείτε ορόσημο την περίοδο που ολοκληρώνεται;


 - Δεν θα μιλήσω για έργα- ορόσημο, γιατί και τα έργα που έχουν υλοποιηθεί και αυτά που εξελίσσονται είναι πολλά καιαφορούν τη ζωή των πολιτών σε όλους τους τομείς και σε όλες τις περιοχές. Οι συνδημότες μου τα βλέπουν, τα ζουν και εισπράττουν το όφελος για την καθημερινότητα τους. Εκείνο όμως που θα επαναλάβω, γιατί πρέπει να το μάθει κάθε δημότης, είναι ότι όλα αυτά τα έργα δεν κόστισαν στον Δήμο ούτε ένα ευρώ, δεν επιβάρυναν τον προϋπολογισμό του, δεν προήλθαν από δανεικά, δεν πρόκειται δηλ. να επιβαρύνουν τους δημότες ούτε στο μέλλον. Είναι από κοινοτικούς πόρους που απορροφήθηκαν από τον Δήμο, χάρη στην καλή προετοιμασία, την οργάνωση, τη σοβαρότητα και τη διεκδικητικότητα που έχει αυτή η δημοτική αρχή. Κι εδώ θα μου επιτρέψετε μου και έναν προσωπικό τόνο: οφείλεται και στον μεγάλο προσωπικό κόπο, την αγωνία και την ετοιμότητα, δική μου και των συνεργατών μου. Γιατί, όπως γνωρίζετε, τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται!


3. Όλα τα έργα είναι σημαντικά αλλά σίγουρα το Δημαρχείο είναι ιστορικό έργο για την πόλη, αφού έγινε μετά από 76 χρόνια ζωής του Δήμου.


 - Έχετε δίκιο. Το Δημαρχείο είναι  το μεγαλύτερο έως σήμερα έργο του Δήμου, όχι μόνο σε αξία, αλλά κυρίως για την υπεραξία που δίνει στην πόλη,για την καθημερινότητα, για τον συμβολισμό του. Ο Κορυδαλλός επιτέλους απέκτησε το «σπίτι» του! Και είμαι ευτυχής που παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν από την αρχή, το σχεδιάσαμε και το ολοκληρώσαμε επί θητείας μου. Ήταν δέσμευση απέναντι στους πολίτες και στον εαυτό μας. Μέσα από ένα λιτό αλλά εμβληματικό κτίριο, σε ένα καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο, οι δημότες απολαμβάνουν καλύτερη εξυπηρέτηση, οι εργαζόμενοι έχουν επιτέλους ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ο Δήμος αύξησε την περιουσιακή του κατάσταση και η πόλη στο σύνολο της την υπεραξία της.

 

4. Δικαιολογημένα νοιώθετε περήφανος για το Δημαρχείο. Ποια άλλα έργα που υλοποιήθηκαν την τελευταία τριετία θεωρείτε τα πιο σημαντικά;


 - Όπως σας είπα, δεν υπάρχει τομέας που να μην δημιουργήθηκαν νέες υποδομές. Τελείως επιγραμματικά θα σας αναφέρωτα πιο σημαντικά έργα:ο νέος ιδιόκτητος Βρεφονηπιακός Σταθμός στο πρώην παρκινγκ Χειμάρας και Πλαταιών δυναμικότητας 125 παιδιών με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η ανάπλαση της Δημητρακοπούλου από Διαμαντίδη έως Γεννηματά και των κάθετων δρόμων ως την Ταξιαρχών, στο τμήμα έως την Γρ. Λαμπράκη. 2ο Κλειστό Γυμναστήριο στον Άνω Κορυδαλλό στην έκταση της οδού Σταματοπούλου. Ανάπλαση της πλατείας Μέμου, ένα τεράστιο έργο που αλλάζει ριζικά την όψη και την λειτουργία της μεγαλύτερης πλατείας της πόλης μας. Στο χώρο της παιδείας η κατασκευή του 8ου και του 21ου Νηπιαγωγείου, της νέας πτέρυγας του 9ου Δημοτικού, της νέας πτέρυγας του 6ου- 8ου Δημοτικού, το Ειδικό Σχολείο στην οδό Σταματοπούλου, που το διεκδικούμε πάνω από δέκα χρόνια. Η ανακατασκευή της οδού Ποταμού, ένα σημαντικότατο έργο για τους κατοίκους του Άνω Κορυδαλλού και του Σχιστού, αλλά και όλους τους διερχόμενους οδηγούς. Και φυσικά οι παρεμβάσεις και τα συνοδευτικά έργα στην πλατεία Ελευθερίας, ενόψει της κατασκευής του ΜΕΤΡΟ, που διεκδικήσαμε και κερδίσαμε από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, ώστε να μην υποστούν κανένα πρόβλημα στη λειτουργία των επιχειρήσεων τους.

 

 

                                                                                                                                        21o Νηπιαγωγείο

 

 

                             κλειστό γήπεδο (Σταματοπούλου)                                        

 

 

       ΝαΐσκοςΤαξιαρχών                                                              πλατεία Μέμου

 

5. Μου θυμίσατε τώρα  αυτό που έλεγε ένας πετυχημένος Δήμαρχος της αριστεράς τη δεκαετία του ‘80: ότι ο Δήμαρχος πρέπει να ασχολείται με όσα δεν του απαγορεύει ο νόμος. Συμφωνείτε με αυτή την άποψη.

 

 - Συμφωνώ απόλυτα. Προσωπικά αυτό είχα οραματιστεί για τον Δήμο μας από την στιγμή που διεκδίκησα την εμπιστοσύνη των δημοτών. Και γι αυτό δεν εφησυχάζουμε. Οι παρεμβάσεις και οι διεκδικήσεις μας δεν μένουν στα στενά όρια των αρμοδιοτήτων του Δήμου. Θα σας φέρω δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα: τα συνοδευτικά έργα του Μετρό, όπου είμαστε ο μόνος Δήμος που πετύχαμε παρεμβάσεις τέτοιας έκτασης και μάλιστα πριν καν ξεκινήσει το έργο της επέκτασης. Σε μια σειρά κοινωνικά ζητήματα πήραμε πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας, για το χαράτσι της ΔΕΗ, όπου ήμασταν ο μόνος Δήμος που προσφύγαμε μαζί με 1162 πολίτες κατά της ΔΕΗ για να μην προχωρά σε διακοπές ρεύματοςκαι δικαιωθήκαμε πριν από την απόφαση του ΣτΕκαι πρόσφατα για τη διαδικασία των επανασυνδέσεων σε περιπτώσεις συμπολιτών με αποδεδειγμένη αδυναμία. Αυτή είναι η ουσία της αυτοδιοίκησης. Να νοιώθει ο πολίτης ότι ανάμεσα στον ίδιο και στο απρόσωπο κεντρικό κράτος, ο Δήμος είναι σύμμαχος και αρωγός για τη βελτίωση της καθημερινότητας του. Όχι με φιλανθρωπία ή λαϊκισμό, αλλά με ουσιαστικές δράσεις, με διακριτικότητα, με κοινωνική ευαισθησία.


6. Αναφερθήκατε στα μεγάλα έργα που υλοποιήθηκαν. Θα ρωτήσει κάποιος δημότης: πώς ωφελούν αυτά τα έργα τη ζωή του, τη στιγμή που μπορεί να αντιμετωπίζει ανεργία, μειωμένο εισόδημα ή ακόμα και φτώχια;


 - Καταρχήν, μιλάμε για έργα υποδομής που λύνουν προβλήματα, καλύπτουν πραγματικές ανάγκες, κάνουν καλύτερη τη ζωή όλων των πολιτών, χωρίς διαχωρισμούς. Είναι ταυτόχρονα έργα αναπτυξιακά. Δημιουργούν δηλαδή καλύτερες συνθήκες για το σήμερα και το αύριο της πόλης. Συμβάλλουν στην υπεραξία του Κορυδαλλού. Γιατί όταν μια πόλη αναβαθμίζεται, γίνεται πιο όμορφη και πιο λειτουργική. Γίνεται πόλος έλξης επισκεπτών για τις υπάρχουσες επιχειρήσεις και προσέλκυσης νέων επενδύσεων. Έτσι στηρίζεται η τοπική επιχειρηματικότητα και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση στην αντιμετώπιση της κρίσης και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να συμβάλει η αυτοδιοίκηση. Να δημιουργήσει δηλ. το κατάλληλο περιβάλλον και τις συνθήκες για να ενισχυθεί η ανάπτυξη της πόλης. Δεν ξεχνάμε φυσικά τον κοινωνικό ρόλο του Δήμου, που είναι η στήριξη των συμπολιτών μας που πλήττονται, είτε με την αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων για ανέργους και την αντιμετώπιση της φτώχειας, που υλοποιούνται συστηματικά από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες.

 

7. Η προηγούμενη τριετία ήταν αρκετά δύσκολη  περίοδος όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για την αυτοδιοίκηση. Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε;


 - Δυστυχώς ήταν οι τεράστιες περικοπές των πόρων και η μείωση του προσωπικού, αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής. Μέσα σε τρία χρόνια τα συνολικά έσοδα του Δήμου, όπως και όλων των Δήμων της χώρας, μειώθηκαν πάνω από 65%. Αυτό σήμαινε μια τεράστια αγωνία, ώστε κάθε μήνα να διαχειριστούμε τα ανελαστικά έξοδα του Δήμου (μισθοδοσία και λειτουργικά) χωρίς να στερήσουμε από τους δημότες όλες τις βασικές υπάρχουσες λειτουργίες, δράσεις και δομές και να κρατήσουμε το επίπεδο των υπηρεσιών στο ίδιο καλό επίπεδο. Και σας λέω μετά λόγου γνώσεως ότι είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους, που δεν σταματήσαμε καμιά δράση. Τα καταφέραμε με πολύ αυστηρή διαχείριση και οικονομία κλίμακας σε όλους τους τομείς. Τα καταφέραμε γιατί τα έργα υποδομής που δημιουργήσαμε, όπως για παράδειγμα το Δημαρχείο, μειώνουν θεαματικά πάγια έξοδα, όπως ήταν για δεκαετίες τα ενοίκια για τη φιλοξενία των δημοτικών υπηρεσιών. Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη χώρα απέδειξανότι στα δύσκολα χρειάζεται μια δημοτική αρχή με σύνεση, σοβαρότητα, γνώση και επάρκεια, ώστε και να κρατήσει όρθιο τον Δήμο και να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των δημοτών. Όσοι σήμερα κουνάνε το δάχτυλο και ισχυρίζονται ότι έχουν τις μαγικές λύσεις ή έχουν παντελή άγνοια της κατάστασης ή προσπαθούν να ξεγελάσουν τους πολίτες. Και οι δύο περιπτώσεις είναι επικίνδυνες για τον Δήμο και το μέλλον του.


8. Μιλήσατε για τα οικονομικά. Ποια είναι η κατάσταση σήμερα;

 

 - Όπως σας είπα, όσον αφορά στη διαχείριση της καθημερινότητας, υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια και μια αυστηρή πολιτική ελέγχου των δαπανών. Κάθε ευρώ που δαπανάται από τον Δήμο είναι αυστηρά στοχευμένο στην κάλυψη ανελαστικών δαπανών και των αναγκών για την κοινωνική πολιτική. Όσον αφορά στο χρέος του Δήμου κι επειδή κατά καιρούς ακούγονται τεράστια ψεύδη που αγγίζουν τα όρια του ευτράπελου, η αλήθεια είναι η εξής: Το 2007 το χρέος που παραλάβαμε από τον Δήμο, τα 5 Νομικά του Πρόσωπα και τις 2 Δημοτικές Επιχειρήσεις ήταν 28 εκ. ευρώ. Σήμερα είναι 19, 35 εκ. ευρώ. Μειώθηκε δηλ. κατά 9 εκ περίπου, όταν στο διάστημα αυτό οι περικοπές των τακτικών πόρων ήταν 65% και το τακτικό προσωπικό το 2007, μόλις αναλάβαμε, αυξήθηκε κατά 180 άτομα. Μπορώ να σας παραθέσω εκατοντάδες στοιχεία, όπως για παράδειγμα το πόσο αυξήθηκε το κόστος των καυσίμων όλο αυτό το διάστημα, ενώ για λόγους κοινωνικής πολιτικής δεν αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη για να μην επιβαρυνθούν κι άλλο τα νοικοκυριά. Δεν θέλω να σας κουράσω με αριθμούς. Θα σας πω μόνο ότι με ακριβείς υπολογισμούς, αν δεν κάναμε αυστηρή διαχείριση και δεν περικόπταμε σπατάλες, το χρέος σήμερα θα έπρεπε να υπερβαίνει τα 44, 1 εκ. ευρώ! Σήμερα είναι 19, 3 εκ.ευρώ!
Ενδεικτικά να σας αναφέρω ότι οι μειώσεις δαπανών που κάναμε σε διάφορους τομείςσε σχέση με το 2006 έφτασαν το 430%! Σήμερα, παρά τις τεράστιες περικοπές μειώνουμε σταθερά το χρέος μας, ανταποκρινόμαστε στις τρέχουσες υποχρεώσεις και προχωράμε με σταθερά βήματα. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Όσοι τις επαγγέλλονται όψιμα ή ξέχασαν τι παραλάβαμε το 2007 ή το 2010, όταν στήριξαν τον συνδυασμό μας αναγνωρίζοντας και το έργο μας και τη χρηστή οικονομική μας διαχείριση, κορόιδευαν τους Κορυδαλλιώτες. Σήμερα καλώ όλες τις παρατάξεις να πουν στον κορυδαλλιώτικο λαό ποιο είναι το πρόγραμμα τους για τα οικονομικά του Δήμου.  


9. Κοινωνική πολιτική: είναι ο τομέας που μαζί με τα έργα δώσατε έμφαση την προηγούμενη τριετία. Θα μας κάνετε έναν απολογισμό;


 - Η κοινωνική πολιτική ήταν η μεγάλη προτεραιότητα αυτής της τριετίας.  Οι συνθήκες έντονης οικονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι μας, έχουν εξοντώσει τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας. Υπερασπιστήκαμε στη πράξη τον κοινωνικό ρόλο της αυτοδιοίκησης. Εξαντλήσαμε και εξαντλούμε κάθε δυνατότητα αξιοποίησης προγραμμάτων, κάθε ευρώ από το δημοτικό ταμείο, κινητοποιήσαμε τις δυνάμεις αλληλεγγύης της πόλης μας, ώστε να δημιουργήσουμε δράσεις και δομές που θα στηρίξουν σταθερά, με ευαισθησία, με διακριτικότητα και σεβασμό όσους πλήττονται. Το πρόγραμμα «ΣτηριΖΩ» ήταν μια ομπρέλα δράσεων για όλες τις ανάγκες. Δημιουργήσαμε και λειτουργούμε τη Τράπεζα Τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, το Κοινωνικό Μαγειρείο με καθημερινό πρόγραμμα σίτισης, προγράμματα για ανασφάλιστες γυναίκες και παιδιά προκειμένου να τους παράσχουμε τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις και εμβολιασμούς. Τη δράση Άμεσης Στήριξης Αστέγων και Απόρων, όπου μπορούν να καλύψουν ανάγκες σε φαγητό και ατομική υγιεινή. Δημιουργήσαμε Φυσιοθεραπευτήριο για όλους τους δημότες αξιοποιώντας ιατρικά μηχανήματα που βρίσκονταν στα ΕΔΑΠΕ. Θεμελιώσαμε σταθερή συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά, για προγράμματα πρόληψης σε μαθητές και ηλικιωμένους. Παραχωρήσαμε χώρο του Κέντρου Κοινωνικών Υπηρεσιών στο Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά με όλες τις ειδικότητες στο οποίο απευθύνονται και  εκατοντάδες συμπολίτες μας. Τέλος, ξεκινήσαμε το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το οποίο λειτουργεί καταρχήν με υποστηρικτική μελέτη σε μαθητές Δημοτικού και περιμένουμε την ανταπόκριση και καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης.


10. Φυλακές: είστε ικανοποιημένος από τα βήματα που έχουν γίνει; Τι σκοπεύετε να κάνετε;

 

 - Η απομάκρυνση του συνόλου των φυλακών, του ψυχιατρείου και του νοσοκομείου αποτελεί διαχρονικό αίτημα του κορυδαλλιώτικου λαού και αγωνιζόμαστε γι αυτό χωρίς υπαναχωρήσεις. Αποτέλεσμα τω σταθερών και επίμονων προσπαθειών μας είναι η κατεδάφιση του μεγαλύτερου μέρους των γυναικείων φυλακών και η παραχώρηση της έκτασης 10 στρεμμάτων στον Δήμο Κορυδαλλού. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την καθυστέρηση στην κατεδάφιση της δεύτερης πτέρυγας και της μεταφοράς των υποδίκων. Πριν από λίγες μέρες είχα τη δέσμευση του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει και θα μπορέσουμε να κατεδαφίσουμε και την εξωτερική μάντρα. Ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε για την ψήφιση του νέου χωροταξικού σχεδιασμού σωφρονιστικών καταστημάτων. Αποτελεί προϋπόθεση για τη μεταφορά των φυλακών σε νέα έκταση. Ενώ δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος δεν προχωρά. Κι αυτό δείχνει την έλλειψη πολιτικής βούλησης και αναξιοπιστίας της Πολιτείας στο θέμα της απομάκρυνσης, τη στιγμή που όλοι οι Πρωθυπουργοί και όλοι οι Υπουργοί Δικαιοσύνης έχουν δεσμευθεί.


11. Ποιες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της έκτασης των πρώην Λατομείων;


 - Τα Λατομεία αποτελούν το δεύτερο ανοιχτό μεγάλο ζήτημα για την πόλη. Στόχος μας παραμένει η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων που έχει ανάγκη η νεολαία της πόλης μας. Γνωρίζετε ότι επί δημαρχίας μου ολοκληρώθηκε η απαλλοτρίωση της έκτασης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ξεκίνησε η πρώτη εργολαβία. Το έργο σταμάτησε εξαιτίας αστοχιών της μελέτης της Γενικής Γραμματείας, η οποία δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα δεν ενδιαφέρεται για την περιουσία της. Μετά από προσπάθειες μας το έργο εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.


12. Βλέπουμε, ότι σε αντίθεση με άλλους δήμους, μεγάλα θέματα της καθημερινότητας, όπως π.χ η καθαριότητα ότι είναι λυμένα. Πού οφείλεται;


 - Σε αυτό που σας είπα παραπάνω. Στον καλό σχεδιασμό, στην οργάνωση και στη δημιουργία υποδομών. Ειδικά στην καθαριότητα, που πρόκειται για έναν από τους πιο σκληρούς τομείς του Δήμου οφείλεται και στους εργαζόμενους, που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, παρά τις δυσκολίες και τις ελλείψεις εξαιτίας της μείωσης του προσωπικού. Ειδικά για την καθαριότητα, το 2008 επενδύσαμε στην ανανέωση του εξοπλισμού, η οποία μείωσε τα λειτουργικά κόστη και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.


13. Συχνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας αρνητικά δημοσιεύματα για τους Δήμους ή και Δημάρχους. Πώς τα σχολιάζετε;


 - Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια συστηματική προσπάθεια απαξίωσης της αυτοδιοίκησης. Στην προσπάθεια να «περάσει» από την κοινωνία η βίαιη μείωση των πόρων της, η αυτοδιοίκηση δέχτηκε μια συστηματική επικοινωνιακή επίθεση με την υπερπροβολή περιπτώσεων όπου δεν υπήρξε διαφανής διαχείριση εκ μέρους αυτοδιοικητικών. Τέτοιες όμως περιπτώσεις, αφενός δεν ήταν ο κανόνας, αφετέρου ανακυκλώνονται ξανά και ξανά για να διαστρεβλώσουν την εικόνα του θεσμού στην κοινή γνώμη. Προσωπικά και μέσα από την Περιφερειακή Ένωση των Δήμων ως μέλος του Δ.Σ, όπως και όλα τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης, έχουμε ζητήσει επανειλημμένα την πλήρη διαλεύκανση κάθε υπόθεσης. Επίσης αίτημα της αυτοδιοίκησης είναι να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και να δημιουργηθούν εκείνοι οι μηχανισμοί που θα την εξασφαλίζουν χωρίς να εμποδίζουν την υλοποίηση έργων και δράσεων με συνεχή γραφειοκρατία και με ελέγχους σκοπιμότητας. Προσωπικά είμαι ο πρώτος Δήμαρχος ο οποίος πριν ακόμα γίνει υποχρεωτική η ανάρτηση των περιουσιακών στοιχείων στο διαδίκτυο, δημοσιοποίησα το σύνολο της περιουσιακής μου κατάστασης και τις μεταβολές του. Από το 1994 που εξελέγην για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος έως σήμερα.


14. Μαθαίνουμε ότι το ψηφοδέλτιο που ετοιμάζετε θα είναι έκπληξη με πολλά νέα πρόσωπα. Κάποια ήδη παρουσιάστηκαν και από την εφημερίδα μας. Θα μας αποκαλύψετε περισσότερα;


 - Πιστεύω ότι το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας είναι αντάξιο των υψηλών απαιτήσεων και των προσδοκιών της κορυδαλλιώτικης κοινωνίας. Είναι ένα ψηφοδέλτιο ανανεωμένο σε πρόσωπα, αντιπροσωπευτικό όλων των κοινωνικών χώρων, με καταξιωμένους συμπολίτες μας, άντρες και γυναίκες, πετυχημένους ο καθένας στον τομέα του. Άνθρωποι δημοκρατικοί που διαθέτουν τις εμπειρίες, τη διάθεση και το μεράκι να συμβάλλουν θετικά στην επόμενη μέρα για τον Δήμο και την πόλη μας.

 

15. Σε αυτές τις εκλογές, συμμετέχουν περισσότεροι συνδυασμοί από ποτέ.  Με ποια κριτήρια θεωρείτε ότι πρέπει να επιλέξουν οι δημότες;


 - Αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες από ποτέ για την ύπαρξη και το μέλλον της αυτοδιοίκησης. Αν το 2010 είχαμε ένα νέο αυτοδιοικητικό τοπίο, σήμερα βρισκόμαστε σε μια περίοδο που αμφισβητείται ξανά η αυτοτέλεια των Δήμων, η δυνατότητα τους να σχεδιάζουν το μέλλον των πόλεων. Σε αυτές τις συνθήκες το ζητούμενο είναι η αξιοπιστία των προσώπων, η συνέπεια λόγων και πράξεων, η σοβαρότητα και το αίσθημα ευθύνης. Ο Κορυδαλλός της επόμενης θητείας έχει ανάγκη έναν Δήμαρχο και ένα Δημοτικό Συμβούλιο που μπορεί να ανταποκριθεί στις δυσκολίες, να διεκδικήσει και να κερδίσει!