04

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ: Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ!
 

ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
 

 

Το 2014 ήταν ένα έτος ορόσημο για την ιστορική Προοδευτική, την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας, η οποία έχει γράψει την δική της χρυσή σελίδα στο «ανθολόγιο» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά παρόλα αυτά οι καταστάσεις την οδήγησαν να λαμβάνει μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα της Α΄ Πειραιά. Πολλές οι διεργασίες του περασμένου καλοκαιριού, προκειμένου η ομάδα να βρει τον δρόμο της, με φιλότιμες προσπάθειες από τον παλαίμαχο Δημήτρη Χόρτσα και τους συνεργάτες του, οι οποίοι την έσωσαν από την διάλυση και κυριολεκτικά της έδωσαν ανάσα. Πριν από ένα μήνα σχεδόν, μια νέα σελίδα άνοιξε στα διοικητικά δρώμενα των «βυσσινί», καθώς ο γνωστός Κορυδαλλιώτης επιχειρηματίας κ. Βασίλης Κατσαρός, ανέλαβε πρόεδρος του ιστορικού σωματείου της πόλης μας, ο οποίος συνεπικουρούμενος και από άλλους στενούς φίλους και συνεργάτες του, εισήλθαν στο ΔΣ για να δώσουν πνοή, δύναμη, ελπίδα και σίγουρες βάσεις για το μέλλον της Προοδευτικής.
Ο κ. Βασίλης Κατσαρός, χαρακτήρας δυναμικός, οργανωτικός, αλλά παράλληλα και πολύ συναισθηματικά δεμένος με το όνομα Προοδευτική, μας παραχώρησε μια μίνι συνέντευξη, προκειμένου το μήνυμα το δικό του, των μελών της διοίκησης, αλλά και όλων των κοινωνών της Προοδευτικής να φτάσει σε κάθε σπίτι του Κορυδαλλού, σε κάθε φίλο της ομάδας, σε κάθε κάτοικο αυτής της πόλης.

 06

( Στην φωτο ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Κατσαρός)

«Δεν είμαι παράγοντας. Και ειδικά επαγγελματίας παράγοντας. Είμαι μόνο Προοδευτική. Είμαι Προοδευτικάνος. Εδώ είναι η πόλη μου, εδώ είναι τα βιώματα μου, εδώ είναι η ζωή μου. Έτσι τα έφερε η στιγμή, ο χρόνος, η κατάσταση, όπως θέλετε πείτε το και το καθήκον με κάλεσε να αναλάβω τα ηνία ενός τεραστίου ονόματος και μεγέθους όπως η Προοδευτική. Δεν είμαι, όμως, μόνος μου, καθώς στο πλευρό μου είναι και άλλοι αξιότιμοι φίλοι μου και Κορυδαλλιώτες επιχειρηματίες, όπως οι κ.κ. Γρηγόρης Γρηγοριάδης, Νίκος Λεμονής, Γιάννης Κωνσταντόπουλος, οι οποίοι ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τα μέλη που ήταν ήδη στο Δ.Σ. της ομάδας από τον Σεπτέμβριο. Ισχύς εν τη ενώσει λέει ένα αρχαίο ρητό και έτσι βαδίζουμε στην Προοδευτική από εδώ και πέρα. Μοναδικός μας στόχος η ομάδα να βρει τον δρόμο της, να μπει στην τροχιά που θέλουμε σε όλους τους τομείς και εν τέλει το καλοκαίρι να είμαστε στην Γ΄ Εθνική. Επιστροφή δηλαδή στις εθνικές κατηγορίες, εκεί που ανήκει η ομάδα μας και από εκεί και ύστερα όσο το δυνατόν ψηλότερα. Βέβαια πάμε βήμα, βήμα, οπότε ο μεγάλος αγωνιστικός στόχος είναι η άνοδος στην Γ΄ Εθνική», μας τόνισε στο ξεκίνημα της συζήτησης ο κ. Κατσαρός και συνέχισε: «Από τον Σεπτέμβριο η προηγούμενη διοίκηση έκανε φιλότιμες προσπάθειες για να βάλει τα πράγματα σε μία τάξη, καθώς η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Πράγματι από τον Νοέμβριο που ανέλαβε η νέα διοίκηση, πέσαμε αμέσως στα βαθιά. Η Προοδευτική μπορεί να αγωνίζεται σε τοπικό πρωτάθλημα αλλά λειτουργεί σε επαγγελματικά πλαίσια και εγώ και οι συνεργάτες μου, έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη όσο αφορά τον τομέα οργάνωσης και λειτουργίας των τμημάτων. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες καταβάλαμε ένα αρκετά μεγάλο και σεβαστό ποσό, σε παίκτες, τεχνική ηγεσία και για τρέχουσες αναγκαίες υποχρεώσεις. Για να μην μπαίνουμε σε λεπτομέρειες, το χρηματικό αυτό ποσό, αντιστοιχούσε στα πάγια 2,5 μηνών και ξεκινήσαμε έτσι δυναμικά για να λειτουργήσει αμέσως εύρυθμα το σωματείο. Δεν είμαστε διοίκηση που θέλουμε να μείνουμε στα λόγια. Μόνο πράξεις. Αυτό έχει σημασία. Και θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά, καθώς στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, θα γίνουν 5-6 μεταγραφές ουσίας, η ομάδα θα ενισχυθεί αμέσως αγωνιστικά με στόχο, όπως σας είπα ήδη, μόνο την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Εγώ και οι συνεργάτες μου, αλλά και όλη η διοίκηση, θα πράξουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να επιτευχθεί ο στόχος. Από εκεί και πέρα όλα θα κριθούν στο γήπεδο και ελπίζω ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχή. Το μόνο που θέλουμε είναι οι πολυπληθείς φίλοι της Προοδευτικής να συσπειρωθούν πάλι και ακόμη πιο μαζικά στο πλευρό της ομάδας σε αυτήν την κρίσιμη ιστορική περίοδο της ομάδας. Δεν περισσεύει κανείς σε αυτή τη μάχη».

 

02

(Ο Γεν. Δ/ντης της ομάδας κ. Γρηγόρης Γρηγοριάδης)


Ο κ. Κατσαρός μας μίλησε και για την ευρύτερη λειτουργία της ομάδας: «Η Προοδευτική είναι ένας ολόκληρος κοινωνικός θεσμός για τον Κορυδαλλό. Κορυδαλλός και Προοδευτική είναι έννοιες αλληλένδετες. Νοικοκυρεύουμε και βάζουμε όλα τα θέματα της ομάδας σε μία τάξη. Να υπάρχει ένας μπούσουλας. Έχουμε ήδη ελέγξει και έχουμε εις γνώση μας εκκρεμότητες του παρελθόντος, οργανώνουμε σε επαγγελματικά πλαίσια τις ακαδημίες, που έχουν 140 νέους αθλητές και το επόμενο καλοκαίρι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί θεαματικά. Και αυτό σας το λέω γιατί η Προοδευτική θα γίνει ξανά η ποδοσφαιρομάνα όχι μόνο της πόλης μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Δεν θα λειτουργούμε απλά ποδοσφαιρικά τμήματα, μόνο και μόνο για να λέμε ότι έχουμε ακαδημίες. Θα ανακαλύψουμε τα νέα ταλέντα των γειτονιών μας και παράλληλα εκτός από ποδόσφαιρο θα διδάσκουμε ήθος, γιατί το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός εν γένει, είναι πολιτισμός, είναι κοινωνικός θεσμός και αυτό επιτάσσουν οι αληθινές αντιλήψεις για την σύγχρονη κοινωνία. Επειδή, όμως, η Προοδευτική δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, εννοείται ότι μεγάλο και ισάξιο βάρος θα ρίξουμε και στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου. Η Προοδευτική είναι οικογένεια και τα τμήματα μπάσκετ είναι σημαντικά για εμάς. Γενικά η Προοδευτική για να μην μακρηγορούμε, δεν είναι μία ομάδα, είναι μια μεγάλη ιδέα, για εμάς τους πραγματικούς Προοδευτικάνους».

 

03

(Ο Γεν. Αρχηγός κ.Γιάννης Κωνσταντόπουλος)

Τελειώνοντας ο κ. Κατσαρός επεσήμανε: «Από την μέρα που ανέλαβε η νέα διοίκηση, οι συμπολίτες μου και οι φίλοι της ομάδας είναι ενθουσιασμένοι και αυτό με ικανοποιεί. Παράλληλα μου δίνει δύναμη, αλλά και μου υπενθυμίζει το τεράστιο μέγεθος ευθύνης που έχω απέναντι στον πιο απλό Προοδευτικάνο και την ιστορία της ομάδας. Να είναι σίγουροι όλοι ότι θα σταθώ αντάξιος στο ύψος των περιστάσεων και θα δώσω πραγματική μάχη εγώ και οι συνεργάτες μου, με γνώμονα μόνο το συμφέρον της Προοδευτικής. Εύχομαι σε όλους τους Κορυδαλλιώτες, σε όλους τους κατοίκους του Κορυδαλλού, σε όλους τους Προοδευτικάνους, καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Σας ευχαριστώ πολύ».
    

05