kylakou arxiki

 

 

Η υποψήφια βουλευτής Β΄ Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ

 

Καίτη Κυλάκου στην «Κορυδαλλος η πόλη μας»

 


Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο η θητεία της επέφερε -και μπορεί να εγγυηθεί στη συνέχεια- το αγαθό της “σταθερότητας” και μια προοπτική “μελλοντικής ανάπτυξης”, χαρακτηρίζοντας τουλάχιστον επικίνδυνο το δρόμο που υποδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ποιο βαθμό ισχύουν αυτά τα επιχειρήματα;

Αντίθετα με ότι υποστηρίζει η κυβέρνηση, τα ορατά αποτελέσματα της πολιτικής της επέφεραν μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση, χωρίς να επιτύχει ούτε τον υποτιθέμενο σκοπό, της οικονομικής ανάπτυξης. Το γνωρίζουν αυτό οι άνεργοι, το βιώνουν οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, οι νέοι άνθρωποι, που δεν βλέπουν με τις υπάρχουσες συνθήκες καμιά διέξοδο για το μέλλον τους. Ταυτόχρονα και οι αριθμοί σε ότι αφορά το χρέος, αποκαλύπτουν μεγέθυνση σε απόλυτους αριθμούς αλλά και ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε και υποστήριξε, από την αφετηρία αυτής της κρίσης, μια διαφορετική θεώρηση προσέγγισης του χρέους και αντιτάχθηκε με συνέπεια, στα μνημόνια και τους εμπνευστές τους. Αλλά, πλέον, διαθέτει και επεξεργασία – απάντηση για διαφορετική διέξοδο, η οποία ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του λαού και του τόπου, στο σύγχρονο πρόβλημα της χώρας μας, η οποία πρέπει να αποκτήσει ξανά θέση μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Πιο σημαντικό θέμα από τη “δικαίωση” του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι μέσα από αυτό το γεγονός, ο λαός μας, διαμορφώνει ελπίδα και αποκτά επένδυση της δύναμης του. Απορρίπτει πλέον την απροκάλυπτη κατασκευασμένη κινδυνολογία και τις μεθοδεύσεις ιδεολογικής τρομοκράτησης. Αναπτύσσει αυτοσχέδιες οργανώσεις παρεμβαίνει και αυτό-μορφώνεται με τη χρήση του διαδικτύου, μαθαίνει την αλήθεια έξω από το πλαίσιο της στημένης - ελεγχόμενης ενημέρωσης. Με τη δύναμη αυτή που δημιουργεί η βούληση του ελληνικού λαού θα πετύχουμε μια μεγάλη νίκη στις 25 του Γενάρη. Ασφαλώς και η επιτυχημένη συνέχεια της νέας διακυβέρνησης απορρέει από μια ενεργή λαϊκή συμμετοχή. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε αλλάζοντας τη μοίρα του τόπου.

 

 

Εξακολουθεί λίγες μέρες πριν τις εκλογές να διατυπώνεται από αντιπάλους η κατηγορία για “κενά” και πρόχειρες διατυπώσεις στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πραγματικότητα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι ότι το μοναδικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχουν ως προσφερόμενη από τα κόμματα επιλογή τους οι πολίτες είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό, για τον απλούστατο λόγο ότι η άλλη πλευρά δεν μπορεί να διατυπώσει κανένα σχέδιο για τη χώρα πλην αυτού που εγκρίνει και παρουσιάζει η τρόϊκα. Το πιο προφανές ελάττωμα αυτού του προγράμματος είναι ότι απέτυχε. Αυτό, δεν χρειάζεται επιχειρηματολογία για να αποδειχθεί, διότι υπάρχει η εμπειρία 5 ετών με παλινωδίες και με εκπλήξεις και με την εντεινόμενη καταστροφή που παράγει ως αποτέλεσμα. Το σχέδιο αυτό, ποτέ δεν έλαβε υπόψη ποια είναι η λύση που μπορεί, πρέπει και αξίζει η χώρα, γιατί δημιουργήθηκε και λειτούργησε με αποκλειστικό κριτήριο τις ανάγκες και τις διασφαλίσεις των δανειστών μας. Κανείς, πλέον δεν αμφιβάλλει ότι αν τους αφήσουμε θα συνεχίσουν κατά τον ίδιο αδιέξοδο επιζήμιο και οδυνηρό τρόπο.
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι απολύτως κοστολογημένο, συμπεριλαμβανομένων των δεσμεύσεων της ΔΕΘ που παρουσίασε ο σ. Αλέξης Τσίπρας. Όλα αυτά, είναι γνωστά, έχουν αναρτηθεί αναλυτικά στο διαδίκτυο και έχουν εξηγηθεί πολλές φορές, παρά το σύντομο διάστημα της εκλογικής περιόδου. Υπάρχει όμως ακόμα μια πολύ βασική παρατήρηση σε ότι αφορά την “προγραμματική επάρκεια” που πρέπει να επισημανθεί: Ότι πλέον, δεκάδες δημοσιεύματα τα οποία λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη και την Αμερική, δεν απορρίπτουν, αλλά αποδέχονται ή συζητούν πάνω στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που δεν είχε συμβεί στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό, όσο και αν παριστάνουν πως “δεν το βλέπουν” οι πολιτικοί αντίπαλοι.

 

 

Ποιο είναι το ιδιαίτερο περιεχόμενο με το οποίο θα θέλατε να απευθυνθείτε στους πολίτες, ποιο είναι το μήνυμα που θεωρείτε σημαντικό πριν από την κάλπη;
Το δράμα του τόπου μας δεν είναι αδιέξοδο, ήρθε η μεγάλη ώρα να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης τους για τους εαυτούς τους και για τα παιδιά τους.
Οι πολίτες αυτής της περιφέρειας, δοκιμάζονται σκληρά από την ανεργία και την ανέχεια, τα μαγαζιά και οι δουλειές τους εξοντώθηκαν, η πολύπλευρη ανθρωπιστική κρίση χτυπάει κάθε μέρα καινούρια θύματα. Γνωρίζουμε, είμαστε δίπλα τους πολιτικά και ανθρώπινα, χρειάζεται όμως μόνο η δική τους απόφαση, η δική τους δύναμη, για να σηκωθούμε και πάλι. Ήμασταν - ήμαστε και θα συνεχίσουμε να ήμαστε εδώ, η πρόσκληση υπερψήφισης του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 του Γενάρη αφορά την αξιοπρέπεια και την περηφάνεια τους. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να τα έχουν.

 

 

Ποια είναι η εκτίμησή σας για τον αριθμό των εδρών που θα αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και πως αντιμετωπίζετε το ζήτημα της προσωπικής εκλογής σας;
Σε ότι αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησης: Διατηρώ απόλυτη πεποίθηση για ένα πρωτόγνωρα απίθανο εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄Περιφέρεια του Πειραιά. Ωστόσο δεν μπορεί να διατυπωθεί κάποια ακριβής πρόβλεψη για τον αριθμό των εδρών, αφού προϋποθέτει πρόβλεψη της πορείας των μικρών (σε μέγεθος ψήφων) πολιτικών κομμάτων, όπου δεν γνωρίζουμε πόσα και ποια θα επιτύχουν εκπροσώπηση στη Βουλή.
Σε ότι αφοράτο δεύτερο σκέλος της ερώτησης, πάντοτε, ευτυχώς, την απαντούν οι ίδιοι οι πολίτες.
Διαδρομή στην αριστερά σημαίνει προτεραιότητα στην αξία της ίδιας της συμμετοχής και της προσφοράς και όχι προτεραιότητα στην αξία των αξιωμάτων που προκύπτουν. Ωστόσο το εκλογικό σύστημα προβλέπει τον σταυρό προτίμησης για την εκλογή Βουλευτών και εκ των πραγμάτων σε αυτή τη διαδικασία αισθάνομαι ως πλεονέκτημα τη δυνατή σχέση που έχω χτίσει στις διαρκείς δράσεις και στη συνάντησή μου με τους πολίτες της περιφέρειας, όλα αυτά τα χρόνια.
Είναι μια φάση που το στοιχείο της εμπιστοσύνης της συνέπειας και της σταθερότητας των προσώπων θα παίξει μεγάλο ρόλο στην επιλογή των προσώπων από τους πολίτες, οι οποίοι είναι λογικό να επιζητούν εγγύηση συνέχειας και σοβαρότητας σε αυτό που πρόκειται να μας αναθέσουν. Ποτέ δε φοβήθηκα την ευθύνη, πάντοτε τίμησα με συνέπεια τους ρόλους που ανέλαβα. Αυτά τα στοιχεία βρίσκονται τώρα στη ζυγαριά της αξιολόγησης του εκλογικού σώματος και όλοι μας οφείλουμε να το εμπιστευθούμε.
Ιδιαίτερα οι πολίτες του Κορυδαλλού, με τιμούν χρόνια με την εκλογή στο Δημοτικό Συμβούλιο, το έκαναν και πρόσφατα με ένα πολύ σημαντικό ποσοστό στη Δημοτική μας Κίνηση. Αξιοποιώ την ευκαιρία, με την ερώτηση αυτή, να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη τους και να τους ενημερώσω ότι με δική μου εισήγηση στο “Πάμε Αλλιώς” δρομολογήθηκε και θα εξελιχθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές μια φάση ανανέωσης της παράταξης. Θεωρώ ότι ο κύκλος των παρουσιών πρέπει να εξελίσσεται, τα πρόσωπα πρέπει να αλλάζουν και να μην αποκτούν ρόλους ισόβιους. Διανύουμε συνεπώς μια περίοδο της οποίας η κατάληξη θα είναι η ανανέωση της ηγεσίας του “Πάμε Αλλιώς”, η οποία θα γίνει με δημόσιες και δημοκρατικές διαδικασίες.

 

 

Μπορείτε με πολύ λίγες λέξεις να αναφέρετε κάποια ιδιαίτερα πλεονεκτήματα, κάποια στοιχεία που αποτελούν –ας πούμε- το μεγάλο μυστικό της συνταγής στην επιτυχία στον τρόπο οργάνωσης και ταχείας ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ;
Είναι η ικανότητα να υπερβαίνει διαρκώς τις διαφορές του και να διατηρεί την ενότητά του χωρίς να χάνει το στόχο του.
Να συσπειρώνει καινούριους ανθρώπους χωρίς να χάνει τη φυσιογνωμία του.
Κουβαλάμε μια μεγάλη κληρονομιά, αλλά καταλαβαίνουμε την ευθύνη μας να κοιτάξουμε μπροστά για τις μεγάλες απαιτήσεις του μέλλοντος.

 

 

“Η Καίτη Κυλάκου, υποψήφια Βουλευτής Β΄Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι δικηγόρος, δημοτική σύμβουλος – Κορυδαλλού, επικεφαλής της δ. κίνησης “Πάμε Αλλιώς”