Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ

 

ΓΙΑΝΝΗ ΞΑΝΘΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

 

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης της Αγίας Βαρβάρας, γνώρισαν οι δημότες της Αγίας Βαρβάρας τον διακεκριμένο συγγραφέα, δημοσιογράφο και εικονογράφο Γιάννη Ξανθούλη & τα βιβλία του «Κωνσταντινούπολη των ασεβών μου πόθων», «Το πεθαμένο λικέρ» & «Τούρκος στον κήπο».  Ο συγγραφέας παρουσίασε τα αγαπημένα από το κοινό μυθιστορήματά του, ενώ συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους για τις ιστορίες της ζωής του, την έμπνευσή του από την Κωνσταντινούπολη, καθώς και για τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Στο τέλος της παρουσίασης υπέγραψε αντίγραφα των βιβλίων του.
Ήταν μία ξεχωριστή βραδιά που ικανοποίησε όλους όσοι παρευρέθηκαν σε αυτή και τους γέμισε με ξεχωριστές εικόνες, βιώματα & συναίσθημα.

 

O Γιάννης Ξανθούλης γεννήθηκε το 1947 στην Αλεξανδρούπολη Έβρου. Οι γονείς του ήταν πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Από το 1969 εργάζεται ως δημοσιογράφος και χρονογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιόφωνο. Το 1981 εκδόθηκε το πρώτο από τα μυθιστορήματά του. Επίσης, είναι συγγραφέας παιδικών θεατρικών έργων. Μυθιστορήματά του έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, ενώ έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.