ΜΕΓΑΛΟ DEAL ΤΟΥ ΝΕΦΟ-ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΤΣΕΡΣΑΚ!

 

 


Ένα από τα καλύτερα ταλέντα που ανέδειξε ποτέ η Αγία Βαρβάρα και ειδικά η ομάδα μπάσκετ ΝΕΦΟ – ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, ο 15χρονος με Ουκρανικές ρίζες, Όλεγκ Τσέρσακ, αποτελεί ήδη παρελθόν από την ομάδα της πόλης μας και το Β΄ τοπικό πρωτάθλημα της Αθήνας (Β΄ ΕΣΚΑ), καθώς χθες αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του στην ομάδα του ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΑΤΡΑΣ, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.
Οι Πατρινοί είχαν πολλές πληροφορίες και παρακολουθούσαν συνεχώς τον νεαρό παίκτη του ΝΕΦΟ όλο το τελευταίο διάστημα, καθώς ο 15χρονος, ύψους 1.93 μ., Όλεγκ, συγκαταλέγεται μέσα στα καλύτερα ταλέντα της Ελλάδας στην ηλικία του. Μάλιστα, πριν τρεις μέρες, όταν ο παίκτης του ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ, πήγε για πρώτη φορά να πάρει μέρος στην προπόνηση της Προεθνικής Παίδων της χώρας μας, παράγοντες του ΠΡΟΜΗΘΕΑ «απήγαγαν» κυριολεκτικά τον παίκτη, για να μην προλάβει άλλος σύλλογος να τον «κλέψει», ενώ ήδη είχαν κάνει τις απαραίτητες επαφές τόσο με την οικογένεια του, όσο και με την διοίκηση του ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ.
Χθες, ο παίκτης ταξίδεψε αυθημερόν στην Πάτρα, όπου έδωσε τα χέρια με τον Πρόεδρο του συλλόγου Βαγγέλη Λιόλιο (ιδιοκτήτης της πανελλήνιας αλυσίδας καφέ COFFEE ISLAND). Όσο αφορά την συμφωνία, ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ πήρε ένα χρηματικό ποσό, εννοείται ότι και ο παίκτης θα συμφώνησε οικονομικά για την αμοιβή του, ενώ από τη νέα μαθητική περίοδο ο Όλεγκ θα πηγαίνει στο καλύτερο Ιδιωτικό Σχολείο της Δυτικής Ελλάδας (εδρεύει στη Ναύπακτο).
Ο Όλεγκ Τσέρσακ γεννήθηκε στην Δυτική Ουκρανία το 1999 και στην Αγία Βαρβάρα ήρθε το 2009 σε ηλικία 10 ετών. Πήγε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας και κατόπιν στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας, όπου τελείωσε την Γ΄ Γυμνασίου πριν λίγες μέρες.
Στον ΝΙΚΗΦΟΡΟ πήγε το 2011 σε ηλικία 12 ετών ξεκινώντας από το τμήμα μίνι, ενώ εδώ και ενάμισι (1,5) χρόνο μετέχει και στο ανδρικό τμήμα. Πριν από δύο χρόνια ο παίκτης του ΝΕΦΟ κλήθηκε στο κλιμάκιο Δυτικής Αττικής των εθνικών προεπιλογών και όπως γράψαμε παραπάνω πριν από λίγες μέρες κλήθηκε και στην Προεθνική Παίδων.

Ο Τσέρσακ αμέσως μετά την συμφωνία του, επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας μας για μία εθιμοτυπική φωτογράφιση, όπου τόνισε ότι η Αγία Βαρβάρα και ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ θα είναι πάντα στην καρδιά του, ενώ δεν ξέχασε να μνημονεύσει και να ευχαριστήσει τους προπονητές του στον ΝΕΦΟ, κ.κ. Βαγγέλη Παπαναγόπουλο, Πέτρο Καρβούνη και ειδικά τον κ. Κώστα Μαγκούνη, οι οποίοι τον «μύησαν» στα μυστικά του αθλήματος και ανέδειξαν το ταλέντο του με πολύ – πολύ δουλειά βέβαια.