ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΓΕ.Λ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 

 Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στην προετοιμασία του συσσιτίου που διανέμει η Εκκλησία της Αγίας Ελεούσας στους συμπολίτες μας. Μαθητές , συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς, αφού προηγουμένως συγκέντρωσαν τρόφιμα απ’ όλη   τη μαθητική κοινότητα, επισκέφτηκαν το χώρο της Εκκλησίας και συμμετείχαν στην προετοιμασία του συσσιτίου. Ακολούθησε ενημέρωση των μαθητών από τους ιερείς για το φιλανθρωπικό έργο της   Εκκλησίας και την ανάγκη συμμετοχής όλων μας σ’ αυτό. Η συμμετοχή στην προετοιμασία του συσσιτίου έγινε για πρώτη φορά με αφορμή τις ερευνητικές εργασίες (project) που υλοποιούνται στο Λύκειό μας αλλά και στο πλαίσιο των δράσεων και πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η εκπαιδευτική κοινότητα για την ευαισθητοποίηση όλων σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας και την ενεργό συμμετοχή για την επίλυσή τους.

Οι μαθητές, επίσης, διενεργούν κάθε χρόνο έρανο για τη συγκέντρωση τροφίμων για το «Χαμόγελο του   παιδιού» αλλά και ορφανοτροφείων της ευρύτερης περιοχής, δείχνοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία τους για τα προβλήματα των παιδιών.

Η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων σε αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς   χώρους, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος   ώστε να μετέχει το σύνολο των μαθητών αποτελεί βασική μέριμνα του σχολείου.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας πραγματοποιήθηκε 4ήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη-Καστοριά με συμμετοχή μαθητών των Β’ και Γ’ τάξεων. Επίσης, κατόπιν συνεργασίας με Λύκεια της Γ’ Δ/νσης Αθήνας, το Λύκειό μας για 2η συνεχόμενη χρονιά υλοποιεί Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών με το Λύκειο IESBOUTARQUE   του Leganes (Μαδρίτη-Ισπανία), πόλης αδελφοποιημένης με το Αιγάλεω.

Με στόχο πάντα τη διαμόρφωση κοινωνικής συνείδησης και συμμετοχής σε εθελοντικές δράσεις το Λύκειό μας ανέβασε θεατρική παράσταση με τίτλο «Άκρως σχολικόν».Τα παιδιά της Α΄ τάξης του λυκείου μας που συμμετείχαν στην ομάδα του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο «Διαφυλικές σχέσεις-ρατσισμός» έγραψαν, σκηνοθέτησαν, επιμελήθηκαν τη μουσική, τα κοστούμια της παράστασής τους και την παρουσίασαν ενδοσχολικά στους συμμαθητές και στους καθηγητές τους. Με την ίδια παράσταση συμμετέχουν στο φεστιβάλ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας που γίνεται στις 21-6-2014 το βράδυ στο «Πάρκο Μητέρα».

Επισκέψεις μαθητών στις υπηρεσίες του Δήμου μας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και σε χώρους κοινωφελών δραστηριοτήτων της πόλης μας πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με στόχο τη γνωριμία με αυτές και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών.

Συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος του σχολείου μας στο μαθητικό φεστιβάλ που διοργάνωσε η   Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου μας με θέμα το ρατσισμό και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας.

Η συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου με τη συνεχή παρουσία του ΔΣ στο σχολείο μας και την αμέριστη συμπαράσταση του συνόλου των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών μας είναι καθοριστική για την επίτευξη των στόχων μας.

                                                                                 2ο ΓΕΛ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 

 

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ...

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ"