ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ»

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«κλαίμε, γελάμε, νοσταλγούμε και…

μένουμε πάντα παιδιά!»

Το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 19.00, στο αμφιθέατρο των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Παιδεία» (Νεφέλης 1, Αφαία Χαϊδαρίου) μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου θα παρουσιάσουν εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου. Την εκδήλωση πλαισιώνουν μαθητές του Ωδείου «Νέα Παιδεία».

          Η αναδρομή στην κωμωδία του ελληνικού κινηματογράφου θα γίνει μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, τραγούδια, μουσική και χορό και κυρίως δραματοποίηση σκηνών από γνωστές κωμικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Στην εκδήλωση – αφιέρωμα θα γίνει ιστορική αναφορά στην πορεία που έχει διαγράψει ο ελληνικός κινηματογράφος από το 1914, όταν προβλήθηκε η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους «Γκόλφω» ως τη δεκαετία του 1960, τότε που ο ελληνικός κινηματογράφος μπαίνει σε μια περίοδο μεγάλης ακμής.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους μαθητές και τις μαθήτριές των εκπαιδευτηρίων σε ρόλους κορυφαίων κωμικών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου κι έτσι να νιώσουν τη χαρά και τη μαγεία αυτής της αξέχαστης εποχής.

Παράλληλα θα λειτουργεί στο χώρο του σχολείου Έκθεση φωτογραφιών και αντικειμένων, που χρησιμοποιήθηκαν σε γνωστές κι αγαπημένες ταινίες του παλιού καλού κινηματογράφου. Τα αντικείμενα αυτά παραχωρεί στα Εκπαιδευτήρια το «Ιστορικό και Λαογραφικό Οικομουσείο» του Αιγάλεω.

Στην εκδήλωση είναι καλεσμένοι ηθοποιοί– εκπρόσωποι του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.