Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ: "ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ"

Ως μη ουσιαστικό και καθαρά διεκπαιρεωτικό, που στερείται πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της πόλης, χωρίς δημιουργικές και οραματικές λύσεις για βασικά προβλήματα του Χαϊδαρίου, καταψήφισε ο Βαγγέλης Ντηνιακός τον Προϋπολογισμό της νέας Δημοτικής Αρχής για το 2015.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά» κατά την τοποθέτησή του, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 12 Νοεμβρίου, επισήμανε επίσης το «άρωμα Μαραβέλια» που αποπνέει ο Προϋπολογισμός της Διοίκησης του Μιχάλη Σελέκου καθώς ελάχιστες είναι οι αλλαγές που υπάρχουν σε σχέση με τον Προϋπολογισμό της προηγούμενης χρονιάς.

Τόνισε επίσης την ανάγκη άμεσων λύσεων για σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας παρουσιάζοντας ταυτόχρονα κοινωνικές και αναπτυξιακές προτάσεις για το Δήμο.

Κάλεσε δε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να αγωνιστούν μαζί, πέρα από όποιες κομματικές αγκυλώσεις, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα την πρόοδο της πόλης.

«Λείπει η φωνή σας, μιλάνε μόνο οι υπηρεσιακοί παράγοντες»

«Είναι γεγονός ότι μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, έρχεται προς συζήτηση ο Προϋπολογισμός, καθώς με συνεχείς παρεμβάσεις της κεντρικής εξουσίας έχει περιορισθεί το πεδίο δράσης του πρώτου βαθμού» σημείωσε μεταξύ άλλων στην αρχή της εισήγησής του ο Βαγγέλης Ντηνιακός, για να συμπληρώσει με νόημα πως «αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πρωτοβουλίες και αξιοποίηση δυνατοτήτων καθώς και για περαιτέρω διεκδικήσεις».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Εισηγητική Έκθεση Προϋπολογισμού, που παρουσίασε η νέα Δημοτική Αρχή για το 2015, τόνισε πως αυτή δεν παρουσιάζει τίποτα το ουσιαστικό καθώς είναι σχεδόν συνέχεια του προηγούμενου και πως από το περιεχόμενό του «δεν προκύπτει κάποιο όραμα, κάποια έμπνευση, καμία προοπτική. Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε υπερτοπικά ζητήματα που αφορούν στην ενότητα της Δυτικής Αθήνας.

Δεν προκύπτει διεκδίκηση έργων από κεντρικούς φορείς αλλά και την περιφέρεια. Λείπει η φωνή σας, μιλάνε μόνο οι υπηρεσιακοί παράγοντες».

Σε ό,τι αφορά στο τεχνοκρατικό κομμάτι του Προϋπολογισμού ο Βαγγέλης Ντηνιακός προχώρησε σε ειδικές αναφορές, για συγκεκριμένους Κωδικούς, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τα όσα ανέφερε στην τοποθέτησή του.

Απαιτούνται άμεσες λύσεις για σοβαρά θέματα

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Βαγγέλης Ντηνιακός, αναφερόμενος σε σοβαρά ζητήματα της πόλης μας τόνισε πως θα πρέπει να ανοίξει ο διάλογος και να βρεθούν άμεσα λύσεις καθώς και η απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Ως τέτοια σημείωσε:

  • Το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών αλλά και το μεγάλο θέμα των ΧΥΤΑ.

  • Τη μη προστασία των μεγάλων οριενών όγκων (όρος Αιγάλεω, Ποικίλλο όρος) έναντι διάφορων καταπατητών.

  • Την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου του Σκαραμαγκά.

  • Την προστασία και απόδοση στους δημότες μεγάλων ελεύθερων (π.χ. Στρατόπεδο), αλλά και αστικών ελεύθερων χώρων που κινδυνεύουν να αποδεσμευτούν ή να επιβαρυνθούν οι περίοικοί τους με αναγκαστικές αποζημιώσεις (αλλαγή χρήσης από ελεύθερο σε κοινόχρηστο) ως αθέατες επιπτώσεις της οικονομικής διαχειριστικής πολιτικής.

  • Την ψήφιση νέου γενικού πολεοδομικού σχεδίου σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση. «Με όσα έχουν γίνει δεν είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί δεν υπήρξε επαρκής διάλογος», σημείωσε.

Οι κοινωνικές και αναπτυξιακές προτάσεις του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά» παρουσίασε επίσης τις προτάσεις του για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του Χαϊδαρίου, που στοχεύουν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των δημοτών και να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής τους:

 Δημιουργία Ενιαίου φορέα στο Δήμο με στόχο την παροχή κοινωνικού έργου: Φροντίδα παιδιών, στήριξη οικογένειας - ηλικιωμένων, καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, στήριξη εργασίας, αντιμετώπιση φτώχιας περισσότερο από κάθε φορά.

2. Σύγχρονη και ολοκληρωμένη μελέτη που θα δίνει λύση στο κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πεζοί και οχήματα: Μετρό, υπογειοποίηση παρκινγκ, πεζόδρομοι, μονοδρομήσεις.

3. Ενίσχυση των πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών, αλλά και των δραστηριοτήτων, ώστε όλοι οι Χαϊδαριώτες να έχουν πρόσβαση και να ωφελούνται.

4. Χρηματοδότηση, δημιουργία συνεταιριστικών δράσεων μέσα από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις για την απόκτηση δεξιοτήτων και την καταπολέμηση της ανεργίας.

5. Αξιοποίηση ευκαιριών ακόμη και μέσω ΣΔΙΤ όχι όμως υπέρ των εργολαβικών συμφερόντων.

6. Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες προς όφελος των νέων της πόλης. Αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων πάντα με όφελος για τον δημότη και όχι για τους μεσάζοντες και τα γραφεία προγραμμάτων.

7. Ανάπτυξη και προβολή των ιστορικών μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων του Δήμου.

8. Ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλυμμηρικών έργων.

9. Οργάνωση και ασφάλεια μέσα στην πόλη: Αντιμετώπιση φαινομένων όπως παράνομες κεραίες και αφίσες, καταλήψεις χώρων για παρκινγκ ή τραπεζοκαθίσματα κ.ά.

10. Στήριξη της τοπικής αγοράς με ειδικές καμπάνιες σε συνδυασμό και με την πρόσφατη επανίδρυση Εμπορικού Συλλόγου.

Προτεραιότητα το Χαϊδάρι

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Βαγγέλης Ντηνιακός, κάλεσε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτό να μείνουν μακριά από όποιες κομματικές γραμμές.

«Σέβομαι την ιδεολογία σας, ωστόσο το κόμμα όλων εδώ και η προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι το Χαϊδάρι» τόνισε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει πως «Πρέπει όλους να μας ενώνει το όραμα για τη δυτική Αθήνα, για το Χαϊδάρι και να βρίσκουμε ουσιαστικές λύσεις για τους δημότες μας. Να δώσουμε μαζί τους αγώνες ενάντια στην υποβάθμιση αυτής της ξεχωριστής και γοητευτικής πόλης».