Αυτοκριτική Ντηνιακού:

 

«Ίσως δεν έδωσα τη σημασία

που έπρεπε στην καθημερινότητα»

 

 

 Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός αναφέρει:

«Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής έδειξε ότι ένας ικανός αριθμός συμπολιτών μας δεν πείστηκε από τα επιχειρήματά μας. Αυτό είναι κάτι που πρέπει όλοι στον συνδυασμό να το αξιολογήσουμε και να επισημάνουμε τα σφάλματά μας. Και πρώτα πρώτα βάζω τον εαυτό μου!
 
Δεν ισχυρίζομαι ότι τα έκανα όλα σωστά. Τρέχοντας για τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, ίσως υποτίμησα τη σημασία της καθημερινής επαφής με τον πολίτη για τα προβλήματα που τον απασχολούν. Είχα τη λογική «πρώτα να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν και μετά συζητάμε τις δυσκολίες που υπάρχουν». Αυτό κάποιες στιγμές μπορεί να φαινόταν σαν απόμακρη συμπεριφορά. Και υπήρξαν και περιπτώσεις που δεν έγινε το καλύτερο δυνατόν, που αναδείχθηκαν κενά και ελλείψεις στη δουλειά μας. Οφείλουμε να τα διορθώσουμε, στο μέτρο βέβαια των αντικειμενικών δυνατοτήτων του Δήμου. Σίγουρα μπορούμε!
 
Πέρα όμως από τις επιμέρους αδυναμίες μας, η πόλη και το σύνολο των πολιτών είδαν και βλέπουν καθημερινά ένα τεράστιο έργο να εξελίσσεται και το Χαϊδάρι να γίνεται και πάλι, μέρα με τη μέρα μια όμορφη, φωτεινή και σύγχρονη πόλη.
 
Έχω όμως και κάποιες βασικές αλήθειες να πω και ζητώ από τους συμπολίτες μου, κοιτάζοντας έναν έναν στα μάτια, να τις σκεφθούν και να τις αξιολογήσουν. Όχι για να δικαιολογηθώ, αλλά για να εξηγήσω.
 
Πρώτον, δεν είχα τον αναγκαίο χρόνο στη διάθεσή μου. Άλλο τα 5 χρόνια που είχε ο κ. Σελέκος χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα, και άλλο τα 4 χρόνια που είχα εγώ. Σε έναν χρόνο από τώρα θα έχουν ολοκληρωθεί έργα ύψους 30 εκατ. ευρώ και το Χαϊδάρι θα έχει άλλη όψη.
 
Δεύτερον, δεν είχα καν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, εξαιτίας ενός αλλοπρόσαλλου εκλογικού νόμου με αποτέλεσμα να εμποδιστούν από την αντιπολίτευση πολλές καίριες παρεμβάσεις μας για την πόλη!
 
Τρίτον και σημαντικότερο: δεν βρήκα τίποτα έτοιμο! Ούτε ένα έργο, ούτε μια μελέτη, ούτε ένα σχέδιο! Έπρεπε όλα να γίνουν από την αρχή με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος που δεν είχα έτσι κι αλλιώς στη διάθεσή μου! Ο κ. Σελέκος αντί να μας κουνάει το δάχτυλο, θα έπρεπε να ντρέπεται για την «καμένη γη» που παρέδωσε! Και αυτή είναι μια αλήθεια που δεν φτιασιδώνεται και δεν κρύβεται με χαμόγελα και χαιρετούρες!
 
Τρέχοντας με αγωνία για τα μεγάλα, ίσως δεν έδωσα τη σημασία που έπρεπε σε κάποια μικρά και καθημερινά.
 
Όμως θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι πήρα το μήνυμα που μου στείλατε. Άλλωστε δεν είμαστε εμείς που διεκδικούμε το αλάθητο του Πάπα. Αυτή η κομματική αλαζονεία είναι προνόμιο του κ. Σελέκου, που δεν έχει ποτέ παραδεχτεί το παραμικρό λάθος του.
 
Ό,τι χρειαστεί να αλλάξει, θα αλλάξει. Ό,τι χρειαστεί να γίνει με διαφορετικό τρόπο, θα γίνει. Ό,τι χρειαστεί να διορθωθεί, θα διορθωθεί.
 
Γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι το Χαϊδάρι μας. Η πόλη και οι άνθρωποί της. Και η πορεία της προς το μέλλον που δεν πρέπει να ανακοπεί από αιτίες δυσανάλογες προς το αποτέλεσμά τους. Γιατί οι συμπεριφορές αλλάζουν. Η λάθος επιλογή όμως στις εκλογές δεν διορθώνεται. Και θα ακολουθεί 5 ολόκληρα χρόνια την πόλη».