ΓΙΑΓΚΑΣ ΠΡΟΣ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  

 

  

 

GIAGKAS ARX

 

  

ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΧΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ

 

Κύριε Παγουρτζή,

Σε προκάλεσα να δώσεις στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου για να αποδείξεις και να υπερασπιστείς τους ισχυρισμούς σου «ότι ψήφισα και ενέκρινα, σε κάθε στάδιο, τη διαδικασία που ακολουθήσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εκμίσθωση των ακινήτων» σε εταιρεία χαρτικών. Είχες την ευκαιρία να επανορθώσεις και να ζητήσεις συγγνώμη. Δεν το έκανες. Προσπαθείς να βρεις τρόπο να το αποφύγεις κάνοντας λογικούς ακροβατισμούς, ιστορικές αναφορές και ερμηνείες όρων.

  • Δημοσιοποιώ λοιπόν την υπ’ αριθμ. 111/1-9-16 απόφαση του ΔΣ, όπου φαίνεται ότι, τόσο εγώ όσο και ο κ. Σωτηρόπουλος, Δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Αγία Βαρβάρα ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ», καταψηφίσαμε την εκμίσθωση των ακινήτων με απευθείας ανάθεση. Επίσης αποσπάσματα από τα πρακτικά της 10ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (31/8/16) όπου φαίνεται από την τοποθέτησή μου η αντίθεση στον προσχηματικό διαγωνισμόΜη διαμαρτύρεσαι ότι σε είπα Ψεύτη και Συκοφάντη, τον χαρακτηρισμό τον κατέκτησες επάξια. Αφού συμβουλεύτηκες το βιογραφικό μου και διάβασες τα έγγραφα, διορθώνεσαι, και πλέον παραθέτεις σωστά τα χρόνια της θητείας μου στο Δήμο και τις 3 περιόδους που διετέλεσα Αντιδήμαρχος. Διαπίστωσες και παραδέχθηκες παράλληλα ότι δεν ήμουν δημοτικός σύμβουλος ούτε το 2010, ούτε το 2011, ούτε το 2012, ούτε το 2013 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2014, όπως επίσης ψευδώς ισχυρίστηκες. Είναι μια πρόοδος.

  • Βεβαίως σωστά μου αναγνωρίζεις ότι «…καταθέτω γνώση και εμπειρία…» και πως «Δεν αποχώρησα ποτέ από την πόλη. Παρακολουθούσα και συμμετείχα στα δρώμενα χωρίς να έχω επίσημη ιδιότητα». Έτσι έχουν τα πράγματα. Αυτά μου δίνουν και σήμερα τη δυνατότητα να ασκώ με υπευθυνότητα τα καθήκοντά μου και να προσπαθώ να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη θέση μου.

  • Το οικόπεδο της ΒΙΟΧΡΩΜ περιήλθε στο Δήμο στο τέλος του 2004 και ταυτόχρονα όλες οι υποχρεώσεις των ενοικιαστών προς τη YORKSHIRE, πέρασαν στο Δήμο. Σου θυμίζω ότι το ενοίκιο ανέρχονταν τότε στις 18.700 Ευρώ. Με τη διαδικασία που επιλέξατε ως Δημοτική αρχή, αν ολοκληρώνονταν, θα κατρακυλούσε στις 10.000 Ευρώ. Τι δεν κατάλαβες;

  • Ισχυρίζεσαι ότι δεν μιλάς ως Παγουτζής. Σε έβαλαν άλλοι να μιλήσεις, εκ της θέσεώς σου, αφού, ως νέος στα Δημοτικά πράγματα, δεν έχεις προσωπική αντίληψη για τα γεγονότα. Μιλάς εκ μέρους της Διοίκησης, άρα και του Δημάρχου, άρα και των Δημοτικών συμβούλων της παράταξης στην οποία ανήκεις. Τι εννοείς, απευθυνόμενος σε μένα, με τη φράση «από την αρχή συμφωνήσατε και με την αγορά μιας έκτασης (ομολογουμένως πολύ δαπανηρής, όπως αποδείχθηκε, για τις πλάτες των συμπολιτών μας…)»; Θεωρείτε, ως Δημοτική αρχή, ότι η αγορά της ΒΙΟΧΡΩΜ ήταν ασύμφορη; Είναι η επίσημη θέση του συνδυασμού σας;

Η αγορά του χώρου της ΒΙΟΧΡΩΜ και το γεγονός ότι περιήλθε στο Δήμο μας ένα τόσο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο ήταν και είναι μια σημαντική κατάκτηση για τη πόλη μας. Μην προσπαθείτε λοιπόν να δημιουργήσετε άλλοθι, επειδή δεν κατορθώσατε να την αξιοποιήσετε τόσα χρόνια.

Κύριε Παγουρτζή,

  • Εγκαλείστε γιατί παραβήκατε το νόμο και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

  • Προχωρήσατε σε δημοπράτηση (πλειοδοτικός διαγωνισμός) των δύο κτηρίων, αγνοώντας προκλητικά την (ΑΠ. 44/22-4-16) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με κίνδυνο, αν ολοκληρώνονταν η διαδικασία του πλειστηριασμού, να υποστεί ο Δήμος απώλεια εσόδων ύψους 40.500 ευρώ ετησίως.

  • Σκάνδαλο είναι να προκαλείς πλειοδοτικό διαγωνισμό με στόχο δήθεν την αύξηση των εσόδων του Δήμου και να καταλήγεις σε απ΄ ευθείας ανάθεση με μείωση των εσόδων.

  • Σκάνδαλο είναι, όπως τώρα παραδέχεσαι, να μην έχεις φροντίσει επί τόσα χρόνια να έχεις συμβόλαιο με τον αντισυμβαλλόμενο,.

  • Σκάνδαλο είναι να εισηγείσαι και να αποφασίζεις στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα κάνεις τον διαγωνισμό, αφού κενωθούν τα κτήρια και να πραγματοποιείς τον πλειστηριασμό με τον ενοικιαστή εντός των κτηρίων.

 

Και όταν όλα αυτά συμβαίνουν τι σε κάνει να αμφιβάλεις ότι μια διαδικασία είναι προσχηματική και μεθοδευμένη;

Το Νόμο πρέπει να τον εφαρμόζουμε και όχι να τον επικαλούμαστε για να καλύψουμε την ανομία μας.

Εγώ κρατάω την πέτρα.

Εσείς κρατήστε το σκάνδαλο.

 

 

3/4/2017

Μιχάλης Γ. Γιάγκας

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής συνδυασμού Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ

 

 

praktika 1

 

praktika 2

 

 

praktika 3

 

praktika 4