ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΓΚΑ ΣΕ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗ:

 

 GIAGAS ARXIKI

 

«ΑΝ ΔΕ ΔΩΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ

ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ»

 


Κύριε Παγουρτζή,
Ανέλαβες από πλευράς της Δημοτικής αρχής να απαντήσεις, επί τέλους, για την εκμίσθωση των δύο κτιρίων στο χώρο της ΒΙΟΧΡΩΜ. Εκτιμώ το θάρρος σου.  Υπέπεσες όμως σε μια σειρά από ανακρίβειες και χαρακτηρισμούς - δείγμα εκνευρισμού - και δεν απάντησες επί της ουσίας:
Και ποιο συγκεκριμένα:
1ον . Είναι γνωστό σε όλους ότι απείχα από τα Δημοτικά πράγματα της Αγίας Βαρβάρας από το τέλος του 2005. Δε συμμετείχα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε το 2010, ούτε το 2011, ούτε το 2012, ούτε το 2013. Στις Δημοτικές εκλογές του 2014 έλαβα μέρος ως επικεφαλής του συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ». Θέλεις να σου θυμίσω κανένα περιστατικό; Σε τι εξυπηρετεί αυτή η διαστρέβλωση της πραγματικότητας;
2ον. Ισχυρίζεσαι ότι ψήφισα και ενέκρινα, σε κάθε στάδιο, την διαδικασία που ακολουθήσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εκμίσθωση των ακινήτων.  ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ.  ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. Αν δεν το κάνεις, θα είσαι κοινός ΨΕΥΤΗΣ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ. Όχι μόνο δεν ψήφισα, αντιθέτως κατήγγειλα τη μεθόδευση και τη χαρακτήρισα ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
3ον. Το ερώτημα παραμένει:
Γιατί η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε δημοπράτηση  (πλειοδοτικός διαγωνισμός) των δύο κτιρίων, αγνοώντας προκλητικά την  (ΑΠ. 44/22-4-16)  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με κίνδυνο, αν ολοκληρώνονταν η διαδικασία του πλειστηριασμού, να υποστεί ο Δήμος απώλεια εσόδων ύψους 40.500 ευρώ ετησίως;
Επειδή προφανώς το ξέχασες, σου υπενθυμίζω  την εισήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του  αρμόδιου αντιδημάρχου και των Υπηρεσιών του Δήμου (της Διευθύντριας Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών και της προϊσταμένης του Τμήματος Προσόδων και Δημοτικής Περιουσίας):
 «Προκειμένου ο Δήμος μας να αυξήσει τα έσοδά του, η υπηρεσία μας προτείνει την έναρξη της διαδικασίας εκμίσθωσης με πλειοδοτικό διαγωνισμό δύο κτηρίων (Κ2 3.432,00 μ2  και Κ5 1.334,96 μ2) εντός του χώρου επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 3 (πρώην ΒΙΟΧΡΩΜ).
Επισημαίνεται ότι τα κτήρια είναι παραχωρημένα στην εταιρεία ΛΑΜΔΑ ΧΑΡΤΙΚΗ, η οποία αποζημιώνει το Δήμο για τη χρήση του χώρου με το ποσό των 13.500,00€ ετησίως. Πριν την έναρξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού η εταιρεία θα έχει κενώσει τα κτήρια.»

4ον. Αλήθεια, εσύ, θα ελάμβανες μέρος σε διαγωνισμό, σπαταλώντας χρόνο και χρήμα προβαίνοντας σε έξοδα εγγυητικών επιστολών, όταν θα γνώριζες ότι στο ακίνητο που διεκδικείς βρίσκεται άλλος ενοικιαστής και χωρίς να είσαι βέβαιος πότε και αν θα αποχωρήσει ;
5ον Ο Δήμος δεν έχει υποστεί ακόμη ζημιά γιατί ακυρώθηκε, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε διαφορετική περίπτωση οι απώλειες των εσόδων  του Δήμου θα ξεπερνούσαν  τις 40.000 Ευρώ το έτος.
5ον. Αφού γνωρίζατε, ως δημοτική αρχή, ότι δεν υπήρχαν μισθωτήρια συμβόλαια, τότε γιατί ο κ. Καπλάνης, κάθε φορά που έθετα το ερώτημα και τα ζητούσα, επί 4 μήνες, στο Δημοτικό Συμβούλιο, έδινε δήθεν εντολή στην υπηρεσία να μου δώσει τα έγγραφα; Δεν ήξερε ή παραπλανούσε το σώμα; Εσύ ως αρμόδιος αντιδήμαρχος γιατί δεν τον προστάτευες;
6ον. Δεν εγκαλώ εγώ τη δημοτική αρχή γιατί πέρασε ο χρόνος, εντός του οποίου έπρεπε να απαντήσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, χωρίς να διατρέχει τον κίνδυνο να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος. Και δεν αποτελεί ισχυρισμό μου, το γεγονός ότι δεν δόθηκαν εξηγήσεις, ενώ έχει περάσει πάνω από ένας μήνας. Αυτό λέει το έγγραφο που σας απέστειλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το οποίο, ο ίδιος ο Δήμος, μου το κοινοποίησε (αρ. Πρωτ: 4321/17-3-17)  και εγώ δημοσιοποίησα.  Κάνε τον κόπο να το διαβάσεις.
7ον. Σχετικά με τους  χαρακτηρισμούς (Παραλήρημα = Ασυνάρτητη ομιλία. (Κριαράς), υποκρισία, αιθεροβάμονα, μικροπολιτικές σπέκουλες, αυτοκράτορας κλπ) τους αντιπαρέρχομαι.  Αυτό είναι ίδιον των ανθρώπων που δεν μπορούν υπερασπιστούν και να τεκμηριώσουν τα λεγόμενα και τις πράξεις τους. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε ύβρεις και χαρακτηρισμούς.  Προσπάθησε μόνο όταν τους χρησιμοποιείς – κακώς- να ξέρεις το νόημά τους και να τους τοποθετείς στη σωστή θέση.
8ον. Τέλος, αν  πραγματικά ενδιαφέρεσαι να μάθεις την πορεία μου στο Δημόσιο Βίο μπορείς να ανατρέξεις στην ιστοσελίδα μου και να μελετήσεις το βιογραφικό μου.  

31/3/2017
Μιχάλης Γ. Γιάγκας
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής συνδυασμού Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ

Σημ: Αντιδήμαρχος διετέλεσα τις χρονιές 2002, 2004, και 2005. Η ΒΙΟΧΡΩΜ περιήλθε στο Δήμο στο τέλος του 2004. Ταυτόχρονα, με το ίδιο συμβόλαιο, περιήλθαν και οι υποχρεώσεις των ενοικιαστών προς τη YORKSHIRE, στο Δήμο. Από τότε ο Δήμος άρχισε να εισπράττει ενοίκια. Καλό είναι αν δεν το ξέρεις να πληροφορείσαι καλύτερα.