"ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ"

 

 

 

 

 

Γράφει ο Νίκος Γεωργόπουλος

23/4/2024

 

 

 Δυστυχώς χωρίς να έχουν περιθώριο αντίδρασης να επανακαθορίσουν τις εξελίξεις οι δημότες της Αγίας Βαρβάρας τα τελευταία χρόνια, ως ¨παιδιά ενός κατώτερου θεού¨, στερήθηκαν την άμεση πρόσβαση στις τραπεζικές και ταχυδρομικές υπηρεσίες,αφού μετά τις τράπεζες οριστικό λουκέτο μπήκε και στο Ταχυδρομείο της πόλης.

Κατά συνέπεια όλοι οι πολίτες πλέον  και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία για να διεκπεραιώσουν σχετικές υποθέσεις αφού αναγκάζονται να μετακινηθούν εκτός ορίων του δήμου.   

Επι πλέον τελείως αιφνιδιαστικά απο  4-4-2024 το κτίριο του ΟΤΕ επί της Μεγ. Αλεξάνδρου παραχωρήθηκε και λειτουργεί ως Κέντρο Λήψης Βιομετρικών Δεδομένων Αθηνών & Δυτικής Αττικής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.Οι κάτοικοι πέριξ του εν λόγω κτιρίου με την από 14/2/2024 επιστολή τους προς την Δημοτική Αρχή εξέφρασαν την ¨πλήρη αντίθεσή τους στην δημιουργία μιας τέτοιας υπηρεσίας¨.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πεποίθηση των κατοίκων για τις συνέπειες που θα επιφέρει, η λειτουργία του εν λόγω κέντρου,διαφαίνονται μέσα από την παρακάτω πρόταση που περιλαμβάνεται στην σχετική επιστολή τους ¨ Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα συμφωνήσει με την προοπτική δημιουργίας τέτοιας υπηρεσίας (εάν ισχύει η πληροφορία) και δεν θα επιτρέψει να καταστραφεί  η ποιότητα ζωής των πολιτών της¨.

Ως εκ τούτων όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι πολίτες της Αγίας Βαρβάρας γίνονται αποδέκτες των επιπτώσων, των εν λόγω γεγονότων, που επηρεάζουν δυσμενώς την καθημερινότητά τους και κατά συνέπεια έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα  ζωής τους. Πραγματικά, εν προκειμένω,  ο στίχος στο τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου  , ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ έχει βρει απόλυτη εφαρμογή.

 «Ασφάλεια εστί το προνοείν και προλαμβάνειν, το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν» (δηλαδή, ασφαλές είναι το να προλαβαίνεις κάτι πριν συμβεί και το να προλαβαίνεις κάτι πριν συμβεί είναι καλύτερο απ’ το να προσπαθείς να το διορθώσεις εκ των υστέρων). Παρόλο που συμφωνώ απόλυτα με την παραπάνω ρήση του Ιπποκράτη οφείλω να παραδεχθώ ότι κανένας αγώνας, για να διορθώσεις τα κακώς κείμενα, εάν είναι δίκαιος δεν είναι χαμένος. Χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δίνεται.

Γι αυτό λοιπόν η δημοτική αρχή,για την αποκατάσταση του δίκιου,  μετά απο σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με την υποστήριξη των κομματικών φορέων της πόλης προτείνεται να προβεί στα παρακάτω:

α. να απαιτήσει αρμοδίως(Διοικήσεις) την επαναλειτουργία,κατ αρχήν τουλάχιστον δύο(2)υποκαταστημάτων συστημικών τραπεζών καθώς και του Ταχυδρομείου. Ληφθεί υπόψη ως ενισχυτικός παράγοντας ότι οι περίπου 35.000 χιλ. κάτοικοι της Αγ. Βαρβάρας συνεισέφεραν,όπως όλοι οι Έλληνες, από το υστέρημά τους στη διάσωση και εξυγίανση των τραπεζών για να έχουν αυτές σήμερα τεράστια κέρδη.

β.  να ελέγχει την καλή λειτουργία, του Κέντρου Λήψης Βιομετρικών Δεδομένων Αθηνών & Δυτικής Αττικής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου,σχετικά με την τήρηση ωρών κοινής ησυχίας,την αποτροπή κυκλοφοριακής συμφόρεσης,την αποφυγή υπερβολικής ρύπανσης, την παρεμπόδιση απρόσκοπτης λειτουργίας των επιχειρήσεων της περιοχής κ.λ.π.Στη συνέχεια και εν ευθέτω χρόνω μετά από διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής να επιδιωχθεί η μετεγκατάσταση του σε άλλη περιοχή εκτός αστικού ιστού. 

γ. αφού ενημερώσει να επιδιώξει,προς τούτο, οι βουλευτές του Δυτικού τομέα Αθηνών,όλων των κομμάτων της βουλής να θέσουν σχετικές επερωτήσεις με σκοπό να πιέσουν προς την κατεύθυνση αφενός της επαναλειτουργίας των τραπεζών και του ταχυδρομείου και αφετέρου της μετεγκατάστασης του Κέντρου σε άλλη καταλληλότερη περιοχή εκτός αστικού ιστού.

δ. να απαιτήσει από την Περιφέρεια Αττικής, συμπαρατασσόμενη, να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα των πολιτών της πόλης.

ε. να κινητοποιήσει τους πολίτες όπου και όταν αυτό είναι αναγκαίο.

Η κατάσταση στην Αγία Βαρβάρα αποτυπώνεται/συνοψίζεται, με ακρίβεια στο πρωτοσέλιδο του τελευταίου φύλλου της εφημερίδας Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ  μέ τις  ακόλουθες 8 λέξεις: ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΕΥΓΕΙ. Που σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση ότι εκ του γεγονότος αυτού επέρχεται  συνεχής υποβάθμιση του επιπέδου διαβίωσής και η υποτίμηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων(ακίνητα) των δημοτών της πόλης.

Ο πολίτης δεν μπορεί να αρκείται μόνο στη διαχείριση της καθημερινοτητάς του δηλαδή  στο μάζεμα των σκουπιδιών,στην αλλαγή μιας λάμπας κ,λ.π. πρέπει να απαιτεί την βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών τα οποία τελικά θα αναβαθμίσουν το επίπεδο ζωής του και συνεπακόλουθα την Αγία Βαρβάρα ως περιοχή.

ΤΕΛΟΣ Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΟΜΟΡΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΒΑΡΒΑΡΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ.

 

Νίκος Γεωργόπουλος