SILVER ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ

1ο ΓΥΜΝ. ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 

 

 

 

 

BRA ARX

 

 

 

EDUCATION BUSINESS AWARDS 2017
SILVER Βραβείο

στην κατηγορία Καινοτομία στη Διδασκαλία

 

Κατά το σχολικό έτος 2016-17 το 1ο ΓΑΒ συμμετείχε στο πρωτοπόρο παιδαγωγικό εργαστήρι πολιτισμού Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ – ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ που εφαρμόστηκε στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων, ως μέρος εθελοντικής προσφοράς παιδείας και πολιτισμού σε δημόσια σχολεία και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης (EuropeDirectCityofAthens), της UNESCO Τεχνών Λόγου, της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλ. Ωνάσης/Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και του Ιδρύματος Μαμιδάκη. Την δράση στο σχολείο μας υλοποίησε η κα Ελευθερία Γκρίμπα, Μελετήτρια-Συγγραφέας και Στέλεχος του Υπουργείου Τουρισμού, δημιουργός του εν λόγω διαθεματικού-καινοτόμου-εκπαιδευτικού προγράμματος.

Όλες οι δραστηριότητες που έγιναν στην τάξη, είχαν ως απώτερο στόχο τα παιδιά να παρατηρήσουν και να μελετήσουν με βιωματικό τρόπο τις πιο ωφέλιμες μορφές τουρισμού στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία.Η όλη προσπάθεια που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς και η άριστη συνεργασία με την κα Γκρίμπα, οδήγησε στην υποβολή της Δράσης προς βράβευση στα EducationBusinessAwards 2017. Αφού αξιολογήθηκε από κριτική επιτροπή υψηλού  κύρους και επιστημοσύνης, κρίθηκε με βαθμό πάνω από 7,25 και βραβεύθηκε με το SILVER Βραβείο στην κατηγορία Καινοτομία στη ΔιδασκαλίαΗ τελετή βράβευσης έγινε στις 8 Μαΐου 2017 στο Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΘΗΝΑΙΣ» και το Βραβείο παρέλαβε η Δ/ντρια του Σχολείου κα Σπυρ. Μουργοπούλου.

 

Υπήρχαν συμμετοχές υψηλής ποιότητας από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης. Στην τελετή παρευρέθησαν περισσότεροι από 350 εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς και πολλοί δημοσιογράφοι. Ευχόμαστε η ανοδική πορεία του Σχολείου μας να συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.

 

 

BRA 1

 

 

BRA 2

 

 

 

BRA 3