ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΠΛΑΝΗ

 

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία από πλήθος κόσμου η τελευταία προεκλογική κεντρική ομιλία του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας κ. Γιώργου Καπλάνη, στην πλατεία Αγίας Ελεούσας. Ο Γιώργος Καπλάνης συντονίστηκε με τον παλμό των φίλων της παράταξης του "Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ", οι οποίοι ήταν πολύ θερμοί και εκδηλωτικοί και έδωσε το σύνθημα της νίκης για τις εκλογές της Κυριακής 18 Μαϊου. Ήταν, ομολογουμένως, μια μεγάλη προεκλογική ομιλία που θύμισε κάτι από τα παλιά... και έδωσε αέρα νίκης...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού
«Η δική μας πόλη»


Μεγαλειώδης συγκέντρωση νίκης, ογκώδης σε συμμετοχή και παλμό, υπήρξε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «Η δική μας πόλη», η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 16/5/2014, στην Πλατεία Παναγίας Ελεούσας.
Εκατοντάδες άνθρωποι, όλων των ηλικιών και των κοινωνικών ομάδων, έδωσαν δυναμικό «παρών», στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης και η παράταξη «Η δική μας πόλη» συνεχίζουν να απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, κάτι που θα αποδειχθεί περίτρανα και στις επερχόμενες εκλογές.
Ο κόσμος άρχισε από νωρίς να καταφτάνει στην Πλατεία Παναγίας Ελεούσας ενώ από το video wall που είχε στηθεί ειδικά για την περίσταση, προβάλλονταν εικόνες του πλούσιου έργου που έχει να επιδείξει η νυν Δημοτική Αρχή. Η παρουσίαση αυτή ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο, κατά τη διάρκεια προβολής θεματικού βίντεο, στο οποίο και καταγράφηκε, με ήχο και εικόνα, ένας απολογισμός των όσων πολλών και σημαντικών έχουν υλοποιηθεί στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας τα τελευταία χρόνια καθώς και το όραμα– πρόγραμμα της «Δικής μας πόλης» για την «επόμενη ημέρα».
Αμέσως μετά, ανέβηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης για την κεντρική προεκλογική ομιλία του. Εμφανώς συγκινημένος, ξεκίνησε λέγοντας στους παρευρισκόμενους ότι «σας ευχαριστώ για την αγάπη και για την εμπιστοσύνη σας. Μπροστά σε τέτοιες βαθιά ανθρώπινες στιγμές κάθε τι άλλο υποχωρεί. Τα επισκιάζει όλα η αδιατάρακτη σχέση ζωής που έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια, βήμα - βήμα. Αυτή τη σχέση ζωής βάζουμε πάνω από όλα».
Στη συνέχεια, ο κ. Καπλάνης εξήγησε το πώς η απομονωμένη φτωχογειτονιά που άλλοτε ήταν η Αγία Βαρβάρα, μεταμορφώθηκε σε μια σύγχρονη πόλη: «Μεσολάβησαν πολλά. Μα πάνω από όλα το όραμα, ο σχεδιασμός και η σκληρή, συλλογική δουλειά της δημοτικής μας παράταξης. Έμπειρη, Ανανεωμένη, Δυναμική. Μια παράταξη χωρίς δεσμεύσεις, ανεξάρτητη, αυτοδιοικητική, προοδευτική. Μια παράταξη της Κοινωνίας της ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΛΗΣ».
Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας μίλησε εκτενώς για τα χρόνια της θητείας του και το πώς ο Δήμος κρατήθηκε όρθιος σε αυτήν την εποχή πρωτόγνωρης κρίσης για τη χώρα μας: «Αισθανθήκαμε την αδικία, βιώσαμε την επιδείνωση στη ζωή μας, την αγωνία ότι κινδυνεύουν να χαθούν όλα όσα με μεγάλη προσπάθεια και θυσίες δημιουργήσαμε, την ανησυχία για το μέλλον των παιδιών μας. Ο Δήμος μας δέχθηκε ισχυρό πλήγμα με το δραματικό περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης, τη μείωση προσωπικού και ένα ασφυκτικό πλαίσιο οικονομικής λειτουργίας. Εμείς παλέψαμε σκληρά, με καθημερινή αγωνία και αγώνα, συνετή διαχείριση και αποφύγαμε την χαώδη κατάσταση που αντιμετώπισαν άλλοι Δήμοι», τόνισε πριν αναφερθεί στο σημαντικό δίκτυο δομών και υπηρεσιών κοινωνικής στήριξης που έχει αναπτυχθεί (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Ανταλλακτήριο κτλ.), το οποίο αποκάλεσε «παράδειγμα για όλους τους Δήμους της Αττικής πολλοί από τους οποίους ζήτησαν την βοήθεια μας για τον τρόπο χρηματοδότησης και οργάνωσης αντίστοιχων υπηρεσιών στις πόλεις τους. Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια και η περηφάνια είναι αξίες και αρχές που χαρακτηρίζουν την κοινωνία της Αγίας Βαρβάρας και εμείς, στο Δήμο, αυτή την κοινωνία εκπροσωπούμε και εκφράζουμε».
Ιδιαίτερη βαρύτητα στην ομιλία του Δημάρχου είχε και το σχέδιο για την επόμενη πενταετία, για το μέλλον που αξίζει και δικαιούται η Αγία Βαρβάρα, αναλύοντας το πρόγραμμα της «Δικής μας πόλης» μέσα από έξι βασικούς άξονες:
1. Πόλη μετά το Μετρό
2. Κοινωνική Μέριμνα και Ασφάλεια
3. Βιώσιμο Αστικό Περιβάλλον και Βελτίωση της Οργάνωσης της Ζωής στην Πόλη
4. Αποτελεσματική Διοίκηση και Δημοκρατική Διακυβέρνηση
5. Απασχόληση και Τοπική Ανάπτυξη
6. Εκπαίδευση – Πολιτισμός- Αθλητισμός
Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Καπλάνης έδωσε αυτό που θεωρεί ως το στίγμα των προσεχών εκλογών: «Ψηφίζουμε για μία ισχυρή Δημοτική Αρχή. Ψηφίζουμε εκείνους που έχουν την εμπειρία, τη γνώση και το σχεδιασμό . Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα προσωπικών και κομματικών σκοπιμοτήτων. Δεν θα αναθέσουμε ρόλους και ευθύνες σε πρόσωπα που είναι ολοφάνερο ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν, προκειμένου, τάχα μου, να στείλουμε μηνύματα πολιτικής διαμαρτυρίας. Οι πολίτες θα επιλέξουν σε ποιόν Δήμαρχο και σε ποιά παράταξη θα εμπιστευτούν για τα επόμενα 5 χρόνια, την τύχη της πόλης τους, της καθημερινότητας τους, της ζωής τους. Κανείς δεν θέλει η Αγία Βαρβάρα να χάσει τον προσανατολισμό της. Πάνω από όλους και από όλα είναι η Αγ.Βαρβάρα και το μέλλον της. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ μας χρειάζεται όλους. Εγώ και οι συνεργάτες μου, θα σας κοιτάξουμε ίσια στα μάτια. Δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε. Εκεί μέσα καθρεφτίζονται όλα μας τα “όπλα”: η εντιμότητά μας. Η ειλικρίνεια μας. Η δουλειά μας. Η γνώση και η εμπειρία μας. Η φρεσκάδα από τα πολλά νέα πρόσωπα της παράταξής μας».
Ξεχωριστή στιγμή στη βραδιά αποτέλεσε το σημείο όπου ο κ. Καπλάνης αναφέρθηκε σε όσους, για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους, αποχώρησαν από την παράταξη «Δική μας Πόλη» τα τελευταία χρόνια: «Θα ήθελα να είναι μαζί μας και κάποιοι που επέλεξαν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο. Σε ότι με αφορά συνδέθηκα μαζί τους με μια βαθιά ανθρώπινη και ειλικρινή προσωπική σχέση. Πίστευα ότι τα αισθήματα αυτά ήταν αμοιβαία. Αισθάνομαι σαν να λείπει ένα κομμάτι από τον ίδιο μου τον εαυτό. Στεναχωριέμαι περισσότερο επειδή αυτό συμβαίνει χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, που να σχετίζεται με την πόλη, την εξέλιξη της, το μέλλον της. Απόψε τελειώνει η προεκλογική περίοδος. Θα με ικανοποιούσε αν κανείς άκουγε να διατυπώνεται από όσους διάλεξαν το δικό τους δρόμο και έφυγαν από κοντά μας, κάποιο διαφορετικό όραμα, κάποιο εναλλακτικό πρόγραμμα, μία έστω άλλη πρόταση που να εξηγεί και να δικαιολογεί αυτές τις επιλογές.. Όλο αυτό το διάστημα ακούσαμε γενικολογίες, αοριστολογίες και αφορισμούς αντί προγραμματικού λόγου, προσωπικών σε μένα επιθέσεων που δεν θέλησα και δεν θέλω να σχολιάσω. Και τελικά τίποτα δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια. Την αλήθεια ότι, για άλλη μια φορά λόγοι αποκλειστικά προσωπικών φιλοδοξιών οδήγησαν σε στάσεις και συμπεριφορές που επιχειρήθηκε να κρυφτούν πίσω από προφάσεις και προσχήματα δήθεν πολιτικών και προγραμματικών διαφωνιών».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Δήμαρχος παρουσίασε, εμφανώς περήφανος και ικανοποιημένος, τους 54 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της Παράταξης «Η Δική μας Πόλη», που συγκροτούν ένα ισχυρότατο ψηφοδέλτιο, ένα ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ: «Είναι άνθρωποι καταξιωμένοι που θέτουν τον εαυτό τους στην διάθεση της πόλης και την δική σας κρίση. Σε τόσο δύσκολους καιρούς εμπνέονται από το όραμα μας, με εμπιστεύονται και τους εμπιστεύομαι. Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου!», τόνισε αρχικά, πριν προσθέσει με έμφαση: «Στεκόμαστε μπροστά σας. Με πίστη στις αρχές και τις αξίες μας. Με υπερηφάνεια για το έργο μας. Με ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον της πόλης. Με γνώση, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Με όρεξη για σκληρή δουλειά και μεράκι για την Αγία Βαρβάρα. Και σας καλούμε σε ένα νέο, συναρπαστικό ταξίδι. Για τα ωραία, τα μεγάλα και τα δύσκολα που αξίζει η Αγία Βαρβάρα μας. Την πόλη που αξίζει να είμαστε περήφανοι. Την πόλη που αξίζει να μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Την πόλη που έχουμε ζωή. Τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ!!!»

«Η Δική μας Πόλη»
17/5/2014