ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ

 

Η ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΪΑ “Μ. Κοσμίδης & ΣΙΑ”

 

(ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ)

 

KOSMARX

 

 

Τεράστιο όνομα στην ελληνική επικράτεια η Παραδοσιακή Χαλβαδοποιϊα Κοσμίδη, που έχει την έδρα της στην Αγία Βαρβάρα, εδώ και τρεις δεκαετίες, «κουβαλώντας» παράδοση, ποιότητα και όνομα από το 1922! Περίφημος ο Χαλβάς της, αλλά και όλα τα άλλα αναγνωρισμένα ποιοτικά προϊόντα της, τα οποία την έχουν φέρει στην κορυφή του τομέα της, αλλά και πρώτη στην συνείδηση του καταναλωτικού κοινού όλα αυτά τα χρόνια!
Μετά λύπης τους, οι ιδιοκτήτες της εταιρείας “Μ. Κοσμίδης & ΣΙΑ” (με έδρα την Αγία Βαρβάρα), κ.κ. Μιχάλης Κοσμίδης, Ηλίας Σιμάκος, αλλά και οι συνεργάτες τους, είδαν πριν από λίγα 24ωρα να παίρνει διάσταση και να δημιουργείται σύγχυση σε όλη την ελληνική αγορά, αλλά και στους καταναλωτές, σχετικά με μία είδηση, που αφορούσε την εύρεση προϊόντος ταχινιού, που ανιχνεύθηκε με σαλμονέλα και το εντόπισαν οι αρμόδιες αρχές της Αυστραλίας, προϊόν το οποίο προερχόταν από την Ελλάδα και είχε εξαχθεί στην μακρινή χώρα της Ωκεανίας. Η αρμόδια αρχή της Αυστραλίας ενημέρωσε την αντίστοιχη ελληνική (ΕΦΕΤ) σύμφωνα με τις κείμενες διαδικασίες. Δυστυχώς, παρά την ξεκάθαρη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, η είδηση που μεταδόθηκε από ελληνικά διαδικτυακά μέσα, έκανε λόγο, αόριστα, για την εταιρεία ΧΑΛΒΑΣ ΚΟΣΜΙΔΗ (δημοσιεύοντας παράλληλα και φωτογραφία με στιγμιότυπο από το κατάστημα της Αγίας Βαρβάρας), δημιουργώντας απίστευτη αναταραχή και σύγχυση στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό.
Η αντίδραση της εταιρείας “Μ. Κοσμίδης & ΣΙΑ” ήταν άμεση, προκειμένου η αλήθεια να λάμψει, να αποφευχθεί η σύγχυση του καταναλωτικού κοινού και να επισημανθεί αυστηρά προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι η σχετική είδηση ουδεμία σχέση είχε με την εταιρεία “Μ. Κοσμίδης & ΣΙΑ” (με έδρα την Αγία Βαρβάρα), αλλά σύμφωνα με την ξεκάθαρη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, το θέμα αναφερόταν στην εταιρεία «Κοσμίδη - Γαβρίλη Χαλβάς Δραπετσώνας» (Αγίου Δημητρίου 7-9, Δραπετσώνα Πειραιάς). Μάλιστα η εταιρεία Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία “Μ. Κοσμίδης & ΣΙΑ” (με έδρα την Αγία Βαρβάρα), προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα, το κύρος της και την φήμη της, απέναντι σε κάθε καοήθη επίθεση που δέχθηκε όπου στόχος ήταν να πληγεί η εικόνα της, προέβη και στις απαραίτητες ενέργειες προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη.
Σε αρχικό ρεπορτάζ (14 Ιουνίου), όπου έκανε το γύρο του διαδικτύου και αναφέρεται μεταξύ άλλων και η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, τονίζονται τα εξής: «Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την απόρριψη στα σύνορα ενός προϊόντος ταχινιού, ελληνικής προέλευσης, επειδή ανιχνεύτηκε σε αυτό η παρουσία salmonella spp. Το ανωτέρω προϊόν, σε συνέχεια ελέγχων του Ε.Φ.Ε.Τ. διαπιστώθηκε ότι έχει διακινηθεί και στην εγχώρια αγορά. Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «Εξαιρετικό παρασκεύασμα από ταχίνι χωρίς ζάχαρη και χωρίς σάκχαρα με διαιτητικές ίνες και γλυκαντικά» σε συσκευασία 450gr, με αριθμό παρτίδας LOT 10014480 και ημερομηνία λήξης 30.12.2018, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «Κοσμίδη - Γαβρίλη Χαλβάς Δραπετσώνας», Αγίου Δημητρίου 7-9, Δραπετσώνα Πειραιάς. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της εν λόγω παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος να μην το καταναλώσουν».
Σειρά, πήρε άλλο δημοσίευμα στο διαδίκτυο (15 ΙΟΥΝΙΟΥ), το οποίο και δημιούργησε την σύγχυση, καθώς δεν παρέθετε ολοκληρωμένη την ανακοίνωση – δελτίου τύπου του ΕΦΕΤ και ανάφερε αόριστα το όνομα χαλβάς Κοσμίδη, όπου μεταξύ άλλων, τονιζόταν «…ΧΑΛΒΑΣ ΚΟΣΜΙΔΗ: Σάλος με τη σαλμονέλα σε Ελλάδα & Εξωτερικό!
Σάλος έχει προκληθεί μετά τη δημοσιοποίηση του ενημερωτικού δελτίου τύπου από τον ΕΦΕΤ, σύμφωνα με το οποίο εντοπίστηκε σαλμονέλα σε προϊόν του διασημότερου μέχρι σήμερα ελληνικού χαλβά! Και αυτό διότι ο Χαλβάς Κοσμίδη καταναλώνεται μαζικά τουλάχιστον εντός των συνόρων.
Μάλιστα, τα μηνύματα αγανάκτησης στα κοινωνικά δίκτυα δεν ήταν λίγα, καθώς ο κόσμος επικρίνει πέραν της επιχείρησης Κοσμίδη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους. Το εν λόγω περιστατικό αποτέλεσε ισχυρό πλήγμα στη φήμη του μέχρι πρότινος τουλάχιστον κραταιού χαλβά, με την αξιοπιστία του brand “Χαλβάς Κοσμίδη“, να πλήττεται ισχυρά. Χθες, αποτέλεσε ένα από τα πρώτα θέματα στα ενημερωτικά sites και στα κοινωνικά δίκτυα. Μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιευτεί κάποια ανακοίνωση από την εταιρία για το περιστατικό με τη σαλμονέλα, ενώ όλη η σειρά του εν λόγω προϊόντος έχει ανακληθεί…».
Κατόπιν, η εταιρεία Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία “Μ. Κοσμίδης & ΣΙΑ” (με έδρα την Αγία Βαρβάρα), εξέδωσε αυστηρή ανακοίνωση – δελτίο τύπου.

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία “Μ. Κοσμίδης & ΣΙΑ”:


«Η εταιρεία Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία “Μ. Κοσμίδης & ΣΙΑ” με έδρα της παραγωγικής μονάδας και της λιανικής πώλησης στην οδό Ελ. Βενιζέλου 40 & Ψηλορείτη 4 στην Αγ. Βαρβάρα Αττικής, νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει το ευρύ κοινό, ότι τα προϊόντα μας δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα προϊόντα της εταιρείας “Κοσμίδη – Γαβρίλη Χαλβάς Δραπετσώνας”, Αγίου Δημητρίου 7-9, Δραπετσώνα στον Πειραιά, που ανακλήθηκαν λόγω παρουσίας salmonella spp., από τον ΕΦΕΤ με σχετικό δελτίο τύπου στις 14.06.2017 http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/view_new?par_newID=1700 .
Η εταιρεία Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία “Μ. Κοσμίδης & ΣΙΑ” παρασκευάζει τα προϊόντα χαλβά στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της τηρώντας διαχρονικά όλες τις νομοθετικές απαιτήσεις σχετικά με την ασφαλή διαχείριση των τροφίμων.
Εφαρμόζει τις διαδικασίες ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας & ασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων της σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000 & ISO 9001 & τον αμερικάνικο οργανισμό US FDA (Food and Drug Administration), καλύπτοντας τα προαπαιτούμενα σημεία της εθνικής, της ευρωπαϊκής και διεθνούς νομοθεσίας μεταξύ αυτών είναι η επιλογή πιστοποιημένων & αξιολογημένων προμηθευτών πρώτων υλών, εκπαιδευμένο προσωπικό, τακτικό πρόγραμμα αναλύσεων πρώτων υλών και τελικών προϊόντων και άλλα.
Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγικής μας δραστηριότητας αξιολογούμαστε και δεχόμαστε ελέγχους σε συνεχή βάση από τις αρμόδιες αρχές ελέγχου (ΕΦΕΤ, Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής) & φορείς πιστοποίησης, με θετικά αποτελέσματα εκθέσεων, τα οποία είναι διαθέσιμα προς κάθε ενδιαφερόμενο.
Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ενεργειών είναι ότι η εταιρεία Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία “Μ. Κοσμίδης & ΣΙΑ” ουδέποτε στο παρελθόν είχε το παραμικρό πρόβλημα και εγγυάται για την άριστη ποιότητα & ασφάλεια των προϊόντων που παράγει με μεράκι & πίστη στην παράδοση.
Προκειμένου να αποφευχθεί η σύγχυση, που δημιουργείται κατά καιρούς στο καταναλωτικό κοινό σχετικά με τα προϊόντα των δυο εταιρειών, θα πρέπει να δίδεται η πρέπουσα προσοχή στις ετικέτες των προϊόντων.
Σχετικά με την ανακοίνωση ανάκλησης ΕΦΕΤ για προϊόντα ταχινιού με salmonella spp., της εταιρείας “Κοσμίδη – Γαβρίλη Χαλβάς Δραπετσώνας” υπήρξε σύγχυση / προσπάθεια να συνδέσουν το συγκεκριμένο προϊόν με την εταιρεία μας.
Θέλοντας η εταιρεία Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία “Μ. Κοσμίδης & ΣΙΑ” να προστατεύσει το όνομα, την φήμη και το κύρος της, προέβη στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες και ήδη έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Οποιαδήποτε ανάλογη προσπάθεια σύγχυσης, διατύπωσης ανακριβειών & λανθασμένων πληροφοριών που εκθέτει την εταιρεία μας, όπως στην προκειμένη περίπτωση, θα αντιμετωπιστεί ανάλογα.
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε το καταναλωτικό κοινό για την πλήρη εμπιστοσύνη που δείχνει έμπρακτα στα προϊόντα της εταιρείας Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία “Μ. Κοσμίδης & ΣΙΑ”. http://halvadopoiia.gr
Με εκτίμηση για την εταιρεία “Μ. Κοσμίδης & ΣΙΑ”».

 

KOSM1

 

 

KOSM2

 

KOSM40

 

 Παραδοσιακή Χαλβαδοποιϊα – Χειροποίητα Προϊόντα, Μ. Κοσμίδης & ΣΙΑ Ο.Ε.: Ελ. Βενιζέλου και Ψηλορείτη 4 Αγία Βαρβάρα, τηλ./FAX: 210 5444722 – www.halvadopoiia.gr

 

KOSM

 

KOSM6

 

 

KOSM7

 

KOSM8

 

KOSM9

 

KOSM11

 

KOSM12

 

KOSM13

 

KOSM14

 

KOSM15

 

KOSM17

 

KOSM18

 Παραδοσιακή Χαλβαδοποιϊα – Χειροποίητα Προϊόντα, Μ. Κοσμίδης & ΣΙΑ Ο.Ε.: Ελ. Βενιζέλου και Ψηλορείτη 4 Αγία Βαρβάρα, τηλ./FAX: 210 5444722 – www.halvadopoiia.gr

 

 

KOSM20

 

KOSM23

 

 

KOSM24

 

KOSM40

 

KOSM42

 

KOSM43

 

KOSM45

 

KOSM46

 

KOSM47

 

KOSM49

 

KOSM50

 

KOSMARX

 

 

 Παραδοσιακή Χαλβαδοποιϊα – Χειροποίητα Προϊόντα, Μ. Κοσμίδης & ΣΙΑ Ο.Ε.: Ελ. Βενιζέλου και Ψηλορείτη 4 Αγία Βαρβάρα, τηλ./FAX: 210 5444722 – www.halvadopoiia.gr