ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΟΥΝΑΔΗ

ΚΑΙ ΤΟ “ΚΕΡΔΟΣ” ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ

 

 

Μπορεί η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, μετά από δύο (2) αγωνιστικές στον απαιτητικό 2ο όμιλο της Α΄ ΕΠΣΑ για την σεζόν 2023-2024, να μην έχει ακόμη κερδίσει, έχοντας ξεκινήσει με μία – 1 – εντός έδρας ήττα (από Άγιο Ιερόθεο με 0-1) και εκτός έδρας ισοπαλία (2-2) με την Πεύκη, αλλά, εκτός από το… Δένδρο, ε, ας βλέπουμε και το Δάσος!

Πολύ σημαντική και συνάμα, ελπιδοφόρα, η ημερομηνία, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, για την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, η οποίαν παρά την εκτός έδρας ισοπαλία (2-2) με την Πεύκη, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, ειδικά σε επίπεδο Α΄ Αθήνας, είχε στην αρχική σύνθεση της, τρεις (3) 18χρονους παίκτες, που προέρχονται από τα τμήματα υποδομών της.

Μαζί με τον Γιάννη Μαθιούδη, που θεωρείται ήδη «μπαρουτοκαπνισμένος», ο προπονητής της ΑΠΕ Νίκος Κουνάδης, ένας αξιόλογος σύγχρονος τεχνικός, ξεκίνησε στον αγώνα τους, Γιάννη Τεπετίδη και Ιγνάτιο Μπαριάμι.

“Κέρδος” για την ομάδα, για την πόλη, για την τοπική κοινωνία, για τον τοπικό αθλητισμό, ότι – επαναλαμβάνουμε – τρεις 18χρονοι παίκτες από τις ακαδημίες της ΑΠΕ, έπαιξαν σε αγώνα της Α΄ Αθήνας.

Για όλους όσοι παρακολουθούν την δουλειά του Τεχνικού Διευθυντή των ακαδημιών της ΑΠΕ, Αντώνη Βαζλαματζή, αλλά και την διορατικότητα του Νίκου Κουνάδη, στο ανδρικό τμήμα, δεν εκπλήσσεται κανείς. Θα πείτε, την «Αμερική ανακαλύψαμε;»… Όχι, αλλά καιρός ήταν, να γίνεται δουλειά στις ακαδημίες του συλλόγου, όπως και να υπάρχει ένας προπονητής στο ανδρικό τμήμα, που να μην… φοβάται.

Ο Νίκος Κουνάδης, είναι ένας τεχνικός, που αρέσκεται να δουλεύει με νέους παίκτες και να τους ρίχνει γρήγορα στην μάχη…

Πάμπολλες, οι φορές, που το έχουμε δει στην ΑΠΕ από το καλοκαίρι του 2020, που έχει έρθει στην ομάδα. Ενδεικτικά…

Να θυμίσουμε ότι την σεζόν 2020-2021, στην 2η αγωνιστική, με αρχική ενδεκάδα που ο μ.ο. ηλικίας της ήταν τα 19,5 έτη (!!!), είχε κερδίσει στα Ριμινίτικα με 1-0 το φαβορί, τότε του ομίλου, Άρη Πετρούπολης, που είχε μ.ο. ηλικίας στην αρχική ενδεκάδα, τα 28 έτη (!!!) και παίκτες έναν και έναν! Για την ιστορία, ο Κουνάδης, είχε ξεκινήσει, τον 17χρονο Κουτσαγγελή, τον 17χρονο Σέρτζιο Σέχου, τον 18χρονο Σίμο Φειδαίο, τον 18χρονο Θάνο Κατσικανταή, κτλ.

Λίγο αργότερα, στις 11 Οκτωβρίου 2020, ο Νίκος Κουνάδης σε έναν αγώνα με τον ΓΣ Αργυρούπολης, χρησιμοποίησε για πρώτη φορά, τον 15χρονο Γιάννη Μαθιούδη. Από τότε ο νεαρός Γιάννης, φόρεσε την φανέλα της ΑΠΕ σε 27 ματς Α΄ Αθήνας επί θητείας Κουνάδη, και το μέλλον, αν δουλέψει, είναι δικό του.

Επόμενη περίπτωση. Το 2021, ο Κουνάδης πήρε στα χέρια του, τον, τότε 17χρονο, Χρίστο Πατσατζόγλου, ανεβάζοντας τον επίπεδο, και κάνοντας τον χρήσιμο για την μεσαία γραμμή της ΑΠΕ.

Πέρυσι, την σεζόν 2022-2023, ο προπονητής της ΑΠΕ, δεν είχε κανέναν ενδοιασμό – και καλά έκανε – να ξεκινήσει τον 16χρονο πορτιέρο Δημήτρη Τζωρτζακάκη, όσες φορές τον χρειάστηκε, ή, να χρήσει, βασικό τον 18χρονο τερματοφύλακα, Θωμά Σιφογιαννάκη.

Πιο πρόσφατο. Την περασμένη εβδομάδα, για την 1η αγωνιστική της σεζόν 2023-2024, απέναντι στον Άγιο Ιερόθεο, είχε βασικό τον 17χρονο Γιώργο Χατζηροδίτη.

Δεν έχει… κοινώς, κωλύματα, ο Νίκος Κουνάδης. Προσπαθείς και αξίζεις… παίζεις, είναι η φιλοσοφία του!

«…Η χαρά του παιδιού», είναι ο Νίκος Κουνάδης, και είναι ίσως, ευτυχείς ή, τυχεροί, όσοι ταλαντούχοι νεαροί παίκτες βρίσκονται στο ρόστερ της ΑΠΕ, επί θητείας του εν λόγω προπονητή. Θεωρείται απίθανο να μην δώσει ευκαιρία εφόσον το αξίζει κάποιος… όποια και αν είναι η ηλικία του.

Έτσι, λοιπόν, το απόγευμα του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου 2023, γίναμε κοινωνοί, μετά από πολλά χρόνια, αυτού του ευχάριστου γεγονότος, με τρεις νεαρούς – 18χρονους - συμπολίτες μας να είναι στην βασική ενδεκάδα της ΑΠΕ.

Ευχής έργον να υπάρχει συνέχεια και με άλλα παιδιά από την πόλη μας. Όχι, γιατί έχουμε πρόβλημα με αθλητές… άλλων πόλεων, αλλά γιατί πρέπει να διασωθεί το ποδοσφαιρικό μέλλον της πόλης μας της Αγίας Βαρβάρας!