ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

ΚΑΙ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE ΝΕΩΝ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

DIAMANDD1

 

 

Μία ακόμη ξεχωριστή και σπουδαία ποδοσφαιρική μέρα για τον 17χρονο, κάτοικο Αγίας Βαρβάρας και πρώην παίκτη της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα , Νεκτάριο Διαμαντή, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου 2022 στο γήπεδο “Απόστολος Νικολαϊδης”, ήταν βασικός και αναντικατάστατος, στην μεγάλη νίκη του τμήματος Κ19 του Παναθηναϊκού με 8-0 επί της Σλάβια Σόφιας στον α΄ γύρο του Champions League των Νέων.

Η είδηση αυτή,… σκόρπισε για μία ακόμη φορά, συγκίνηση και περηφάνια στα ποδοσφαιρικά στέκια της πόλης μας, αλλά και στην αθλητική οικογένεια της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, που θεωρούν το νεαρό άσο, πραγματικό παιδί της ομάδας και της πόλης.

Σε αυτή την σημερινή παρθενική του εμφάνιση, σε επίπεδο Champions League Νέων, ο ταλαντούχος Νεκτάριος Διαμαντής, είχε προπονητή του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, τον κ. Βαγγέλη Σάμιο, ο οποίος έχει και αυτός παρελθόν στην πόλη μας, καθώς την σεζόν 1993-1994 είχε φορέσει την φανέλα της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής.

* Στην κεντρική φώτο, στο αριστερό “κάδρο”, ο Βαγγέλης Σάμιος με την φανέλα της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα και δεξιά, ο Νεκτάριος Διαμαντής (αριστερά) με το μέλος του ΔΣ της ΑΠΕ, Θεόδωρο Γουρνά (δεξιά).

 

 

 

OUZESOTDIL

 

 

 

 

 

Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

 

 

NEKTMESS

 

Ο Νεκτάριος Διαμαντής γεννήθηκε το 2005 στην Πάτρα και είναι ο μεγαλύτερος απ’ τα πέντε παιδιά της οικογένειας του. Η φαμίλια του μετακόμισε το 2012 στην Αγία Βαρβάρα, με τον μικρό Νεκτάριο να περνάει άπειρες ώρες παίζοντας μπάλα, στις αλάνες της περιοχής.

Εκεί, τον ανακάλυψε ο βετεράνος άσος της ΑΠΕ και προπονητής της σε διάφορες χρονικές περιόδους, Κώστας Κωνσταντινίδης, όπου τον ενσωμάτωσε στον σύλλογο και δούλεψε μαζί του, ενώ παράλληλα ο διοικητικός παράγοντας του σωματείου, Μιχάλης Δαλαταριόφ, έγινε η «σκιά» του, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Οι ικανότητες του Νεκτάριου Διαμαντή, πέρα και από τον καλό χαρακτήρα του, δεν άργησαν να φανούν, και ως παίκτης των υποδομών της ΑΠΕ, κλήθηκε αμέσως στην Μικτή Κ14 της ΕΠΣ Αθήνας, όπου το ταλέντο του έγινε ευρύτερα γνωστό.

Τελικά η ομάδα της Αγίας Βαρβάρας, που να θυμίσουμε ότι το μακρινό 1996, είχε στείλει τους, Χρήστο Πατσατζόγλου, Θοδωρή Κολοκοτρώνη στην ΠΑΕ SKODA Ξάνθη της Α΄ Εθνικής, αποδέχθηκε την πρόταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και έτσι, σχεδόν πριν 4 χρόνια, ο Νεκτάριος Διαμαντής, σε ηλικία 13 ετών (!!!), στις 12 Νοεμβρίου 2018, έγινε παίκτης των “τριφυλλοφόρων”!

Από τότε ο Νεκτάριος Διαμαντής, έχει ανοδική πορεία στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, έχει κληθεί στην Εθνική Παίδων, και φτάνουμε σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, όπου πραγματοποίησε την πρώτη του, κορυφαία διασυλλογική εμφάνιση, ως βασικός με την Κ19 της ομάδας του στο Champions League Νέων.

 

 

OUZESOTDIL