Παιδικός Σταθμός ή γερακοφωλιά;
 
του Κ. Ε. Φουντούλη
 
  Ενα χρόνιο όπως κατέληξε πρόβλημα ξανάλθε στην επικαιρότητα. Ο ασύνδετος με την πόλη Παιδικός Σταθμός της Εργατικής Εστίας σε παραχωρημένο από το δήμο μας οικόπεδο , στην οδό Βεργίνας. Το πρόβλημα είχε επισημανθεί και το 2008 και τότε είχε προταθεί λύση από το  πολιτικό μηχανικό κ. Γιώργο Τερζάκη, εγκαίρως πριν λήξει η οικοδομική άδεια.
  Προτάθηκε εν μέρει ανύψωση του σημερινού επιπέδου του δρόμου, όχι στο αρχικό υψόμετρο που θα απαιτούσε υψηλό κατασκευαστικό κόστος και αντιστηρίξεις πάνω από το χείλος του προβληματικού μπαζωμένου νταμαριού. Λύση που διασφάλιζε την σύνδεση του Παιδικού Σταθμού με το δρόμο με το μικρότερο δυνατό κόστος για ένα δήμο με σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Κι εδώ θα κριθούν όσοι επιδιώκουν να διαχειριστούν τις τύχες του Χαϊδαρίου.
  Θα στηρίξουν τη λογική πρόταση λειτουργίας με την ελάχιστη επιβάρυνση για το δημοτικό ταμείο, την τσέπη των δημοτών, ή θα επιδιώξουν την αντιαισθητική και ακριβή λύση υψηλού ( ...και βαθέος ) τοίχου αντιστήριξης;
Γιατί όμως δεν βρέθηκε λύση τότε, το 2008. Ηταν απλώς κωλυσιεργία μεταξύ υπηρεσιών, μια ακόμη εκδήλωση αδιαφορίας και έλλειψης πολιτικής βούλησης ή υπήρχε και κάτι ακόμη; Ισως η επανέναρξη των απαιτούμενων εργασιών να μας λύσει κάποιες απορίες, ίσως και όχι. Με δεδομένο την ουσιαστική διάλυση της Εργατικής Εστίας, η πρόταση μας ήταν και είναι να περιέλθει το κτίριο στο Δήμο Χαϊδαρίου (κι αυτό είναι πολιτική διαδικασία και δεν χρειάζονται εξώδικα, πολιτική εκμετάλευση κι εντυπωσιασμοί...) και ν' αναζητηθεί λύση κοινής λογικής όπως προδιαγράφηκε παραπάνω, ώστε το κτίριο να  φιλοξενεί παδιά και όχι κουκουβάγιες!
 
ΚΙΜΩΝ Ε. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
"Κώστας Ασπρογέρακας-ΔΙΑΦΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣ"