ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

ARVA1

 

 

 

Την απόφαση του για την οριστική αποχώρηση του από την διοίκηση του Αστέρα Χαϊδαρίου, έπειτα από επτά (7) χρόνια, γνωστοποίησε στον στενό κύκλο του, ο ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος στην ιστορία του σωματείου κ. Γιάννης Αρβανίτης.

Ο κ. Γιάννης Αρβανίτης, ήταν μεταξύ των Γονέων – Κηδεμόνων νεαρών χαϊδαριωτών αθλητών, που τέθηκε επικεφαλής στην αρχική ιδέα για σύσταση ποδοσφαιρικού σωματείου στο Χαϊδάρι, και πρώτος Πρόεδρος του Αστέρα Χαϊδαρίου με την ίδρυση του το 2015, έως το καλοκαίρι του 2021, όταν και στις τελευταίες αρχαιρεσίες, παραχώρησε την Προεδρία στην νυν Πρόεδρο κ. Νίκη Κυριαζοπούλου, και παρέμεινε στο ΔΣ ως απλό μέλος.

Επί θητείας του Γιάννη Αρβανίτη, ο σύλλογος εδραιώθηκε αμέσως στην συνείδηση των κατοίκων του Χαϊδαρίου, δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στις οργανωμένες ακαδημίες του σωματείου, το ανδρικό τμήμα είχε αξιοπρεπή παρουσία στην Γ΄ ΕΠΣΑ, με κορυφαία στιγμή την συμμετοχή του σε μπαράζ ανόδου από την Γ΄ στην Β΄ ΕΠΣΑ την σεζόν 2017-2018, ενώ ακόμη ο σύλλογος από την πρώτη στιγμή, ενέπνεε εξωστρέφεια, διοργανώνοντας γιορτές (μάλιστα το 2016 είχε τιμήσει τον «Γενάρχη» του αθηναϊκού ρεπορτάζ Γιώργο Ζουρίδη, αλλά και σε ειδικές εκδηλώσεις τους διεθνείς – Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, Στέλιο Γιαννακόπουλο, Μιχάλη Καψή, Βασίλη Λάκη), εκδηλώσεις και παρουσίες σε πολυήμερα τουρνουά εκτός Αττικής (Γύθειο, Πρέβεζα, Γαργαλιάνους, Σκύρος, κτλ.).

Μάλιστα πολύ νεαροί αθλητές του, από τις ακαδημίες του ή, το ανδρικό τμήμα, είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να μετακινηθούν σε ομάδες ανωτέρων κατηγοριών με χαρακτηριστική περίπτωση τον επιθετικό Γιώργο Ράπτη, ο οποίος την σεζόν 2016-2017 ήταν πρώτος σκόρερ του σωματείου στην Γ΄ ΕΠΣΑ, ενώ φέτος είναι εκ των πρωταγωνιστών του Άρη Πετρούπολης – και μεταξύ των πρώτων σκόρερ – για την άνοδο από την Α΄ ΕΠΣΑ στην Γ΄ Εθνική. Επίσης δε, παίκτες από τις ακαδημίες επί θητείας του, συμμετείχαν στις μικτές ομάδες της Αθήνας, ενώ ο Σπύρος Κατηφόρης την σεζόν 2017-2018, μεταγράφηκε στην Κ15 του Ολυμπιακού.

Να σημειώσουμε και το πιο σημαντικό, ο κ. Γιάννης Αρβανίτης, πέτυχε μία προσωπική μεγάλη νίκη, όταν πριν λίγα χρόνια, έγινε προσπάθεια… πραξικόπημα για διάλυση του σωματείου, με ανύπαρκτες καταγγελίες από άλλα μέλη του τότε συμβουλίου, που είχαν και κομματικό υπόβαθρο, οπότε ο εν λόγω παράγοντας, ανέκρουσε πρύμναν και με χαρακτηριστική υπομονή, που βασιζόταν στα ποδοσφαιρικά δίκαια, κατέρριψε στις αρμόδιες νομικές αθλητικές αρχές, τα όποια έωλα εμπόδια, και επί ημερών του ο σύλλογος αρχικά κατεγράφη και επίσημα στην ΓΓΑ.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι, ο σύλλογος δέχθηκε πολεμική επί Δημαρχίας (ΚΚΕ) Μιχάλη Σελέκου (τότε απαγορεύθηκε οι ακαδημίες του να προπονούνται στο Χαϊδάρι και βρήκαν ως… εξόριστες, καταφύγιο στην γειτονική Αγία Βαρβάρα, φιλοξενούμενες από την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα) και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης), αλλά εν τέλει, μετά τις εκλογές του 2019, όταν ήρθε η κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και Περιφερειάρχη τον Γιώργο Πατούλη, ο σύλλογος δικαιώθηκε πανηγυρικά! Για την συγκεκριμένη υπόθεση ο κ. Γιάννης Αρβανίτης, είχε φτάσει μέχρι το επιτελείο του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όλα, όμως, όπως έχει στο μυαλό του, ο κ. Αρβανίτης, μάλλον έχουν ένα τέλος, γιατί ο εν λόγω συμπολίτης μας, έχει την δική του φιλοσοφία, και σε προφορική δήλωση του, μας ανέφερε:

«Δεν ήμουν άνθρωπος του ποδοσφαίρου, πόσο δε παράγοντας, και ασχολήθηκα τότε, για τα νέα παιδιά, επειδή έβλεπα σε ακαδημίες κάποια κακώς κείμενα, και εμείς οι γονείς είχαμε πιο αξιοκρατικά στάνταρ στο μυαλό μας. Θεωρώ, ότι ήταν να κάνω για την πόλη μου, την τοπική κοινωνία και την ομάδα το έκανα, έστω και αν δεν είχα κάποιο προσωπικό όφελος. Ούτε Δήμαρχος θα κατέβω, ούτε για Βουλευτής θα πάω. Άλλωστε τα επιχειρηματικά μου συμφέροντα είναι μακριά από την πόλη. Φεύγω με ψηλά το κεφάλι, δεν χρωστάω σε κανέναν. Νομίζω ότι καλό μπορούσα να κάνω, το έκανα.

Αντίθετα, επειδή δεν ήμουν, ούτε θα είμαι ποδοσφαιροπαράγοντας, παρατήρησα τελικά, στον χώρο του ποδοσφαίρου, κακές και ψεύτικες συμπεριφορές, πολλές προσωπικές φιλοδοξίες και έντονη ματαιοδοξία και αχάριστους, που με ξένα κόλυβα ήθελαν να κάνουν κηδείες. Πολλοί εξ’ αυτών, μπερδεύτηκαν, γιατί επειδή νόμιζαν ότι με είδαν με αλεύρια, πίστεψαν ότι ήμουν και μυλωνάς. Το πήραν, όμως, το μάθημα τους, και ο καθείς τον δρόμο του. Εν κατακλείδει, είδα πολλές τέτοιες συμπεριφορές, που ούτε μου ταίριαζαν, ούτε, τελικά, τα χνώτα μας, ταίριαζαν, γιατί δεν αλλάζω τον χαρακτήρα μου. Και το ποδόσφαιρο δεν είναι εμπόριο.

Ακόμη, έστω και με λίγη χρονικά διαδρομή στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, οριοθέτησα την φιλοσοφία μου, και επειδή αυτές οι αρχές μου είναι αταλάντευτες, ακόμη και σε επίπεδο συνεργασίας, πήρα την απόφαση να αποχωρήσω οριστικά από την διοίκηση του Αστέρα Χαϊδαρίου. Καλό δρόμο και καλή τύχη».

 

* Στην κεντρική φώτο ο κ. Γιάννης Αρβανίτης.

 

AEK1

Στην άνωθεν φώτο ο Γιάννης Αρβανίτης (δεξιά), έχοντας δίπλα του, τον τεράστιο Γιώργο Ζουρίδη.

 

 

AKMONSA