ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

 

 

asfalistiko arxiki

Πραγματοποιήθηκε τη  Τετάρτη 27/1 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, στο οποίο έγινε συζήτηση και τοποθέτηση των παρατάξεων σε ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής για το αντιλαϊκό Ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου, με κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βρίσκεται στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού, ενάντια στο αντιλαϊκό έκτρωμα που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ευλογίες της ΕΕ και την υποστήριξη του ΣΕΒ.
“Έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι, αλλά….”
Η αναλυτική συζήτηση, φαίνεται, ότι έφερε σε δύσκολη θέση τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αφού η “γραμμή” που κινήθηκαν ήταν το “ναι μεν, αλλά…”. Γνωστή τακτική, όσων θέλουν να κρύψουν από το λαό τις πραγματικές τους προθέσεις αφού είτε, έβλεπαν καθυστέρηση σε μέτρα που έπρεπε να είχαν παρθεί νωρίτερα με το Νόμο Γιαννίτση!!! (Δρούλιας) είτε, έλεγαν ότι είναι εναντίων του νομοσχεδίου αλλά δεν καταλαβαίνουν γιατί να το συζητά ένα Δημοτικό Συμβούλιο!!! (Ντηνιακός) είτε, υπεραμυνθήκαν πως η Κυβέρνηση αφουγκράζεται τις απαιτήσεις και θα τα βάλει με τους δανειστές…..(Σπηλιόπουλος), ξεχνώντας το γεγονός ότι όχι μόνο υλοποιεί κατά γράμμα τους αντιλαϊκούς νόμους των προηγούμενων Κυβερνήσεων, αλλά επεκτείνει το αντιλαϊκό οπλοστάσιο των καπιταλιστών.
Δε μας ξαφνιάζει η στάση τους!
Αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης σα βαρίδι που πρέπει να πετάξουν. Βλέπουν τη σύνταξη, την κρατική χρηματοδότηση των ταμείων σαν έξοδο που πρέπει να μειωθεί. Προωθούν την ανταγωνιστικότητα διαμορφώνοντας τον απαιτούμενο “χώρο” στον τομέα της ασφάλισης για τη ανάπτυξη και δράση των ιδιωτικών εταιριών, διότι τέτοια ανάπτυξη θέλουν! Τάσσονται με τις ανάγκες των μεγαλοεργοδοτών και μειώνουν τις υποχρεώσεις του, αφού νωρίτερα τους έχουν χαρίσει τα χρέη πολλών ετών προς τα ταμεία.
Στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα αποφασίζεις με ποιόν πας…. και ποιόν αφήνεις!
Σαν Δημοτική Αρχή ασχολούμαστε με ΟΛΑ. Ακριβώς επειδή υπηρετούμε τα λαϊκά συμφέροντα, είναι επιβεβλημένο καθήκον να συμβάλουμε στην ενημέρωση, την οργάνωση του αγώνα και την αποκάλυψη των αντιλαϊκών θέσεων των άλλων παρατάξεων.
Στο Συμβούλιο έδωσαν το παρόν το σωματείο των εργαζόμενων στο Δήμο, ο Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου, ο Επαγγελματικός- Εμπορικός Σύλλογος Χαϊδαρίου, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγίας Βαρβάρας Αιγάλεω Χαϊδαρίου, οι οποίοι πήραν το λόγο και αφού εξήγησαν τις συνέπειες από την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, κάλεσαν το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει τις κινητοποιήσεις που κάνουν.
Τη συζήτηση “έκλεισε” ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, ο οποίος τόνισε ότι ο λαός πρέπει να δώσει την απάντηση που αρμόζει με οργάνωση και αγώνα απέναντι σε μία Κυβέρνηση αποφασισμένη να θερίσει ότι έχει μείνει όρθιο στην Κοινωνική Ασφάλιση. Τέλος, κάλεσε το Χαϊδαριώτικο λαό να θυμηθεί το αγωνιστικό του παρελθόν και να δώσει μαζικό παρόν στην Απεργία στις 4 Φλεβάρη με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!

 

 

 

asfa 01 jpg

 

 

 

 

 

 asfa 02 jpg

 

 

 

asfa 03

 

 

 

asfalistiko arxiki